no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

Actionaid: Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση: Στείλε όλους τους φίλους μου σχολείο

Συγγραφέας: | 9 Μαΐου 2014
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Actionaid: Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση: Στείλε όλους τους φίλους μου σχολείο |

Η Actionaid, μία Διεθνής μη κυβερνητική αναπτυξιακή οργάνωση η οποία ασχολείται με την καταπολέμηση της απόλυτης φτώχειας και της ανισότητας, διοργάνωσε για πολλοστή φορά την Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση.

IMG_9070 IMG_9071 IMG_9072 IMG_9073

Το θέμα της δράσης φέτος είναι: “Στείλε Όλους τους Φίλους μου Σχολείο” και αφορά στα παιδιά με κινητικά, νοητικά, πνευματικά και αισθητηριακά προβλήματα, που δεν πηγαίνουν σχολείο!

IMG_9075 IMG_9076

Την εβδομάδα 4-10 Μαΐου, αφιερώσαμε χρόνο με τα παιδιά, προκειμένου να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν με το θέμα. Διαβάσαμε την ιστορία της Λούσυ, της Μπόρσα, του Άμπτι καθώς και άλλων παιδιών, που τα προβλήματά τους τα κρατάνε ή τα κρατούσαν μακριά από το σχολείο.

IMG_9077 IMG_9081

Οι μαθητές μας άκουσαν με ενδιαφέρον τις ιστορίες, είδαν την αφίσα της δράσης, είδαν το βίντεο, πρότειναν λύσεις και στο τέλος ζωγράφισαν τους χάρτινους φίλους τους και φωτογραφήθηκαν με αυτούς, οι οποίοι χάρτινοι φίλοι θα ταξιδέψουν για την actionaid για περαιτέρω ενέργειές της.

IMG_9074

Τελικά, για άλλη μια φορά, είδαμε πόσα πολλά πράγματα μπορούν να κάνουν τα παιδιά και πόση ευαισθησία μπορούν να βγάλουν μέσα από τη ζωγραφική και τη συζήτηση, για σοβαρά θέματα όπως αυτό! Μπράβο παιδιά και μπράβο στην actionaid για τη δράση αυτή!

IMG_9023 IMG_9025

κάτω από: εκδηλώσεις, Φωτογραφίες

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Κατηγορίες