Συγγραφέας: Βούλα Μάστορη
Το πατρικό της όνομα είναι Παρασκευή Μιχαηλόδου. Οι γονείς της κατάγονται από τη Μ. Ασία και η ίδια γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Άρχισε να αχολείται με την Παιδική Λογοτεχνία το 1974.
Υπόθεση: Η Ανδρομάχη πηγαίνει στην Τρίτη Γυμνασίου, έχει κουκίδες στη μύτη, μια μικρότερη αδερφή, μια μοντέρνα γιαγιά, δυο Φι-Γάμα-Πι, ανήκει στους “παρακμιακούς”, δεν νοιάζεται για το “κακή” που της έχει κολλήσει η Νατάσσα, είναι ερωτευμένη με τον “κούκλο”του Σχολείουκαι έχει μόλις βάλει σιδεράκια. Όμως μέσα σε λίγες μέρες συμβαίνουν γεγονότα που την ανεβάζουν ή τη ρίχνουν, αλλά την κάνουν να δει ορισμένα με άλλο μάτι, για παράδειγμα ότι είναι ευλογία να έχεις και αγόρια Φι-Γάμα-Πι.
Για τι να το διαβάσουμε: Αυτό το βιβλίο αξίζει να το διαβάσουμε γιατί μιλάει για την φιλία που είναι τόσο σημαντική για τον άνθρωπο.
Ιωα. Ζη.
Κάτω από : ελληνική λογοτεχνία, παρουσίαση βιβλίων | Με ετικέτα: Β. Μάστορη
