Αρχείο ημέρας 28 Μαΐου 2015

χάρτης σχολείου

Γυμνάσιο Βέλου Κορινθίας

Ημερολόγιο

Μάιος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Γυμνάσιο Βέλου

Ιστοσελίδα Γυμνασίου Βέλου

Συνδεθείτε με την ιστοσελίδα του Γυμνασίου Βέλου

Ημερολόγιο άρθρων

Μάιος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Σκακιστική άσκηση

Ο καιρός

Αρχείο

e-class

Ηλεκτρονική τάξη

Ηλεκτρονική τάξη e-class

διαδραστικά βιβλία

Διαδραστικά σχολικά βιβλία

Διαδραστικά σχολικά βιβλία

Ψηφιακό σχολείο

Ψηφιακό σχολείο

Ψηφιακό σχολείο

Οδηγίες αυτοπροστασίας από τις δασικές πυρκαγιές

ΓΓΠΠ

Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Αγωγής χωρίς εξετάσεις

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα με εισαγωγή χωρίς εξετάσεις αλλά με μοριοδοτούμενα κριτήρια και συνέντευξη προσφέρει το Παιδαγωγικό Τμήμα της ΑΣΠΑΙΤΕ με αντικείμενο «Επιστήμες της Αγωγής». Η παρακολούθηση του Προγράμματος προϋποθέτει την καταβολή διδάκτρων 3.300 ευρώ, τα οποία καταβάλλονται σε τρεις δόσεις των 1.100€ στην αρχή του κάθε εξαμήνου. Διάρκεια τρία εξάμηνα Το Π.Μ.Σ. είναι πλήρους φοίτησης. Κάθε μεταπτυχιακός φοιτητής υποχρεούται να παρακολουθήσει και να εξεταστεί επιτυχώς κατά το Α΄ και το Β΄ εξάμηνο σε έξι μαθήματα (τρία μαθήματα ανά εξάμηνο σπουδών) τα οποία αντιστοιχούν σε τριάντα (30) πιστωτικές μονάδες−ECTS ανά εξάμηνο σπουδών. Κατά το Γ΄ εξάμηνο οι φοιτητές πρέπει να εκπονήσουν μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία, η οποία αντιστοιχεί σε τριάντα (30) πιστωτικές μονάδες−ECTS. Για την απόκτηση Μ.Δ.Ε. απαιτούνται ενενήντα (90) πιστωτικές μονάδες (ECTS). Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η ελληνική. Μαθήματα Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο.
Η φοίτηση θα ξεκινήσει στο χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2015-16. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. στο Μαρούσι Αττικής και η φοίτηση θα πραγματοποιείται δύο ημέρες εβδομαδιαίως στο τέλος της εβδομάδας Παρασκευή (απόγευμα) και Σάββατο.
Πτυχιούχοι που μπορούν να διδάξουν σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και στην προσχολική
Δικαίωμα υποβολής αίτησης Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής για φοίτηση στο Π.Μ.Σ. είναι η κατοχή πτυχίου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Πανεπιστημίων, Τ.Ε.Ι., Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ή ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής) που επιτρέπει τη διδασκαλία σε οποιαδήποτε βαθμίδα της εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένης και της προσχολικής αγωγής.
Αιτήσεις από 14 Μαΐου Η αίτηση θα υποβάλλεται (μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά) από 14 Μαΐου 2015 μέχρι 30 Ιουλίου 2015 ταχυδρομικώς ή με κατάθεση στη Γραμματεία του Παιδαγωγικού Τμήματος της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., Σταθμός Ειρήνη, Νέο Ηράκλειο Αθήνα 14121.
Δείτε την προκήρυξη: Metaptyxiako  και την αίτηση: AITISI_EPISTIMES_AGOGIS_20150514  

Πρόγραμμα του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου «Αναβίωσης της Κλασικής Ολυμπιάδας»

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,

σας ενημερώνουμε ότι το Πρόγραμμα του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου «Αναβίωσης της Κλασικής Ολυμπιάδας» το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 29-30 Μαΐου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα: http://classicolympics.gr/1synedrio/programme

Με φιλικούς χαιρετισμούς, Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Παντελής Γεωργογιάννης
Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρώνhttp://elppo.gr/
Υ.Γ. Υπογράψτε για την αναβίωση της Κλασικής Ολυμπιάδας στην Ολυμπία στο: http://www.classicolympics.gr

Η μεγαλύτερη έκθεση Σύγχρονης Τέχνης στην Ευρώπη

 

Η Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης Art-Athina 2015 γιορτάζει φέτος την 20η διοργάνωσή της!

Η Έκθεση πραγματοποιείται στο TaeKwonDo Παλαιού Φαλήρου και θα είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό από τις 5 έως τις 7 Ιουνίου.

ΑΡΤ ΑΤΗΙΝΑ

 

 

 

 

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) διετούς διάρκειας, στη Διδακτική και Μεθοδολογία των Μαθηματικών

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Αθήνα, 27 Μαΐου 2015                  

 

Σας διαβιβάζουμε την προκήρυξη υποβολής αιτήσεων  για το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) διετούς διάρκειας, στη Διδακτική και Μεθοδολογία των Μαθηματικών.

Το πρόγραμμα αυτό είναι Διακρατικό και οργανώνεται με τη συνεργασία των Τμημάτων

(1) Μαθηματικών,

(2) Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας και

(3) Μεθοδολογίας Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης

του Πανεπιστημίου Αθηνών

και τα Τμήματα

(4) Επιστημών Αγωγής και

(5) Μαθηματικών και Στατιστικής

του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Για το Ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016 θα γίνουν δεκτοί μέχρι σαράντα (40) φοιτητές. Επιδίωξη του προγράμματος είναι περίπου οι μισοί των υποψηφίων που θα γίνουν δεκτοί να είναι καθηγητές Μαθηματικών διορισμένοι σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους από την Τρίτη 2 Ιουνίου  μέχρι και την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015.

Σας παρακαλούμε πολύ να κοινοποιήσετε το περιεχόμενο της συνημμένης προκήρυξης σε όλα τα σχολεία που υπάγονται στη Διεύθυνσή σας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.

 

Ο Πρόεδρος

της Ειδικής Διατμηματικής Επιτροπής του Π.Μ.Σ.

Καθηγητής Ι. Εμμανουήλ

ΑΙΤΗΣΗ_ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ 2015

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ_2015-16

4ος Περιφερειακός Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης και Λογοτεχνίας (Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων & Ηπείρου)

Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών

Έτος ιδρύσεως 1919

Μουρούζη 14, τ.κ. 26223, Πάτρα

Τηλ/φαξ: 2610224995, panepirotikospatras@yahoo.gr

4ος Περιφερειακός Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης και Λογοτεχνίας

(Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων & Ηπείρου)

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών -μετά την άκρως επιτυχημένη διεξαγωγή του 1ου, 2ου και 3ου περιφερειακού μαθητικού διαγωνισμού διοργανώνει τον 4ο Περιφερειακό Μαθητικό Ποιητικό-Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για μαθητές/τριες Γυμνασίων & Λυκείων με θέμα: «Μια φορά και έναν καιρό…».

Όροι συμμετοχής:

Ο κάθε μαθητής μπορεί να συμμετέχει:

ή

Α. Με ένα μόνο ποίημα, έμμετρο ή ελεύθερης γραφής.

  • Το ποίημα δεν μπορεί να ξεπερνάει τους 30 στίχους.

  • Τα ποιήματα όσων μαθητών λάβουν μέρος είναι ανάγκη να σταλούν σε πέντε αντίτυπα μέσα σε κλειστό φάκελο, αναγράφοντας μόνο το ψευδώνυμο στο πάνω δεξί μέρος της σελίδας του ποιήματος.

  • Μέσα στον ίδιο φάκελο, εκτός από τα πέντε αντίτυπα πρέπει να υπάρχει ένας μικρότερος κλειστός φάκελος, όπου θα αναγράφονται όλα τα πραγματικά στοιχεία του μαθητή/δημιουργού (ονοματεπώνυμο, σχολείο, τάξη, πόλη, τηλέφωνα, email). Στη θέση του αποστολέα θα αναγράφεται με μεγάλα γράμματα το ψευδώνυμο και η ένδειξη: για το διαγωνισμό ποίησης.

  • Στον εξωτερικό φάκελο να αναγράφεται το ψευδώνυμο και η ένδειξη: «Λύκειο ή Γυμνάσιο», καθώς και η φράση «για το διαγωνισμό Ποίησης και Λογοτεχνίας».

ή

Β. Με μια μικρή ιστορία, περίπου 400 λέξεων, σε πεζό λόγο. Η ιστορία θα έχει έναν δικό σας τίτλο.

Σημειώνεται ότι οι προδιαγραφές αποστολής των ιστοριών είναι ίδιες με αυτές των ποιημάτων που αναγράφονται μόλις παραπάνω (πέντε αντίτυπα, κλειστός φάκελος, ψευδώνυμο, μικρότερος φάκελος κτλ).

  • Οι φάκελοι με τα «έργα» των μαθητών είναι ανάγκη να αποσταλούν ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών, Μουρούζη 14, ΠΑΤΡΑ. τ.κ. 26223, μέχρι & την Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου 2015, το αργότερο (σφραγίδα ταχυδρομείου).

  • Μετά τη συλλογή των φακέλων, οι δημιουργίες των μαθητών(ποιήματα και μικρές ιστορίες) θα αποσταλούν ανώνυμα σε κάθε μέλος της 5μελούς κριτικής επιτροπής του ποιητικού διαγωνισμού (η 5μελής κριτική επιτροπή αποτελείται από ποιητές, λογοτέχνες, φιλολόγους και ανθρώπους του πολιτισμού και δεν κοινοποιείται προ της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων).

Βραβεία:

  • Η βράβευση των διακριθέντων μαθητών θα γίνει στην Πάτρα σε σχετική εκδήλωση, σε τόπο και σε χρόνο που θα ανακοινωθούν έγκαιρα στους ίδιους.

  • Θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις/έπαινοι και χρηματικά βραβεία.

  • Τέλος, τα βραβευθέντα ποιήματα θα δημοσιευτούν σε λογοτεχνικά περιοδικά, στο τριμηνιαίο πολιτιστικό περιοδικό του συλλόγου «Ηπειρωτικοί Αντίλαλοι», καθώς και στις πολιτιστικές στήλες τοπικών και περιφερειακών εφημερίδων.

Για περαιτέρω πληροφορίες, παρακαλούμε, επικοινωνήστε: στα τηλέφωνα: 6937950605 -2610430408 – 2610224995.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Με τιμή

Ο πρόεδρος

Κώστας Τσίρης

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση