Εγγραφές 2019- 2020

ΕΓΓΡΑΦΕΣ 2019-2020

 

Δημοσιεύθηκε στη Τα νέα μας | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εγγραφές 2019- 2020

Διάκριση της ομάδας ρομποτικής του Γυμνασίου Πολυκάστρου.

Διάκριση της ομάδας ρομποτικής του Γυμνασίου Πολυκάστρου (A.Li.S. Team) στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών.

Η ομάδα μας κατέκτησε την 2η θέση πανελλαδικά στην κατηγορία γυμνασίων.

Στην 1η φάση, υποβλήθηκαν 219 πλήρεις προτάσεις ως προς τους στόχους του διαγωνισμού σε όλες τις κατηγορίες (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια Λύκεια, ΕΠΑΛ, ΙΕΚ, Ανεξάρτητες ομάδες), οι οποίες και πέρασαν στην 2η φάση (φάση κατασκευής).
Στην 3η φάση της τελικής αξιολόγησης, πέρασαν συνολικά 104 ομάδες που ολοκλήρωσαν την 2η φάση. Από τις 104 ομάδες οι 30, ανήκουν στην κατηγορία του Γυμνασίου.

Αποτελέσματα διαγωνισμού: https://robotics.ellak.gr/…/11/omades-pou-diakrithikan-2019/

H ιστοσελίδα στην οποία παρουσιάζεται η πρόταση-συμμετοχή μας στο διαγωνισμό, βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://robotics.ellak.gr/roboti…/gimnasio-polikastrou-alis/
Η ιστοσελίδα στην οποία παρέχονται τεχνικές πληροφορίες για την λειτουργία, την κατασκευή, καθώς και «ανοιχτό» εκπαιδευτικό περιεχόμενο βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο GitHub (μια από τις μεγαλύτερες open source κοινότητες στον κόσμο):
https://github.com/konsk/ALiS
Όλο το υλικό είναι «ανοιχτό» (open) και διανέμεται με άδειες χρήσης GNU General Public License v3.0 και CC-BY-4.0.

Η ομάδα A.Li.S.

Μαθητές της Γ τάξης του Γυμνασίου Πολυκάστρου Κιλκίς:
Ζωσιμίδης Κωνσταντίνος,
Καρανικόλας Συμεών,
Μπουρλής Περικλής του Δημητρίου

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός – συντονιστής ομάδας:
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Ηλεκτρονικός Φυσικός MSc

Δημοσιεύθηκε στη Τα νέα μας | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διάκριση της ομάδας ρομποτικής του Γυμνασίου Πολυκάστρου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Δημοσιεύθηκε στη Τα νέα μας | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Η ομάδα Ρομποτικής του Γυμνασίου Πολυκάστρου (A.Li.S. Team)- Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών

Η ομάδα Ρομποτικής του Γυμνασίου Πολυκάστρου (A.Li.S. Team) υπέβαλε την οριστική πρότασή της για την τελευταία (3η) φάση του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών, μαζί με πολλές εξαιρετικές εργασίες από άλλα σχολεία.
H ιστοσελίδα στην οποία παρουσιάζεται η πρόταση-συμμετοχή μας στο διαγωνισμό, βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://robotics.ellak.gr/roboti…/gimnasio-polikastrou-alis/
Η ιστοσελίδα στην οποία παρέχονται τεχνικές πληροφορίες για την λειτουργία, την κατασκευή, καθώς και ανοιχτό εκπαιδευτικό περιεχόμενο βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο GitHub (μια από τις μεγαλύτερες open source κοινότητες στον κόσμο):
https://github.com/konsk/ALiS
Όλο το υλικό είναι «ανοιχτό» (open) και διανέμεται με άδειες χρήσης GNU General Public License v3.0 και CC-BY-4.0.

Η όλη προσπάθεια πραγματοποιήθηκε σε ώρες πέραν του υποχρεωτικού ωραρίου του σχολείου, ήταν δύσκολη, επίπονη, αλλά ταυτόχρονα, εποικοδομητική, ενδιαφέρουσα και ευχάριστη.
Η κατασκευή χρηματοδοτήθηκε από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό-συντονιστή της ομάδας.
Η ομάδα χρησιμοποίησε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και χώρο του γυμνασίου.

Η πορεία της κατασκευής παρουσιάστηκε μετά από πρόσκληση μαζί με άλλα δημόσια σχολεία, στην εκδήλωση “Arduino Day 2019” που διεξήγαγε το Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής, στο Αμφιθέατρο Α-31 της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μοναδικούς εκπροσώπους από το σχολείο μας, μέλη της ομάδας.

Στην προσπάθειά μας αυτή, ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ αρωγοί, εμψυχωτές και υποστηρικτές από το σχολείο μας, σε όλους τους τομείς, ήμασταν μόνο τα μέλη της ομάδας.

Η ομάδα A.Li.S.

Μαθητές της Γ τάξης του Γυμνασίου Πολυκάστρου Κιλκίς:
Ζωσιμίδης Κωνσταντίνος,
Καρανικόλας Συμεών,
Μπουρλής Περικλής του Δημητρίου

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός – συντονιστής ομάδας:
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Ηλεκτρονικός Φυσικός

Δημοσιεύθηκε στη Τα νέα μας | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ομάδα Ρομποτικής του Γυμνασίου Πολυκάστρου (A.Li.S. Team)- Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ

Δημοσιεύθηκε στη Τα νέα μας | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ

Το πείραμα του Ερατοσθένη.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το σχολείο μας μαζί με 650 άλλα σχολεία της χώρας συμμετείχε στο πείραμα του Ερατοσθένη.  70 μαθητές του σχολείου μας πήραν μοιρογνωμόνια , μετροταινίες και βγήκαν στο προαύλιο του σχολείου, την ημέρα της ισημερίας κ μέτρησαν  γωνίες κ μήκη σκιών με σκοπό να υπολογίσουν, όπως πρώτος έκανε ο Ερατοσθένης την περίμετρο κ στη συνέχεια την ακτίνα της Γης. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν, για την άψογη συνεργασία τους. Συγχαρητήρια και στις δύο παρακάτω ομάδες μαθητών που έκαναν την μέτρηση με τα λιγότερα σφάλματα. 6371Km είναι η ενδεικτική τιμή της ακτίνας της Γης κ οι παρακάτω μαθητές την υπολόγισαν 6370km.
Ομάδα της Γ¨ Γυμνασίου: Αποστολίδης Χάρης, Δημητριάδης Χρήστος ,

Ζωσιμίδης Κώστας, Καρανικόλας Σίμος, Κατηφόρης Νίκος,Μπουρλής Περικλής του Δημητρίου.

Ομάδα της Β΄ Γυμνασίου: Αγγελίδου Μορφούλα,Κοκκινίδου Γεωργία, Τσανικίδου Κυριακή.
Την παραπάνω δράση εμψύχωσαν οι εκπαιδευτικοί: Αγορίτσα Βασιλείου,  Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Ιωάννης Ζαγγότης ,Μαρία Κρουστάλλη.

Δημοσιεύθηκε στη Τα νέα μας | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το πείραμα του Ερατοσθένη.

Το Γυμνάσιο Πολυκάστρου στην εκδήλωση “Arduino Day 2019”.

Το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 η ομάδα Ρομποτικής του Γυμνασίου Πολυκάστρου παρουσίασε  μετά από πρόσκληση μαζί με άλλα δημόσια σχολεία, την πορεία της εργασίας της στην εκδήλωση “Arduino Day 2019” που διεξήγαγε το Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής, στο Αμφιθέατρο Α-31 της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η εργασία με τίτλο «Κατασκευή μονάδας ελέγχου και διαχείρισης ηλεκτρικής ενέργειας σε σύστημα φωτισμού σχολικής μονάδας A.Li.S. (Automatic Lighting System)» αποτελεί και την πρόταση της ομάδας στον 1o Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών που βρίσκεται σε εξέλιξη, στην 1η φάση του.

