Αρχική » 2023 » Δεκέμβριος

Αρχείο μηνός Δεκέμβριος 2023

Επίσκεψη στον οίκο ευγηρίας ” Παναγία του Ακαθίστου”

Με τον ερχομό των Χριστουγέννων, μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας επισκέφτηκαν το ίδρυμα αγάπης και χάρισαν χαρά και συγκίνηση στους ηλικιωμένους τρόφιμους. Θέλοντας να προσφέρουν στιγμές αγάπης στους ηλικιωμένους αυτές τις Άγιες μέρες, τα παιδιά τραγούδησαν κάλαντα, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και έδωσαν δώρα στους ηλικιωμένους ώστε να τα αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους. Αφού αντάλλαξαν ευχές ανανέωσαν συγκινημένοι το ραντεβού τους για την επόμενη επίσκεψη.

 

Κάλαντα και ευχές στο ειδικό σχολείο Πολυγύρου

Μαθητές της Α Γυμνασίου του σχολείου μας συνδέθηκαν διαδικτυακά με τους μαθητές του ειδικού σχολείου Πολυγύρου για να ανταλλάξουν ευχές και να τους τραγουδήσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ήταν μια  εξαιρετική και συγκινητική πράξη που χάρηκαν όλοι! Μπράβο στα παιδιά μας και του χρόνου!

Προσφορά αγαθών στο χαμόγελο του παιδιού

Οι γονείς των μαθητών του σχολείου μας ανταποκρίθηκαν με  τον καλύτερο τρόπο  στην πρωτοβουλία του σχολείου και αυτές τις Άγιες μέρες τα παιδιά στο χαμόγελο του παιδιού στη Θεσσαλονίκη θα παραλάβουν προμήθεις σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάκης . Ενα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ σε όλους!

Ευχόμαστε σε όλες τις οικογένειες καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο NOESIS

Οι μαθητές μας ττου σχολείου μας  επισκέφτηκαν το «Kέντρο Διάδοσης Επιστημών και Τεχνολογικό Μουσείο (NOESIS)». Είδαν τις διάφορες εκθέσεις τεχνολογίας και έκαναν βουτιά στην επιστήμη παρατηρώντας τα αστέρια, τους πλανήτες και τα υπόλοιπα ουράνια σώματα κατά

Οι μικροί μας επιστήμονες ερευνώντας σε βάθος για το Φυσικό Περιβάλλον και την ενότητα «Ο Ήλιος και η ζωή μας» παρακολούθησαν το πρόγραμμα:  Space Opera – Διαστημική αποστολή: Έμαθαν για τον λαμπερό κόσμο των αστερισμών. Θαύμασαν τον έναστρο νυχτερινό ουρανό στο ΠΛΑΝΗΤΆΡΙΟ και μυήθηκαν στον κόσμο της επιστήμης αντλώντας πληροφορίες για τα αστέρια του Γαλαξία μας  και τους πλανήτες ώστε να καταφέρουν να εντοπίσουν τους αστερισμούς και έπειτα να τους αναγνωρίσουν. Παρακολούθησαν τις φάσεις της σελήνης κατά την περιφορά της γύρω από τη Γη, κατανόησαν τη λειτουργία του σύμπαντος και ανακάλυψαν ποιος είναι ο λαμπρότερος και ωραιότερος αστερισμός του χειμώνα.

noesis

Παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων του παιδιού

Στην Α’ και Β΄ τάξη του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από την Κοινωνική Λειτουργό του σχολεία μας κ. Μπαρτζάκη Κωνσταντίνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα των παιδιών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα που έχει καθιερωθεί στις 20 Νοεμβρίου. Στόχος είναι οι μαθητές/τριες να γνωρίζουν τα διακαιώματα τους ως παιδιά, να μάθουν τι θα  μπορούσαν  να κάνουν  σε περίπτωση που κάποια από τα δικαιώματα τους παραβιαζόταν και που θα μπορούσαν να απευθυνθούν. Θα συνεχιστεί η δράση με βιωματικές δραστηριότητες.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ Κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ

Οι κοινότητα του σχολείου μας είχε την χαρά σήμερα να έχει κοντά της τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟ.  Ο Σεβασμιότατος απευθύνθηκε στους μαθητές τους έδωσε την ευλογία του και έδωσε τις ευχές του σε όλους για τις Άγιες μέρες που έρχονται. Τέλος μοίρασε προσωπικά σε όλους τα ημερολόγια  – εορτολόγια  της μητροπόλεως για το νέο έτος. Τον ευχαριστούμε θερμά!

ΜΗΤΡΟΠΟΛΊΤΗΣ

Διάκριση σε αγώνες

MATSOUKA

Το σχολείο μας συγχαίρει θερμά την μαθήτρια της Β Γυμνασίου Ματσουκά Μαρία για την μεγάλη της επιτυχία στους πανελλήνιους αγώνες Tae kwon do. H Μαρία πήρε το χάλκινο μετάλλιο και σήμερα μας το έφερε στο σχολείο. Ευχόμαστε στη Μαρία αλλά και σε όλους τους αθλητές του σχολείου μας να είναι γεροί, καλοφωτισμένοι και να συνεχίζουν τις προσπάθειές τους με επιτυχίες σε όλους τους τομείς!

Δεκέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Σαν σήμερα

14/10/1863: Ο σουηδός χημικός Aλφρεντ Νόμπελ πατεντάρει την παρασκευή της νιτρογλυκερίνης.
Από την εφεύρεσή του αυτή θα κερδίσει πολλά χρήματα, ικανά για να συντηρούν μέχρι σήμερα το Ίδρυμα Νόμπελ, που απονέμει τα ομώνυμα βραβεία.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Translate

Σκακιστική άσκηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση