Πρόσφατα σχόλια

  Translate

  mail@gym-n-artak.eyv.sch.gr

  Ενίσχυση σχολικού φαρμακείου

   

  .jpg

  Με πρωτοβουλία του Δεκαπενταμελούς Μαθητικού Συμβουλίου του σχολείου μας συγκεντρώθηκαν χρήματα από τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου για την ενίσχυση του φαρμακείου μας.

  Στην προσπάθεια των μαθητών/τριών συνέβαλε οικονομικά και το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ.

  Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για την πρωτοβουλία τους.

   

   

  3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας & Εκπαίδευσης

  Από την Παρασκευή 27 μέχρι την Κυριακή 29 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκίδα το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας & Εκπαίδευσης που διοργανώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας με θέμα «Η Μικρασιατική Καταστροφή & η Διδακτική Προσέγγισή της στο Σύγχρονο Σχολείο».

  Στο Συνέδριο συμμετέχει και το σχολείο μας με μια εισήγηση της κας Κουρκουζέλη Μαρίας με θέμα  «Το ταξίδι χωρίς επιστροφή των Αρτακηνών προσφύγων» με τη συμμετοχή της κας Στέφου Βασιλικής και ομάδας μαθητών/τριών το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, 9-11πμ.

  Το Συνέδριο θα φιλοξενηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Διοικητηρίου και στην αίθουσα το Περιφερειακού Συμβουλίου της Π.Ε. Εύβοιας.

  Στις παράλληλες δράσεις του Συνεδρίου θα παρουσιαστεί από την Πολιτιστική Ομάδα της ΕΛΜΕ Εύβοιας το μουσικοθεατρικό αναλόγιο με τίτλο «Από ξένον τόπο»  το Σάββατο 28/1/2023 και ώρα 8:30μμ στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, με συμμετοχή καθηγητών/τριών του σχολείου μας.

  Μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου στον ακόλουθο σύνδεσμο:

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

  Ενημέρωση σχετικά με τις απουσίες μαθητών/τριών λόγω της εποχικής γρίπης

  Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 24 της αρ. 79942/ΓΔ4/21-5-2019 ΥΑ
  (Β΄2005), με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, καταχωρίζονται αλλά δεν
  προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών
  έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που
  οφείλονται στην έξαρση του εποχικού επιδημικού ρεύματος της γρίπης με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων
  γριπώδους συνδρομής,
  από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο 2023.
  Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και με την προσκόμιση από τους/τις
  ενδιαφερόμενους/ες πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη
  γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας. Οι απουσίες αυτές είναι πέραν του
  προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών.

  Για να κατεβάσετε την σχετική αίτηση πατήστε εδώ.

  Μια τιμητική διάκριση για το σχολείο μας

  Στο Γυμνάσιό μας και ειδικότερα στην κυρία Βασιλική Τσαμάκη και την ομάδα της απονεμήθηκε η Ετικέτα Ποιότητας για το έργο KUŞAKLAR ARASI KÖPRÜ/ INTERGENERATIONAL BRIDGE, από τον Εθνικό Οργανισμό Υποστήριξης της δράσης του e-Twinning, ετικέτα που απονέμεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές με άριστο έργο e-Twinning. Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2021-2022 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, υπό την καθοδήγηση και την εμψύχωση της κυρίας Τσαμάκη, συμμετείχαν στην υλοποίηση ενός έργου με θέμα τη διαπολιτισμική γνωριμία και επικοινωνία, συνεργαζόμενοι με τους εταίρους τους. Θετικά σημεία του έργου τους αποτέλεσαν το ενδιαφέρον θέμα, η πολύ καλή οργάνωση του  twinspace, τα προϊόντα που δημιουργήθηκαν μέσα από τη συνεργασία των σχολείων – όπως το ποίημα και η έκθεση e-maze –, καθώς και η αξιολόγηση του έργου.

  Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στη δημιουργική σας πορεία!

  Screenshot 2022 10 16 at 10.31.37 Screenshot 2022 10 16 at 10.31.57

  Ενισχυτική διδασκαλία για το σχ. έτος 2022-23

  Στο πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας προσφέρονται τα εξής μαθήματα: τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Μαθηματικά, μία (1) ώρα Φυσική, μία (1) ώρα Χημεία και δύο (2) ώρες Αγγλικά. Σύνολο δώδεκα (12) ώρες.

