ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες 17 Ιουνίου στην αυλή του 1ου Γυμνασίου η λογοτεχνική-μουσική εκδήλωση «Παραμυθία». Οι μαθητές του Ομίλου Δημιουργικής Γραφής παρουσίασαν κείμενα από τη φετινή τους παραγωγή, πλαισιωμένα από μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν μελοποιημένοι στίχοι των μαθητών του Ομίλου Δημιουργικής Γραφής και Χαϊκού με μορφή βιντεοποιήματος. Η επιλογή της «Παραμυθίας», της αρχαίας λέξης για την παρηγοριά, ήταν συνειδητή, για μια χρονιά στην οποία το σχολείο μας δοκιμάστηκε από τις απανωτές απώλειες αγαπημένων συναδέλφων. Σ’ αυτές αφιερώνουμε την εκδήλωση και κατευθύνουμε με ευγνωμοσύνη τις σκέψεις μας.

 

Τη μουσική της βραδιάς επιμελήθηκαν ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού σχολείου Σκάλας Ωρωπού και Νέων Παλατίων κ. Γεώργιος Γκιολές, ο μουσικός του 2ου Δημοτικού κ. Αναστάσιος Κολιομιχάλης, και οι υπεύθυνοι των Μουσικών Ομίλων του 1ου Γυμνασίου. Συμμετείχαν οι χορωδίες του 1ου Γυμνασίου, του 1ου και 2ου Δημοτικού σχολείου και χορωδοί του ΓΕΛ Ωρωπού. Σε φιλική συμμετοχή ερμήνευσαν τραγούδια ο Ορέστης Πιλάτος και ο Φάνης Σαπατίνας.

 

Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους εσάς που γεμίσατε την αυλή του σχολείου και τραγουδήσατε μαζί μας, ενώνοντας τις φωνές σας με τα παιδιά μας. Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για τη στήριξη, και τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό του σχολείου για την επιμέλεια και την οργάνωση της βραδιάς.

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουμε ακόμα στους μαθητές και στις μαθήτριες που παρά τις σειρήνες της εποχής, επέλεξαν να διοχετεύσουν χρόνο και ενέργεια γράφοντας και διαβάζοντας λογοτεχνία, που προτίμησαν να τραγουδήσουν Χατζιδάκι και Γκάτσο αντί για κάτι του συρμού, που άφησαν τις παραλίες και το διάβασμα εν μέσω εξετάσεων για να έρθουν Σάββατα και Κυριακές στις πρόβες, που έμεναν στο σχολείο δύο και τρεις ώρες μετά τα μαθήματα κάθε εβδομάδα, που μας έδωσαν το κίνητρο για να προσπαθήσουμε περισσότερο και για να τα στηρίξουμε στην ανάγκη τους να προχωρήσουν και εξερευνήσουν την προσωπική τους καλλιτεχνική έκφραση. Αυτά τα παιδιά θεωρούμε ότι θα τα βρούμε αύριο μπροστάρηδες στον πολιτισμό, να δίνουν στον τόπο μας την πνοή που χρειάζεται.

 

Συγχαρητήρια, τέλος, θερμά στους γονείς τους, που τα στηρίζουν και τα ωθούν προς την Τέχνη. Είναι, πιστεύουμε, μια επένδυση σοφή στα παιδιά τους, που δεν θα τη μετανιώσουν.

 

Σας περιμένουμε σύντομα, στην Τελετή Λήξης και Αποφοίτησης της Γ΄ Γυμνασίου 2023-2024, που περιλαμβάνει την παράσταση του Θεατρικού Ομίλου «Ελένη» του Ευριπίδη, την Τετάρτη 26 ΙούνίουFB IMG 1719257917246 FB IMG 1719257909356 FB IMG 1719257893790 1 FB IMG 1719257900172 στις 20:50!