ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ

Την Τετάρτη 20 και την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024, η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας πήρε μέρος στη δράση «Χελιδονίσματα», σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ).
Σκοπός των «Χελιδονισμάτων», όπως αναφέρει η ΕΟΕ, είναι τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, το μακρύ και δύσκολο ταξίδι τους. Με τη δράση αυτή οι μαθητές που συμμετέχουν είχαν την ευκαιρία να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας πήλινες χελιδονοφωλιές. Μέσα από την διαδικασία και τις επιμορφωτικές-ενημερωτικές συναντήσεις, όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και οι γονείς, θα ενημερωθούν για το πώς κατασκευάζονται οι φωλιές. Μετά την κατασκευή τα παιδιά πήραν τις φωλιές στα σπίτια τους για να στεγνώσουν, και στη συνέχεια θα τις τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο σπίτι τους, προσφέροντας στα χελιδόνια έτοιμες (φιλόξενες) κατοικίες.
Στη δράση πήραν μέρος 26 μαθητές/τριες, με, πράγματι, μεγάλο ενθουσιασμό!
Αξίζει να αναφερθεί ότι εμψυχώτριες της ομάδας είναι οι καθηγήτριες κ. Καραγεώργου και κ. Καρακασίδου! Και του χρόνου!IMG 4354 IMG 4352 IMG 4351 IMG 4350 IMG 4349 IMG 4347