  Αν ενδιαφέρεστε για το πρόγραμμα πρέπει να υποβάλλετε την εξής αίτηση-δήλωση:

  Υπόδειγμα_1 αίτησης_δήλωσης μαθημάτων 2022_23  (.doc)

  Υπόδειγμα_1 αίτησης_δήλωσης μαθημάτων 2022_23 (.pdf)

  Απαλλαγή από μαθήματα

  Σύμφωνα με την πρόσφατη ΥΑ σχετικά με απαλλαγή μαθητών/μαθητριών από τα μαθήματα Θρησκευτικών, Φυσικής Αγωγής και Μουσικής για τους λόγους που κατά περίπτωση προβλέπονται οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών θα πρέπει να καταθέσουν σχετική αίτηση-δήλωση στο σχολείο υπογεγραμμένη και από τους δυο γονείς και θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής μέχρι την Δευτέρα 19/9/2022.

  Για να διαβάσετε την σχετική ΥΑ πατήστε εδώ.

  Ηλεκτρονικές εγγραφές σε ΓΕΛ-ΕΠΑΛ

  Από την Παρασκευή 24/6 μέχρι και την Πέμπτη 7/7 οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών της Γ’ τάξης θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εγγραφής σε ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας

  https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

  με χρήση των προσωπικών τους κωδικών Taxis.

  Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην σχετική εγκύκλιο.

   

   

   

   

   

  Εκδηλώσεις για την Μικρασιατική Καταστροφή στη Νέα Αρτάκη

  Το Γυμνάσιο της Νέας Αρτάκης την Τετάρτη 22 Ιουνίου θα συμμετέχει στις πολυήμερες εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

  «Διαγενεακή Γέφυρα σε Γκρίζο Φόντο»
  Επιμέλεια παρουσίασης: Κύριος Μπαρσάκης Δημήτρης, Κυρίες Διακουμή Ευαγγελία,
  Τσαμάκη Βασιλική, Κόρου Θεοδώρα

  .jpg

  Διαβάστε περισσότερα στο: https://eviaportal.gr/ekdiloseis-mikrasiatiki-katastrofi-sti-nea-artaki/

   

   

   

   

   

  Νέα Πρωτόκολλα COVID-19 στην εκπαίδευση

  Οι εκπαιδευτικές μας μονάδες θα ανοίξουν μετά τις διακοπές του Πάσχα με νέο πρωτόκολλο, σύμφωνο με τη διεθνή τάση αποκλιμάκωσης των μέτρων κατά της COVID-19, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών, ενώ θα εξακολουθήσουν να διατηρούνται σε ισχύ μέτρα που ανακοινώνονται σήμερα με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Ειδικότερα:

  Στα σχολεία:

  • Διατηρείται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και η χρήση αντισηπτικών, ο τακτικός αερισμός χώρων, ο σχολαστικός καθαρισμός επιφανειών και εξοπλισμού, τα ξεχωριστά διαλείμματα κ.λπ.
  • Δεν θα διενεργούνται τακτικοί αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για προσέλευση στη σχολική μονάδα από μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) – Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.).
  • Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. θα διενεργούν προληπτικά 1 ράπιντ τεστ την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη, έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη. (Ειδικά, για την προσέλευση την ερχόμενη εβδομάδα, το πρώτο τεστ θα διενεργείται έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022.)

   

  Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εντός σχολικού πλαισίου:

  • Οι εμβολιασμένοι και μη μαθητές και εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. διενεργούν 2 σελφ τεστ (ημέρες 0-1 και 4) δωρεάν (θα διατίθενται από τα σχολεία) και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.

   

  Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εκτός σχολικού πλαισίου:

  • Οι εμβολιασμένοι μαθητές επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν σελφ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.
  • Οι μη εμβολιασμένοι μαθητές τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν σελφ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.
  • Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν ράπιντ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.
  • Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν ράπιντ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.

