Αρχική » 2024 » Απρίλιος

Αρχείο μηνός Απρίλιος 2024

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Σαν σήμερα

14/10/1863: Ο σουηδός χημικός Aλφρεντ Νόμπελ πατεντάρει την παρασκευή της νιτρογλυκερίνης.
Από την εφεύρεσή του αυτή θα κερδίσει πολλά χρήματα, ικανά για να συντηρούν μέχρι σήμερα το Ίδρυμα Νόμπελ, που απονέμει τα ομώνυμα βραβεία.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Έκθεση με θέμα: “Αέρτ’ς Αεργίτης”, μικρές ιστορίες για τον Εύξεινο Πόντο

Στο σχολείο μας έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε την έκθεση της Εφορείας Αρχαιοτήτων “Αέρτ’ς Αεργίτης”, μικρές ιστορίες για τον Εύξεινο Πόντο. Παιδιά της Γ’ Γυμνασίου παρουσίασαν πληροφορίες για τον Πόντο, τη Γενοκτονία και, φυσικά, τον Άγιο Γεώργιο, στο όνομα του οποίου είναι αφιερωμένες ορισμένες από τις σπουδαιότερες μονές του Πόντου.

Η δράση οργανώθηκε από τις εκπαιδευτικούς: Γκιγκέλου Ε., Κεφάλα Δ. και Πολίτη Κ.
Ευχαριστούμε την Εφορεία Αρχαιοτήτων για τη μοναδική ευκαιρία που μας έδωσαν να έρθουμε σε επαφή με τις ρίζες μας και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολυκάστρου που επισκέφθηκε την έκθεση.

Project στην Οδύσσεια

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Οδύσσειας οι μαθητές του Α1 και Α3 τμήματος του σχολείου μας εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν τις δικές τους σχεδίες.

Καθηγήτρια: Γκιγκέλου Ευαγγελία

Επίσκεψη ομάδας μαθητών στο ΚΕΠΕΑ Κιλκίς

Τη Δευτέρα 8/4/2024 ομάδα μαθητών επισκέφτηκε το ΚΕΠΕΑ Κιλκίς στο Γυναικόκαστρο.

Οι μαθητές αρχικά ενημερώθηκαν για τα οφέλη της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ακολούθως συμμετείχαν σε παιχνίδι ρόλων με σκοπό την έγκριση ανάπτυξης επιχείρησης στη θέση του δάσους.

Ακολούθησε περιήγηση στο δάσος της περιοχής, όπου εφάρμοσαν εμπειρικές μεθόδους υπολογισμού της ηλικίας και του ύψους ενός δέντρου, καθώς και τεχνικές προσανατολισμού μέσα στο δάσος.

Η περιήγηση στο πεδίο ολοκληρώθηκε με ανάβαση ως ένα σημείο στο βουνό που φιλοξενεί το ιστορικό κάστρο της περιοχής.

Οργάνωση-συνοδεία εκδρομής:

Αντιγόνη Αναστασιάδου, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Ευαγγελία Γκιγκέλου

Συμπλήρωση ερωτηματολογίων για την σχέση των μαθητών και καθηγητών

Ερωτηματολόγιο 1 (Για μαθητές)
Ερωτηματολόγιο 2 (Για καθηγητές)

 

Γιορτή ζωοφιλίας: Μέρα αδέσποτων ζώων

Την Παρασκευή 5.4.24 στον πολυχώρο του γυμνασίου, ενημερωθήκαμε και ευαισθητοποιηθήκαμε σε θέματα ζωοφιλίας, προστασίας και φροντίδας αδέσποτων, θεραπείας ασθενειών με σκύλο και φιλοζωικές πρωτοβουλίες. Ο κ. Καμπούρης, καθηγητής πληροφορικής με τα τμήματα της β’ γυμνασίου μας παρουσίασαν την έρευνα τους με θέμα “Φιλοζωία και έφηβοι”. Η πρόεδρος του Φιλοζωικού μη κερδοσκοπικού Συλλόγου Κιλκίς, κα Χατζηπανάγου Σώτη μας ενημέρωσε για τις δράσεις του συλλόγου, απάντησε σε ερωτήσεις μαθητών και μας ενέπνευσε με λόγια από καρδιάς. Ο κος Σμυρνάκος Παναγιώτης με το σκύλο θεραπείας Ρόζα, μας παρουσίασε τη διαδικασία θεραπείας ασθενειών με ζώα και μας ενθουσίασε με την παρουσίαση της εκπαίδευσης της Ρόζας στην πράξη. Ευχαριστούμε μαθητές και εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν κ οργάνωσαν τη γιορτή ζωοφιλίας όπου μαζεύτηκαν ζωοτροφές και το ποσό των 121,70 ευρώ που θα διατεθεί για χάπια κ αμπούλες κατά των τσιμπουριών για τα αδέσποτα.

Eισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία για το σχ. έτος 2024-25

Επισυνάπτεται το ΦΕΚ, η Υ.Α. και ενημερωτικό έγγραφο σχετικά με την Υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία για το σχ. έτος 2024-25.

Στα Πειραματικά Σχολεία η εισαγωγή γίνεται με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024.

Οι γονείς/κηδεμόνες που επιθυμούν τη συμμετοχή του παιδιού τους στην κλήρωση ή την δοκιμασία εισαγωγής, υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση έως και την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και ώρα 23:59
μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), κατηγορία Εκπαίδευση, υποκατηγορία Εγγραφή σε σχολείο, ενότητα Αίτηση εισαγωγής μαθητών και μαθητριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία ή μέσω του συνδέσμου https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/ps-peis-es



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

 

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς