Την Παρασκευή 8 Μαρτίου κατα τη διάρκεια της 4η και 5η διδακτικής ώρας,στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την “Πανελλήνια σχολική ημέρα κατά της βίας στα σχολεία”,  οι μαθητές/τριες  του σχολείου μας ενημερώθηκαν σχετικά με τις μορφές της σχολικής βίας από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας και στη συνέχεια συμμετείχαν σε βιωματικό εργαστήριο υπό την καθοδήγηση της ψυχολόγου του σχολείου μας, κ. Κωνσταντίνας Σβεντζούρη. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι μαθητές μοιράστηκαν προσωπικές εμπειρίες τους, προβληματισμούς και απόψεις για περιστατικά σχολικής βίας ενώ τέλος έκαναν προτάσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

20240308 125720 1

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου εκδήλωση για το έθιμο της Τσικνοπέμπτης με την ανεκτίμητη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας.

Μέλη του Συλλόγου ανέλαβαν το ψήσιμο και φρόντισαν να περάσουν όμορφα όλοι οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας.

Τα έξοδα για την εκδήλωση της  Τσικνοπέμπτης καλύφθηκαν από προσφορές. Τα κρέατα από την εκκλησιαστική επιτροπή Πενταβρύσου, τα είδη σούπερ μάρκετ από τον Σκλαβενίτη και τα ψωμιά από το Αρτοποιείο Δημήτρης Κυριζάκης. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά!

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον πατέρα Δημήτριο για τη συνδρομή του στην εκδήλωση καθώς και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης!

20240307 120946                                  20240307 121551

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η Ημερήσια Εκπαιδευτική Εκδρομή του σχολείου μας στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή και των τριών τάξεων.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στον Λευκό Πύργο, το πιο χαρακτηριστικό μνημείο της Θεσσαλονίκης, όπου γνωρίσαμε εν συντομία την ιστορία της πόλης μέσα από τα εκθέματα σε κάθε όροφο.

20240306 102953 1

 

Στη συνέχεια μεταβήκαμε στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών Noesis όπου οι μαθητές συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά διαδραστικά προγράμματα. 

Οι μαθητές της Α΄τάξης συμμετείχαν στο εργαστήριο Tinkering “Το αργόν και χάριν έχει” όπου δουλεύοντας σε ομάδες πειραματίστηκαν με την έννοια της βαρύτητας, προσπαθώντας να καθυστερήσουν την πτώση της μπάλας τους!

20240306 122039                                                    20240306 123217

Οι μαθητές της Β΄και Γ΄τάξης συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Αποίκηση στον Άρη”, όπου δούλεψαν σε ομάδες πάνω σε πέντε αποστολές που προσομοιάζουν καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες και οι αστροναύτες που εμπλέκονται στο σχέδιο αποικισμού του πλανήτη Άρη.

Μία εκπαιδευτική επίσκεψη  γεμάτη με καινούργιες παραστάσεις και εμπειρίες για όλους!