Μαΐ 08 2020

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΔΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Για την ασφαλή επάνοδο στο σχολείο δείτε τα σχετικά:

1 Οδηγίες και μέτρα προστασίας  https://blogs.sch.gr/gymmonem/files/2020/05/ΟΔΗΓΙΕΣ-ΠΡΟΣ-ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ-ΣΧΟΛΕΙΩΝ-ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ_V2-3-ΓΓ-Αντιγραφή.pdf

2.Για τους γονείς  https://blogs.sch.gr/gymmonem/files/2020/05/Checklist-για-γονείς-τελικό-2.pdf

3 Για τους μαθητές/τριες. https://blogs.sch.gr/gymmonem/files/2020/05/Checklist-για-εφήβους-τελικό-2.pdf

4. Πως θα μιλάμε στους εφήβους https://blogs.sch.gr/gymmonem/files/2020/05/Πώς-θα-πρέπει-να-μιλάω-στους-εφήβους-για-τον-COVID.pdf

Απρ 09 2020

Σύνδεσμοι από μουσεία και άλλους φορείς προς αξιοποίηση από τους μαθητές/τριες

Δείτε συνδέσμους από μουσεία και άλλους φορείς, από όπου οι μαθητές/τριες μπορούν να αντλήσουν εκπαιδευτικό υλικό και εκπαιδευτικά παιχνίδια: https://blogs.sch.gr/gymmonem/files/2020/04/ΑΝΑΡΤΗΣΗ-ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ_signed.pdf

Απρ 02 2020

ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Παρακλούμε ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο από τα επισυναπτόμενα ενημερωτικά φυλλάδια της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη :

https://blogs.sch.gr/gymmonem/files/2020/04/ΣΥΝ_4-Φυλλαδιο-συμβουλες-γονεις.pdf

https://blogs.sch.gr/gymmonem/files/2020/04/ΣΥΝ_3-ΦΥΛΛΑΔΙΟ-ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ-γενικό.pdf

https://blogs.sch.gr/gymmonem/files/2020/04/Ασφαλής-εργασία-εξ-αποστάσεως.pdf

https://blogs.sch.gr/gymmonem/files/2020/04/Ασφαλής-εκπαίδευση-εξ-αποστάσεως.pdf

Μαρ 27 2020

Ενδεικτικός Οδηγός για την Εγγραφή Μαθητή σε μαθήματα στην Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (Eclass)

Στο αρχείο μπορείτε να δείτε τα βήματα για την Εγγραφή Μαθητή σε μαθήματα ασύγχρονης εκπαίδευσης.students-e-class

Μαρ 27 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Ή ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ Ή ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Ή/ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ Ή ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Κατ’ εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679  και του νόμου 4624/2019, σας ενημερώνουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από το Ελληνικό Δημόσιο όπως εκπροσωπείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως υπεύθυνο επεξεργασίας. Τα προσωπικά σας δεδομένα (e-mail) αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από τη σχολική μονάδα λόγω της ιδιότητάς σας ως μαθητών ή/και γονέων ή κηδεμόνων και της σχέσης σας με το Ελληνικό Δημόσιο, είναι δε αναγκαία για την εκπλήρωση των σκοπών και υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου, κατά τις κείμενες διατάξεις, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της εκπαιδευτικής δραστηριότητας κατά την περίοδο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19 και την απαγόρευση διδασκαλίας με φυσική παρουσία. Επιπλέον, οι μαθητές κατά τη συμμετοχή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση κοινοποιούν σε συνεργαζόμενους με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρόχους  υπηρεσιών πληροφορικής και διαδικτυακού χώρου, κατ’ επιλογήν τους, όνομα ή όνομα χρήστη, αποκλειστικά προκειμένου να καταστεί τεχνικά δυνατή η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία, μέσω της σχετικής πλατφόρμας τηλεδιάσκεψεων, και αποκλειστικά για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η ως άνω απαγόρευση, και εν συνεχεία θα διαγραφούν από τους εν λόγω παρόχους. Συστήνεται η σύνδεση των μαθητών μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) (και όχι μέσω εφαρμογής).

Έχετε δικαίωμα να λάβετε επιβεβαίωση για το κατά πόσον ή όχι προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν υφίστανται επεξεργασία. Σε περίπτωση που τα προσωπικά σας δεδομένα υφίστανται επεξεργασία, έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα, λήψης αντιγράφου αυτών, διόρθωσης ανακριβειών, συμπλήρωσης ελλιπών προσωπικών δεδομένων, διαγραφής προσωπικών δεδομένων, διακοπής της επεξεργασίας τους, λήψης τους σε δομημένη, κοινώς χρησιμοποιούμενη και αναγνωρίσιμη από μηχανήματα μορφή, διαβίβασής τους σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, χωρίς αντίρρηση από το Ελληνικό Δημόσιο, διαβίβασής τους από το Ελληνικό Δημόσιο σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό, υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αντίταξης ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία τους για σκοπούς εμπορικούς προώθησης.

Για οποιαδήποτε απορία έχετε σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από το Ελληνικό Δημόσιο ή/και τα σχετικά δικαιώματά σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας (e-mail επικοινωνίας cst@minedu.gov.gr).

Μαρ 27 2020

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΚΑΘΗΓΗΓΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΟΙ  ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ  ΤΩΝ  ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ  ΕΙΝΑΙ  ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟΙ  ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ  ΤΟΥ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

Μαρ 27 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Ή/ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ Ή ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Μαρ 24 2020

χρήσιμες επισημάνσεις για την ψυχολογική υποστήριξη οικογενειών, παιδιών και εφήβων κατά τη διάρκεια παραμονής στο σπίτι λόγω των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό – Covid-19.

http://www.centerschoolpsych.psych.uoa.gr/images/pdf/menoumespitisyndedemenoi–psichologiki-stirixi-gia-oikogeneies.pdf

Μαρ 23 2020

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Αγαπητά μας παιδιά αυτες τις μερες μένουμε σπιτι.

Στο σύνδεσμο https://tinyurl.com/tqkpobn μπορείτε να πλοηγηθείτε σε πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό στα φιλολογικά μαθήματα του Γυμνασίου και του Λυκείου.
Καλή δύναμη σε όλους!
Οι καθηγήτριες Αγγελική Οικονομόπουλου , Μαρία Σαλουπη , Ματινα Τζερεφου

Μαρ 23 2020

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ  ΟΙ  ΓΟΝΕΙΣ/ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ  ΤΩΝ  ΜΑΘΗΤΩΝ  ΤΟΥ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ  ΜΑΣ  ΝΑ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ  ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ  ΤΩΝ  ΠΑΙΔΙΩΝ  ΤΟΥ  ΣΤΟ  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ  ΣΧΟΛΙΚΟ  ΔΙΚΤΥΟ  ,ΓΙΑ  ΝΑ   ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ  ΜΑΘΗΜΑΤΑ  ΕΞ  ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.ΟΔΗΓΙΕΣ  ΘΑ   ΒΡΕΙΤΕ  ΣΤΟ:https://register.sch.gr/students/.https://register.sch.gr/students/.

Παλαιότερα άρθρα «

Top
 
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων