Αρχική » 2024 » Ιανουάριος

Αρχείο μηνός Ιανουάριος 2024

Ιανουάριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Διδακτική επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο της Ευρωπού Παιονίας Κιλκίς

Την Δευτέρα στις 20/11/2023 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο της Ευρωπού με τα τμήματα της Α΄ Τάξης. Οι μαθητές είχαν την δυνατότητα προσεγγίζοντας διαθεματικά το μάθημα των αρχαίων ελληνικών και της Ιστορίας, να γνωρίσουν την αρχαία πόλη της μακεδονικής Βοττιαίας και γενέτειρας του Σέλευκου Α΄Νιτάτορα.

Έχετε  τη δυνατότητα  να παρακολουθήσετε  κι εσείς το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ που παρακολούθησαν οι μαθητές μας, βασισμένο στην προσωπικότητα ενός από τους σημαντικότερους Διαδόχους του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ιδρυτή της δυναστείας των Σελευκιδών, του Σελεύκου Α’. Το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε για να προβάλλεται στο Κέντρο Ενημέρωσης Επισκεπτών στον Αρχαιολογικό χώρο της Ευρωπού.

Μπορείτε να το παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://youtu.be/HzXpcoyniLA?si=at6NVwKStm4YEFqA

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Γ τάξης για τον Μακεδονικό αγώνα σε συνεργασία με το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα της Θεσσαλονίκης

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Γ τάξης για τον Μακεδονικό αγώνα σε συνεργασία με το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα της Θεσσαλονίκης

Με χαρά  ενημερώνουμε ότι στις 19 Δεκεμβρίου 2023  υλοποιήθηκε η τελευταία φάση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ταξιδεύοντας στο χρόνο πάνω σε μια πένα και ένα …ποντίκι» με τη διδακτική επίσκεψη όλων των τμημάτων της Γ τάξης του Γυμνασίου Πολυκάστρου στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα  Θεσσαλονίκης.

Οι μαθητές, αφού είχαν ήδη χωριστεί σε ομάδες εργασίας εντός των τάξεων, επιλέγοντας η κάθε ομάδα μία θεματική ενότητα από τις πέντε που περιλαμβάνει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, είχαν ήδη μελετήσει τη συγκεκριμένη θεματική και είχαν ετοιμάσει ένα ομαδικό κολάζ . Την ημέρα της επίσκεψης στο Μουσείο η  κάθε ομάδα παρουσίασε  στον ανάλογο με το θέμα της χώρο  το ομαδικό της προϊόν, με τη βοήθεια των παρόντων εκπαιδευτικών, της κα. Κ. Τζαβάρα, υπεύθυνης εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου, και της κα. Κ. Μόμτσιου, διδάσκουσα το γνωστικό αντικείμενο της Ιστορίας  στη Γ τάξη.

Οφείλονται συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές της Γ τάξης για την εξαιρετικά δημιουργική συμμετοχή τους στο πρόγραμμα καθώς και στην κα. Κ. Τζαβάρα για την πολύτιμη συνδρομή της τόσο στην φιλόλογο του γυμνασίου κα. Κ.Μόμτσιου που ανέλαβε την  πραγματοποίηση του προγράμματος, όσο και στους μαθητές κατά τη διάρκεια της παρουσίασης εντός του μουσείου.

Στη συνέχεια  παρουσιάζονται  κάποια ενδεικτικά δείγματα αυτής της συνολικής προσπάθειας.

1 η ομάδα : Παύλος Μελάς

1

2 η ομάδα: Μορφές Μακεδονομάχων

2

3 η ομάδα : Ο βάλτος των Γιαννιτσών

3

4 η ομάδα : Η εκπαίδευση στη Μακεδονία

4

5 η ομάδα: Το κτήριο του Μακεδονικού Μουσείου

5

Και άλλες  φωτογραφίες από τη διδακτική επίσκεψη στο Μακεδονικό Μουσείο:

Γ  ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2023-2024

Εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία

Επισυνάπτεται Δελτίο Τύπου του ΥΠΑΙΘΑ σχετικά με την Εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία (Νηπιαγωγεία,Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) και τα Εκκλησιαστικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025.
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς