Αρχική » 2023 » Νοέμβριος

Αρχείο μηνός Νοέμβριος 2023

Κοινωνική λειτουργός στο σχολείο μας

Στα πλαίσια του προγράμματος «Ενίσχυση και ενδυνάμωση της κοινωνικοσυναισθηματικής ανάπτυξης και ανθεκτικότητας των μαθητών μέσω του θεσμού ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού, σχολικά έτη 2023-26», θα βρίσκεται στο Γυμνάσιο Παλαιοχωρίου κάθε Πέμπτη κοινωνική λειτουργός η κ. Μπαρτζάκη Κωνσταντίνα.

Ο ρόλος της κοινωνικής λειτουργού σχετίζεται:

Α) με την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των μαθητών/τριών, ώστε να αποκτήσουν δεξιότητες διαχείρισης καταστάσεων που τους απασχολούν και απώτερο στόχο την ενδυνάμωσή τους.

Β) με τη συμβουλευτική καθοδήγηση γονέων/κηδομένων και την υποστήριξή τους στο γονικό τους ρόλο. Ο στόχος είναι η συνεργασία και η διασύνδεση του σχολείου με την οικογένεια.

Γ) με την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε ζητήματα που προβληματίζουν.

Η κοινωνική λειτουργός ασκεί τα καθήκοντα της τηρώντας το κώδικα δεοντολογίας του επαγγέλματος και λειτουργώντας με  σεβασμό και εχεμύθεια στο σχολικό πλαίσιο.

Οι γονείς που επιθυμούν ραντεβού μπορούν να καλούν τον διευθυντή και οι συναντήσεις γίνονται στο χώρο του σχολείου. Επίσης, απαιτείται να συμπληρώσουν μια υπεύθυνη δήλωση προκειμένου τα παιδιά τους να μπορούν να συναντήσουν την κ. Μπαρτζάκη.

ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Αγαπητοί γονείς στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε αίτηση δήλωση για ενισχυτική διδασκαλία για το σχολικό έτος 2023-2024 σε WORD προκειμένου αν επιθυμείτε να την συμπληρώσετε και να την στείλετε στο σχολείο μέχρι Πέμπτη 16 Νοεμβρίου. Για οποιαδήποτε πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε  με το σχολείο. Τα μαθήματα ενισχυτικής θα πραγματοποιούνται σε άλλο σχολείο μετά το ωρολόγιο πρόγραμμα.

https://docs.google.com/document/d/1Vca31_cE_SW5-DCRwZcahwcI8LbX76EG/edit

Αφού ενεργοποιήσετε το σύνδεσμο πατάτε Αρχείο  λήψη σε word, συμπληρώνετε τη δήλωση και την αποστέλλετε στο σχολείο.

Η δήλωση που θα βρείτε στον σύνδεσμο φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 11 13 191940

 

 

 

 

Η ΠΝΟΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Το σχολείο μας ευχαριστεί θερμά την κοινωνιολόγο  κ. Παπαλάμπρου Βασιλική για τις εξαιρετικές παρεμβάσεις στους μαθητές του σχολείου μας. H Πρόληψη και Αντιμετώπιση των εξαρτήσεων καθώς και η ομαλή μετάβαση των μαθητών από την πρωτοβάθμια στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση ήταν τα κύρια θέματα των παρεμβάσεων όλο τον μήνα Οκτώβριο. Ήταν μια εξαιρετικά χρήσιμη και γόνιμη εμπειρία και οι μαθητές μας έμειναν ενθουσιασμένοι. Ανυπομονούμε να σας ξαναδούμε στο σχολείο μας!

Εργασίες μαθητών της Γ’ Γυμνασίου

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας της Γ’ Γυμνασίου, οι μαθητές εκπόνησαν εργασίες με σκοπό την ανάδειξη και τη διαφήμιση του τόπου τους. Αφορμή για τη συγκεκριμένη δράση στάθηκε το κείμενο 11 της Ενότητας 1 που αναφερόταν στις ομορφιές και τα τοπικά προϊόντα της Χίου. Οι αφίσες που φτιάχτηκαν ενίσχυσαν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών, ενώ ταυτόχρονα κέντρισαν και το ενδιαφέρον τους για το μάθημα.

1 2 3 4 5 6

Νοέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Σαν σήμερα

14/10/1863: Ο σουηδός χημικός Aλφρεντ Νόμπελ πατεντάρει την παρασκευή της νιτρογλυκερίνης.
Από την εφεύρεσή του αυτή θα κερδίσει πολλά χρήματα, ικανά για να συντηρούν μέχρι σήμερα το Ίδρυμα Νόμπελ, που απονέμει τα ομώνυμα βραβεία.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Translate

Σκακιστική άσκηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση