Αρχείο ημέρας 11 Μαΐου 2015

χάρτης σχολείου

Γυμνάσιο Βέλου Κορινθίας

Ημερολόγιο

Μάιος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Γυμνάσιο Βέλου

Ιστοσελίδα Γυμνασίου Βέλου

Συνδεθείτε με την ιστοσελίδα του Γυμνασίου Βέλου

Ημερολόγιο άρθρων

Μάιος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Σκακιστική άσκηση

Ο καιρός

Αρχείο

e-class

Ηλεκτρονική τάξη

Ηλεκτρονική τάξη e-class

διαδραστικά βιβλία

Διαδραστικά σχολικά βιβλία

Διαδραστικά σχολικά βιβλία

Ψηφιακό σχολείο

Ψηφιακό σχολείο

Ψηφιακό σχολείο

Θέμα: [gym] Προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων

Αξιότιμοι/ες κύριοι/ες, φίλοι εκπαιδευτικοί, καλησπέρα,

 

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο με Αριθ, Πρωτ  73195/Α4 /08-05-2015  του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. και στα πλαίσια της ασφαλούς διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων σχολικού έτους 2014-2015 για την εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση,  θα εφαρμόζεται  προσωρινή διακοπή των συνδέσεων των σχολικών και διοικητικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

 

Η διακοπή θα εφαρμόζεται κατά τις ημέρες των εξετάσεων και ώρες 8:00πμ με 10:00πμ για τις εξετάσεις του πρωινού ωραρίου και 4:30μμ με 6:30μμ για τις εξετάσεις του απογευματινού ωραρίου για τα  Γενικά Λύκεια (Ημερήσια και Εσπερινά), τα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ (Ημερήσια και Εσπερινά),  τα Γυμνάσια, τις Περιφερειακές Διευθύνσεις  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

 

Με την  εφαρμογή της διακοπής αυτής, για τις συγκεκριμένες ώρες δεν θα είναι δυνατή η σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου.

 

Από τη διακοπή αυτή εξαιρούνται οι κεντρικές εφαρμογές του Υπουργείου Παιδείας:

 

https://grades.it.minedu.gov.gr

https://exams.it.minedu.gov.gr

https://sso.sch.gr

https://anaplirotes.sch.gr

https://misthodosia.cti.gr

https://edcportal.minedu.gov.gr

https://myschool.sch.gr

https://helpdesk.sch.gr

https://mail.sch.gr (θα είναι επιτρεπτή μόνο η εισερχόμενη αλληλογραφία)

 

 

Δείτε σχετικά  το πρόγραμμα των διακοπών  και τη σχετική εγκύκλιο στο https://www.sch.gr/192-simantikaa/3232-2015-05-11-11-58-44 .

 

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους μαθητές σας και δύναμη σε σας για να διεκπεραιώσετε με επιτυχία  το δύσκολο έργο αυτών των ημερών.

 

Με εκτίμηση

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών, https://www.sch.gr/helpdesk
Tηλέφωνο (χρέωση μία αστική μονάδα): 801-11-801-81

Θέμα: ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ



Λήψη αρχείου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΚΠΕ ΚΑΣΤΡΙΟΥ



Λήψη αρχείου

Θα βρείτε την αίτηση εδώ: Aitisi_

 

 

Θέμα: Explora – πενθήμερα καλοκαιρινά προγράμματα για μαθητές Δημοτικού & Γυμνασίου

