1ο Γυμνάσιο Ζακύνθου

Επίσκεψη σχολείου από τη Σουηδία

Στις 25/5 επισκέφτηκαν το σχολείο μας μαθητές από σχολείο της Σουηδίας, παρουσίασαν το σχολείο τους και ρωτήθηκαν από τους δικούς μας μαθητές για το εκπαιδευτικό σύστημα τη ζωή στη Στοκχόλμη κλπ

Αντάλλαξαν δώρα, δοκίμασαν ζακυνθινά εδέσματα, χόρεψαν, μίλησαν, διασκέδασαν.

Παράσταση από το γυμνάσιο Χίου με θέμα την Ελένη

Οι μαθητές της τρίτης τάξης παρακολούθησαν παράσταση από το γυμνάσιο Χίου με θέμα την Ελένη, στο θέατρο αρχαίας Μεσσήνης στις 26 Απριλίου 2018. Η εκδρομή ήταν στα πλαίσια του αναλυτικού τους προγράμματος που περιέχει την τραγωδία Ελένη του Σοφοκλέους

Καποέιρα στο σχολείο

Στα πλαίσια του μαθήματος της μουσικής, πάνω στο μάθημα για τη μουσική της Βραζιλίας, συνδυάσαμε μουσική και αθλητισμό, γνωρίσαμε τα μουσικά όργανα της Βραζιλίας, κάναμε καποέιρα και παίξαμε μουσική.

Επίσκεψη​ στο μουσείο αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας «Αρχιμήδης»

Η Α Γυμνασίου επισκέφτηκε το μουσείο αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας «Αρχιμήδης» όπως επίσης την Αρχαία Ολυμπία, το μουσείο Ολυμπιακών αγώνων και τον αρχαιολογικό χώρο.

Πλατωνικά στερεά

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία

Πολιτιστική εκδρομή & Θεατρική παράσταση Αρχαία Ολυμπία

«Θέατρο Ολυμπία-Φλόκα»

Κωμωδία «ΠΛΟΥΤΟΣ» Αριστοφάνη προσαρμοσμένη για τους μαθητές των Σχολείων

25 Απριλίου 2018

Από την εκδρομή της Β Γυμνασίου

Επαιδευτική δράση με το ΚΠΕ

Το τμήμα Α3 του σχολείου μας, πήρε μέρος στις εκπαιδευτικές δράσεις που διοργανώνει κάθε χρόνο το ΚΠΕ Λιθακιάς. Η δράση στην οποία πήραν μέρος ήταν για το Λιμάνι της Ζακύνθου. Η ξενάγηση και ενημέρωση ξεκίνησε από την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπη στο ποτάμι και κατέληξε στο Λιμενικό ταμείο. Τα παιδιά πήραν πληροφορίες για τις εγκαταστάσεις του λιμανιού, τη λειτουργία του κλπ.

Επίσκεψη στο Μουσείο Σολωμού – Αφιέρωμα στον Ξενόπουλο

Επίσκεψη στο Μουσείο Σολωμού έκαναν τμήματα του Σχολείου μας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το έτος Ξενόπουλου. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο Μουσείο, παρακολούθησαν βίντεο σχετικά με τη ζωή και το έργο του Ξενόπουλου και είδαν χειρόγραφα, υπό την καθοδήγηση της διευθύντριας του Μουσείου κ. Κατερίνας Δεμέτη.

Θεατρική παράσταση

Στις 10 Νοεμβρίου, το σχολείο μας παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση για παιδιά, «ένας μαύρος γάτος που έμαθε σε ένα γλάρο να πετάει».  Το έργο είχε πολύ ωραία μηνύματα για τη φιλία, την εμπιστοσύνη, τη διαφορετικότητα. Ήταν μια άρτια παράσταση για παιδιά.

Ενημέερωση από το ΚΠΕ για τους σεισμούς

Ενημέρωση για τους σεισμούς έγινε σήμερα στο σχολείο μας, στα τμήματα της Α Γυμνασίου, από το ΚΠΕ Λιθακιάς.

Επόμενη σελίδα: »