Την ομάδα εκπροσώπησαν ο μαθητής της Γ Γυμνασίου Κωνσταντίνος Ζωσιμίδης και ο επιστημονικός υπεύθυνος της ομάδας Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Ηλεκτρονικός Φυσικός MSc.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, μαθητές και γονείς.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές της ομάδα μας Κωνσταντίνο Ζωσιμίδη, Συμεών Καρανικόλα και Περικλή Μπουρλή του Δημητρίου, πρωτίστως για την ομαδικότητα που έχουν επιδείξει έως τώρα, καθώς και για την στήριξη και ουσιαστική βοήθεια τους στην προετοιμασία και παρουσίαση της εργασίας στην πρόσφατη εκδήλωση.

http://edifet.web.auth.gr/18/03/2019/4427/

Δημοσιεύθηκε στη Τα νέα μας | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το Γυμνάσιο Πολυκάστρου στην εκδήλωση “Arduino Day 2019”.

Eκπαιδευτική επίσκεψη της ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Γυμνασίου Πολυκάστρου στο Α.Π.Θ.

Την Τετάρτη 13-03-2019, πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη της ομάδας

Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Γυμνασίου Πολυκάστρου στους Εργαστηριακούς χώρους του Τομέα Ηλεκτρονικής και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η όλη περιήγηση και ενημέρωση στους εργαστηριακούς χώρους του τομέα πραγματοποιήθηκε  από τον κ Νικολαϊδη Εμμανουήλ ΕΔΙΠ, για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του τομέα τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Συγκεκριμένα ξεναγηθήκαμε στο εργαστηριακό χώρο αναλογικών ηλεκτρονικών, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να χειριστούν εργαστηριακά ηλεκτρονικά όργανα, όπως παλμογράφο και γεννήτρια συχνοτήτων και μετέπειτα στον χώρο δημιουργίας τυπωμένων κυκλωμάτων (PCB).

Τέλος, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσαμε για λίγο μεταπτυχιακό εργαστηριακό μάθημα προγραμματισμού για ηλεκτρονικά συστήματα μετρήσεων και ελέγχου στο χώρο ψηφιακών ηλεκτρονικών και ενημερωθήκαμε από τον κ. Κωνσταντάκο Βασίλειο (διδάσκων εξωτερικό συνεργάτη) για το λογισμικό που χρησιμοποιείται.

Ευχαριστούμε θερμά για την έγκριση της επίσκεψης, την υποδοχή και την ξενάγηση, τους κυρίους Εμμανουήλ Νικολαϊδη ΕΔΙΠ, Στυλιανό Σίσκο Καθηγητή και Διευθυντή του Τομέα Ηλεκτρονικής και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Τμήματος, Αλκιβιάδη Μπάη Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος Φυσικής.

Η ομάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης:

Κωνσταντίνος Ζωσιμίδης (Μαθητής Γ Γυμνασίου)

Συμεών Καρανικόλας (Μαθητής Γ Γυμνασίου)

Περικλής Μπουρλής (Δ) (Μαθητής Γ Γυμνασίου)

Αγορίτσα Βασιλείου (Εκπαιδευτικός Φυσικός)

Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (Υπεύθυνος προγράμματος, Εκπαιδευτικός Ηλεκτρονικός Φυσικός MSc )

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Τα νέα μας | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Eκπαιδευτική επίσκεψη της ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Γυμνασίου Πολυκάστρου στο Α.Π.Θ.

ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΡΟΟΔΟΥ Α ‘ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ

Η επίδοση των ελέγχων προόδου του Α’ Τετραμήνου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 13/2/19, από τις 12:15 έως 13:30.

Δημοσιεύθηκε στη Τα νέα μας | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΡΟΟΔΟΥ Α ‘ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αύριο, Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, οι σχολικές μονάδες του νομού Κιλκίς θα λειτουργήσουν με κανονικό ωράριο λειτουργίας, δηλαδή από τις 8 π.μ.

Δημοσιεύθηκε στη Τα νέα μας | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