Στην «Εφημερίδα των Συντακτών» το 1ο Γυμνάσιο Σκάλας Ωρωπού!

Μεγάλη τιμή και συγκινητική για όλους μας η απλόχερη και γενναιόδωρη αναγνώριση του έργου του σχολείου μας, μετά την επιτυχημένη παρουσία των παιδιών μας στο 1ο συνέδριο της ΔΔΕ Ανατολικής Αττικής!

 Η έγκριτη «Εφημερίδα των Συντακτών» φιλοξενεί την εξαιρετικά καινοτόμο δράση ευαισθητοποίησης, με το πάντρεμα των κόμικ και της τεχνολογίας, που έκανε αίσθηση στο συνέδριο και εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους. Ο συντάκτης του άρθρου αναφέρεται με ενθουσιασμό στη σημασία που έχουν παρόμοιες δράσεις, ως εκπαιδευτικά εργαλεία, για την διαμόρφωση και καλλιέργεια κατάλληλων στάσεων τόσο εντός όσο και εκτός της σχολικής κοινότητας σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, αειφορίας και οικολογικής βιωσιμότητας, θεματικές που κατά την παρούσα χρονική περίοδο βρίσκονται στο επίκεντρο της διεθνούς εκπαιδευτικής πρωτοπορίας – δυστυχώς, ωστόσο, όχι στη χώρα μας. 

Οι εξαίρετες εκπαιδευτικοί-εμψυχωτές της συγκεκριμένης δράσης, που λαμπρύνουν το 1ο Γυμνάσιο, αναγνωρίζονται από το δημοσίευμα τόσο για την πρωτοτυπία της σύλληψης όσο και για τη σκληρή -εκτός ωραρίου- εργασία τους, για το πάθος και την προσφορά στα παιδιά, στο σχολείο και στην κοινότητα. Η Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου κ. Ευαγγελία Βλάχου, και οι άξιες συναδέλφισσες, Θωμοπούλου Δήμητρα και  Μαραγκού Γεωργία, δίνουν σε όλους μας το παράδειγμα, ενεργοποιώντας δυναμικά και κινητοποιώντας εκφραστικά τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας, εμπνέοντας όραμα, και διαμορφώνοντας αξίες. Τις χαιρετίζουμε και τις καμαρώνουμε!