Στο μάθημα των Μαθηματικών πραγματοποιήθηκαν 2 βιωματικές δράσεις με τα παιδιά. Κατασκεύασαν το Πυθαγόρειο Θεώρημα και μέτρησαν το εμβαδόν του γηπέδου, κατασκευάζοντας τη μονάδα μέτρησης με χαρτόνια και μετρώντας με αυτά. Την διαδικασία και το αποτέλεσμα τα κατέγραψε η κάθε ομάδα στα φύλλα εργασίας. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί οι Μαθηματικοί του σχολείου μας κ. Ελένη Λύτρα και κ. Λύσανδρος Καραπάνος.

469110233 1041336907791394 2724317709726244786 n

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συμμετοχή του Γυμνασίου Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης» σε ευρωπαϊκό μαθητικό συνέδριο και συγκεκριμένα στο 9ο Μαθητικό Συνέδριο στο Μόναχο. Με θέμα «Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο: μοχλός διάδρασης Κλασικού Πολιτισμού μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας» παρουσιάστηκε η σχέση των δύο χωρών στον τομέα της Αρχαιολογίας.

Η μαθητική παρουσίαση ήταν διαδραστική, απέσπασε πολύ θετικά σχόλια από τους διοργανωτές και παρευρισκόμενους στο Συνέδριο και αναμένεται να παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό σύντομα, μετά από προσκλήσεις που έχει δεχτεί το σχολείο.  Μπορείτε να την παρακολουθήσετε στον σύνδεσμο του καναλιού μας στο YouTube:  https://youtu.be/qO3e8jAPvx8?feature=shared

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν είναι: Τζινιέρης Παναγιώτης Ιωάννης, Ματούσης Δημήτρης, Ματούσης Χρήστος, Μιχαλακούδη Ευστρατία Ζωή, Ρόκκου Μαρία Ελένη, Καβαλέρου Αλεξάνδρα, Μπακόλα Αναστασία, Μπαλτζή Στυλιανή, Λυριστή Μαρία Ιφιγένεια, Τσομπανέλλη Δέσποινα, Αλεξάνδρου Αναστασία Χρυσοβαλάντη, Καρακουλάκη Βασιλική, Αλατερά Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, Παπαχτσιάν Βικτώρια, Ηλιάδη Νεφέλη, Κεχαΐδου Ελευθερία και Κεχαγιά Τρυφωνία.

Οι εκπαιδευτικοί: Λυμπέρη Θεοδώρα, Διευθύντρια του σχολείου, Πάντσιου Κρυστάλλω, καθηγήτρια Γερμανικής και Τσάκου Ευαγγελία, καθηγήτρια Γαλλικής, ανέλαβαν την προετοιμασία της μαθητικής ομάδας και τη συνόδευσαν στο Μόναχο.

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων στη Γερμανία η σχολική ομάδα περιηγήθηκε στο Μουσείο Τεχνολογίας, στη Γλυπτοθήκη και στην Παλιά Πινακοθήκη, στην Αθήνα του Ίζαρ και στις χριστουγεννιάτικες αγορές, στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Νταχάου και στους χώρους ιστορικής μνήμης, στο γήπεδο της Μπάγερν Allianz arena και στο Μουσείο της Porsche στην Στουτγάρδη.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, τους χορηγούς: Αφοί Σαλαμουσά, Στενό Νικόλαο, Ορφανίδη Νεκτάριο, επιχείρηση Κουκουλήθρα, Κτήμα Χατζηγεωργίου, επιχείρηση Χρυσάφη και όσους ανώνυμα συνέβαλαν οικονομικά στην πραγματοποίηση της εκδρομής.

Ευχαριστούμε το Δήμο Λήμνου για την προσφορά της σημαίας του νησιού και του ενημερωτικού υλικού, που προσφέρθηκε στους παρευρισκόμενους στο συνέδριο.

Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Ομότιμο Καθηγητή Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ, κ. Βασίλειο Λαμπρινουδάκη και στην Αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, κ. Γεωργία Ταμπακοπούλου για τη συμβολή τους στη σύνταξη της παρουσίασης και στην επιστημονική τεκμηρίωσή της.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγωγής Υγείας “Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου” & των  Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, οι μαθητές της  Α΄ τάξης του Γυμνασίου, παρακολούθησαν, τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2024,  Διαδικτυακό σεμινάριο για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τo Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές ενημερώθηκαν για θέματα όπως η ψηφιακή πολιτειότητα, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των παιδιών στο διαδίκτυο, το block και το report, η υπερβολική ενασχόληση, ο διαδικτυακός εκφοβισμός, οι επαφές με αγνώστους και η εικόνα σώματος στα social media. Τη δράση συντόνισε η εκπαιδευτικός Γαλλικής Γλώσσας, Ευαγγελία Τσάκου, υπεύθυνη του Προγράμματος. Στο Πρόγραμμα συμμετέχει επίσης ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, Κων/νος Ρούσκας.

IMG 20241209 102304IMG 20241209 103514

 

Ενημέρωση προς τη σχολική κοινότητα του σχολείου μας:
Η διευθύντρια του σχολείου, Θεοδώρα Λυμπέρη, με την ιδιότητά της ως #Ambassador_Motivating_Teachers4Europe προγραμμάτισε και υλοποίησε στις 5 Δεκεμβρίου 2024 εκπαιδευτική και επιμορφωτική δράση για τη διάχυση και ενίσχυση του αντίκτυπου του εκπαιδευτικού προγράμματος MOTIVATE-Motivating Teachers4Europe.
👉Το workshop πραγματοποιήθηκε στον φιλόξενο χώρο του Γυμνασίου Μούδρου και στο Εργαστήριο Πληροφορικής
👉Πρώτα ας μάθουμε τι είναι το πρόγραμμα αυτό.
📍Λίγα λόγια για το MOTIVATE
Tο “Motivating Teachers 4 Europe” (MOTIVATE) συνιστά ένα καινοτόμο έργο, στο πλαίσιο των δράσεων Jean Monnet του προγράμματος Erasmus+ που υποστηρίζει τη διδασκαλία, τη μάθηση, την έρευνα και το διάλογο για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το MOTIVATE συντονίζεται από το Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς (ΚΕΠΠ) και σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την Έδρα Jean Monnet για τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, την έρευνα και την καινοτομία και το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας, του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Περισσότερα στο https://motivatet4e.eu/el/
📌Τι είναι η πλατφόρμα του
Motivating Teachers for Europe;
Η πλατφόρμα περιλαμβάνει 6 ενότητες που έχουν ως στόχο να εξοικειώσουν τις/τους εκπαιδευτικούς με τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας της ΕΕ. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον Ευρωπαϊκό Χώρο Εκπαίδευσης και τις αρμοδιότητες της ΕΕ για την εκπαίδευση, την έρευνα και την κατάρτιση. Τέλος, έμφαση δίδεται στον τρόπο διδασκαλίας θεμάτων που σχετίζονται με την ΕΕ και την εφαρμογή καλών πρακτικών διδασκαλίας.
Περισσότερα στο https://platform.motivatet4e.eu/
📌Το κανάλι του MOTIVATE στο YouTube:
Δείτε το πολύ ενδιαφέρον βίντεο “Εισαγωγή στο MOTIVATE” https://www.youtube.com/watch?v=xX_fv5prFww…
👉Η Ambassador (Πρεσβευτής) στο πλαίσιο του προγράμματος Jean Monnet Motivating Teachers 4 Europe (MOTIVATE) έχει σκοπό τη διάδοση του προγράμματος και των δράσεων του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Χώρου.
Προγραμματισμένη διαδικτυακή εκδήλωση:
📅Τρίτη 10/12/2024 και ώρα 6 μ.μ. με τις ambassadors Λέσβου και Λήμνου. Μείνετε συντονισμένοι!