Η φαντασία πάει…σχολείο με τη συγγραφέα Ποιμενίδου Ευδοκία στο σχολείο μας

Την Τετάρτη 15 Μαΐου η συγγραφέας κ. Ευδοκία Ποιμενίδου επισκέφθηκε το σχολείο μας στα πλαίσια της εκπαιδευτικής δράσης η “Φαντασία πάει..σχολείο” που συνδιοργάνωσαν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας.

Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας είχαν διαβάσει το βιβλίο της κ. Ποιμενίδου “Τα διαμάντια της Δόμνας” που πραγματεύεται τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης. Η κ. Ποιμενίδου παρουσίασε το ιστορικό πλαίσιο του βιβλίου της στους μαθητές/τριες, συζήτησε μαζί τους για τα θέματα τα οποία πραγματεύεται το βιβλίο, δέχθηκε πληθώρα ερωτήσεων από τους μαθητές σχετικά με το επάγγελμα του συγγραφές και τέλος δημιούργησε μία πρωτότυπη ιστορία μαζί τους. Μαθητής της Α  τάξης του σχολείου μας της χάρισε μία δημιουργία με στιγμιότυπα από τη συγγραφική της δραστηριότητα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κ. Ποιμενίδου για την επίσκεψή της στο σχολείο μας και να της ευχηθούμε να είναι πάντα δημιουργική και να μας χαρίζει ωραίες ιστορίες.

Ευχαριστούμε και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για την έμπρακτη συμπαράστασή του και σε αυτή τη δράση του σχολείου μας.

Υπεύθυνη καθηγήτρια για την προετοιμασία των μαθητών/τριών ήταν η κ. Ανδρομάχη Τζήμα, φιλόλογος του σχολείου μας.

20240515 110305 1          20240517 121150 1                    

20240515 112337 2

Η κ. Ποιμενίδου με τους μαθητές/τριες της Ά ΄τάξης.

 

20240515 112955

Η κ. Ποιμενίδου στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας με τη δημιουργία του μαθητή της Α ΄τάξης Χρήστου Σιάτρα.