   

  Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος στην τάξη, ισχύει ό,τι και στο γενικό πληθυσμό, για εμβολιασμένους και μη μαθητές και εκπαιδευτικούς:

  • Παραμονή του κρούσματος σε απομόνωση επί 5 ημέρες τουλάχιστον, με ημέρα λήψης του θετικού τεστ να θεωρείται ως ημέρα 0.
  • Μετά την πάροδο 5 ημερών απομόνωσης και εφόσον (α) έχει υποχωρήσει πλήρως ο πυρετός για ένα 24ωρο χωρίς χρήση αντιπυρετικών και (β) δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα ή τα συμπτώματα βελτιώνονται, διακόπτεται η απομόνωση.
  • Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή τα συμπτώματα δεν βελτιώνονται, παρατείνεται η απομόνωση.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.

   

  Πλέον, οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. δεν κάνουν δήλωση Edupass σε εβδομαδιαία τακτική βάση, παρά μόνο εφόσον προκύψει σχετική υποχρέωση, π.χ. σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα. Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. συνεχίζουν να κάνουν δήλωση Edupass σε εβδομαδιαία βάση για τον τακτικό εργαστηριακό τους έλεγχο 1 φορά την εβδομάδα και, παράλληλα, υποχρεούνται να κάνουν δήλωση για τους διαγνωστικούς ελέγχους που διενεργούν ως στενές επαφές κρούσματος εντός και εκτός σχολικού πλαισίου.

  Καθηγητές

  ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗ

  Μπαρσάκης Δημήτριος          ΠΕ86                Πληροφορικής                        Διευθυντής

  Πολυχρονιάδου Ελένη            ΠΕ04.01          Φυσικός                                  Υποδιευθύντρια

  Κουρμπέτης Κων/νος             ΠΕ03               Μαθηματικός                         Υποδιευθυντής

  Ρουσοδήμου Ιωάννα              ΠΕ01               Θεολόγος

  Μπαγέωργα Κωνσταντίνα      ΠΕ01               Θεολόγος

  Διακουμή Ευαγγελία              ΠΕ02               Φιλόλογος

  Νικολέντζου Σμαράγδα          ΠΕ02               Φιλόλογος

  Κουβούση Βασιλική                ΠΕ02               Φιλόλογος

  Κουρκουζέλη Μαίρη               ΠΕ02               Φιλόλογος

  Παύλου Βασιλική                    ΠΕ02               Φιλόλογος

  Στέφου Βασιλική                     ΠΕ02               Φιλόλογος

  Κουλουρίδη Μαρία                 ΠΕ02               Φιλόλογος

  Καρατζά Παναγιώτα               ΠΕ03               Μαθηματικός

  Λούκας Γεώργιος                    ΠΕ03               Μαθηματικός

  Χριστοδούλου Νίκος              ΠΕ03               Μαθηματικός

  Γιαλός Ιωάννης                       ΠΕ03               Μαθηματικός

  Ρούσσου Αναστασία              ΠΕ04.04          Βιολόγος

  Κόρου Θεοδώρα                     ΠΕ04.05          Γεωλόγος

  Τράντου Ζωή                          ΠΕ05                Γαλλικών

  Μπόσκοβιτς Σταυρινή            ΠΕ06               Αγγλικών

  Χατζηδάκη Ειρήνη                  ΠΕ06               Αγγλικών

  Τσομίδου Ελένη                      ΠΕ07               Γερμανικών

  Κουρνιάτη Ευαγγελία             ΠΕ07               Γερμανικών

  Τσεκούρα Δήμητρα                ΠΕ08               Καλλιτεχνικών

  Κεβρεκίδης Στέλιος                ΠΕ11              Φυσικής Αγωγής

  Μπαμπαλιούτας Δημήτριος    ΠΕ11              Φυσικής Αγωγής

  Ζαϊτίδης Μιχάλης                   ΠΕ79.01          Μουσικής Επιστήμης

  Καλαντζής Μάνος                   ΠΕ80               Οικονομολόγων

  Νίκου Λάμπρος                       ΠΕ80                Οικονομολόγων

  Τσαμάκη Βασιλική                  ΠΕ80               Οικονομίας

  Χατζηγιάννη Ευαγγελία          ΠΕ81                Πολιτικών Μηχανικών

  Ζησάκος Ιωάννης                    ΠΕ82               Μηχανολόγων

  Βωβός Νίκος                           ΠΕ86               Πληροφορικής

  Σμπρίνης Ανέστης                  ΠΕ86               Πληροφορικής

   

  Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
  Αντίθεση
  Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων