Συγγραφέας: Διδώ Σωτηρίου
Η Διδώ Σωτηρίου ήταν Ελληνίδα συγγραφέας, δημοσιογράφος και αντιστασιακή ενταγμένη στο αριστερό κίνημα. Γεννήθηκε στο Κιρκιντζέ Αϊδινίου τον Φεβρουάριο του 1909 και πέθανε στις 23 Σεπτεμβρίου το 2004 από πνευμονία.
Υπόθεση: Στο βιβλίο αυτό καταγράφετε η ζωή ενός παιδιού του, Μανώλη Αξιώτη, που στην αρχή δουλεύει ως αγρότης στον Κιρκιντζέ της Μικράς Ασίας. Αργότερα όμως, αφού ήρθαν οι Έλληνες στη Μικρά Ασία, ο Μανώλης Αξιώτης εγκαταστάθηκ,ε υπηρέτησε και πολεμούσε με θάρρος ως την τελευταία ρανίδα του αίματος, του όντας φαντάρος στον ελληνικό στρατό. Αμέσως μετά έγινε η μικρασιατική καταστροφή και ο Μανώλης βρισκόταν στη Σμύρνη η οποία καιγόταν. Τι θα γίνει άραγε με τον Μανώλη; Θα επιζήσει υπό αυτές τις συνθήκες η θα τον αιχμαλωτίσουν; Μάθετε τη συνέχεια διαβάζοντας το βιβλίο.
Γιατί να το διαβάσουμε: Το βιβλίο αυτό περιέχει πραγματικά και τραγικά γεγονότα με πλήρη λεπτομέρεια. Είναι συγκινητικό και περιέχει τα πάντα σε όσα αφορούν την μικρασιατική καταστροφή. Διαβαστε το και πιστέψτε με δεν θα χάσετε. Ειναι πολύ αγωνιώδες και περιέχει έναν ρεαλισμό που σε κάνει να ενταχθείς μέσα στη μικρασιατικη καταστροφή και σου φέρνει ήχους και εικόνες στο μυαλό.
Π. Βα. 2021
Κάτω από : ελληνική λογοτεχνία, παρουσίαση βιβλίων | Με ετικέτα: Δ. Σωτηρίου, ελληνική λογοτεχνία