noesis

3ο Γυμνάσιο Κορίνθου: Βράβευση στον Διεθνή διαγωνισμό E-CLIC

1o ΔΙΕΘΝΕΣ  ΒΡΑΒΕΙΟ E-CLIC ΣΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Το 3ο Γυμνάσιο Κορίνθου κατέκτησε την πρώτη θέση στον διεθνή  διαγωνισμό E-CLIC, που διεξήχθη στην πόλη Τάρτου της Εσθονίας, με την εργασία «Ονειρεύομαι μια πόλη πιο φωτεινή, πιο οικεία». Ένα χρόνο πριν, το τμήμα Β3 συζητώντας με την καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας κ. Μάλλιου Μαρία, αποφάσισαν να λάβουν μέρος στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό E-CLIC, με θέμα αλλάζω το αστικό τοπίο. Με πολλές ιδέες, διάθεση και κέφι ξεκίνησαν οι δραστηριότητες  της ομάδας: αναβίωση της υπαίθριας ανταλλακτικής βιβλιοθήκης, ποδηλατοπορεία, φύτεμα των παρτεριών του σχολείου, «ένα βιβλίο ταξιδεύει την πόλη», καθάρισμα της παραλίας Καλάμια και ζωγραφική στους τοίχους του σχολείου είναι μερικές από τις δράσεις της ακούραστης και ευφάνταστης αυτής ομάδας.

Τον Οκτώβριο του 2014, η ομάδα πήγε στην Αθήνα συμμετέχοντας στον πανελλήνιο διαγωνισμό E-CLIC και πήρε την 1η θέση μεταξύ πολλών άλλων συμμετοχών, καθώς και τρία εισιτήρια για την Εσθονία, προκειμένου να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον διεθνή διαγωνισμό. Έτσι, η χαρά της νίκης μετατράπηκε σε θλίψη, γιατί το ομαδικό πνεύμα που είχε δημιουργηθεί, δεν επέτρεπε  ακόμη και τη σκέψη της επιλογής δύο μόνο μαθητών για την εκπροσώπηση του σχολείου, ενώ οι υπόλοιποι θα έπρεπε να μείνουν πίσω. Το γεγονός αυτό τους πείσμωσε ακόμη πιο πολύ και αποφάσισαν να δουλέψουν όλοι μαζί, προκειμένου να καταφέρουν να μαζέψουν τα χρήματα που απαιτούνταν για να ταξιδέψουν όλοι. Πούλησαν ημερολόγια, έκαναν λαχειοφόρο αγορά και παζάρι με δικές τους κατασκευές και είπαν τα κάλαντα. Ο Δεσπότης Κορινθίων κ.κ. Διονύσιος, και ο κ. Λαρσινός, συγκινημένοι από την προσπάθεια των μαθητών, τους δώρισαν ένα σημαντικό ποσό ανοίγοντάς τους τα φτερά για το ταξίδι. Χωρίς τις δωρεές τους το ταξίδι αυτό δεν θα είχε γίνει πραγματικότητα και για τον λόγο αυτό τους ευχαριστούμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς και ο Δήμος Κορινθίων ήταν και αυτοί αρωγοί στην προσπάθεια αυτή.

Το ταξίδι τους στην Εσθονία πραγματοποιήθηκε και τελείωσε με τα καλύτερα αποτελέσματα. Κατέλαβαν την πρώτη θέση σε όλη την Ευρώπη και με τη διάκριση αυτή απέδειξαν τη ρήση του Coelho «Όταν θέλεις κάτι πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις». Η Διευθύντρια  κ. Κουντούρη Κορνηλία και ο σύλλογος των καθηγητών του 3ου Γυμνασίου Κορίνθου, συγχαίρουμε την καθηγήτρια κ. Μάλλιου και τους μαθητές της ομάδας E-CLIC και τους ευχόμαστε να διατηρήσουν το κέφι και τη δημιουργικότητά τους και πάντα να πετυχαίνουν τους στόχους τους.

 

Θέμα: 2η Χρονιά Λειτουργίας Π.Μ.Σ. «Διδακτική Θετικών Επιστημών και Τ.Π.Ε. στην Εκπαίδευση: Διεπιστημονική Προσέγγιση»

Ενημερωτική Πρόσκληση εκδήλωσης αρχικού ενδιαφέροντος ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 για το Π.Μ.Σ. «Διδακτική Θετικών Επιστημών και Τ.Π.Ε στην Εκπαίδευση: Διεπιστημονική προσέγγιση» , του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, του Πανεπιστημίου Αιγαίου

 

1η Εκδήλωση Ενδιαφέροντος έως 31 Αυγούστου 2015

 

Δείτε την ενημερωτική πρόσκληση εκδήλωσης αρχικού ενδιαφέροντας

 

http://www.pse.aegean.gr/dithenet/

 

 

Γραμματεία Π.Μ.Σ. “Διδακτική Θετικών Επιστημών και Τ.Π.Ε. στην Εκπαίδευση: Διεπιστημονική προσέγγιση”
Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού
Πανεπιστήμιο Αιγαίου

ταχ. διεύθυνση: Φυτώριο ΚΕΓΕ ”Δήμητρα”, Λ. Ρόδου-Καλιθέας
Τ.Κ.85100, Ρόδος
τηλ: 22410 99192
P Please consider the environment before printing this e-mail

Θέμα: Αφίσα σεμιναρίου για την Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων



Λήψη αρχείου

Διεθνές Θερινό Σχολείο στο Μόλυβο Λέσβου με θέμα: “Διατροφή και Βιοποικιλότητα ως Εργαλεία του Ευ Ζην (NuBioEYZHN 2015)”

Αξιότιμες/οι κυρίες και κύριοι,

 

Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής και το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου σας προσκαλούν στο Διεθνές Θερινό Σχολείο που συνδιοργανώνουν, στις 24 – 29 Αυγούστου 2015 στο Μόλυβο Λέσβου, με θέμα:

 

“Διατροφή και Βιοποικιλότητα ως Εργαλεία του Ευ Ζην (NuBioEYZHN 2015)”

 

Στο Θερινό Σχολείο έχουν κληθεί να διδάξουν 18 διεθνώς καταξιωμένοι επιστήμονες από εννέα Πανεπιστήμια και Οργανισμούς της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη ιστοσελίδα του Θερινού Σχολείου:

https://nubioeyzin2015.pns.aegean.gr

 

Ακολουθείστε μας και στο facebook:

https://www.facebook.com/NuBioEYZHN

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

 

Η οργανωτική επιτροπή του NuBioEYZHN 2015

email: nubioeyzin2015@aegean.gr

 

 

ευζην

Θέμα: Διαδικασία επιλογής και εγγραφής μαθητών στην Α’ τάξη του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αμπελοκήπων με Λυκειακές Τάξεις



Λήψη αρχείου

Θέμα: Εκδήλωση Μουσικού σχολείου Κορίνθου

μουσικο κορίνθου

Θέμα: Οδηγίες για τη συμμετοχή εκπαιδευτικών στο Θερινό Σχολείο

Σε συνέχεια της διαδικασίας για την ανάδειξη των 20 καλύτερων Εκπαιδευτικών Σεναρίων, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Open Discovery Space (ODS) και τη συμμετοχή εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής των δύο βαθμίδων στο Θερινό Σχολείο με θέμα «Η Φυσική των Ολυμπιακών Αθλημάτων: Δημιουργία Ψηφιακού Διαθεματικού Εκπαιδευτικού Υλικού για καλές πρακτικές σε Ευρωπαϊκό επίπεδο», σας ενημερώνουμε για τα εξής:

  • Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των σεναρίων: 2 Ιουνίου 2015, 12μμ

  • Τα σενάρια θα αποσταλούν και στις δύο παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις με την ένδειξη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ:

    1. simvouloi@dideanatolatt.sch.gr

    2. nelliearv@gmail.com

Επιβεβαίωση ότι παρελήφθησαν: τηλ: 210 357 60 50 (ώρες γραφείου) και

6936 69 45 64

  • Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η προεγγραφή στο πρόγραμμα Open Discovery Space (ODS). Πληροφορίες : Στέφανος Χερουβής stecherouvis@ea.gr

  • Θα ορισθεί εντός των ημερών η ημερομηνία και η ώρα για τη διεξαγωγή skype meeting προκειμένου να δοθούν περαιτέρω οδηγίες.

  • Ενδεικτικές ημερομηνίες του Θερινού Σχολείου, οι οποίες θα επιβεβαιωθούν άμεσα: 23-28 Ιουλίου.

  • Όλα τα έγγραφα σχετικά με το Θερινό Σχολείο θα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα των Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και στις ιστοσελίδες των Διευθύνσεων των δύο βαθμίδων της Χώρας.

Dr. Νέλλη Αρβανίτη

Σχ. Σύμβουλος

Ημερίδα Ψυχολογίας

σχολικός εκφοβισμός

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση