Το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς, με την προτροπή και καθοδήγηση του Σέβ. Ποιμενάρχου κ. Καλλινίκου και με την ευκαιρία της εορτής των Γιων Τριών Ιεραρχών, Προστατών των Γραμμάτων και της Παιδείας, προκήρυξε και φέτος Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, για τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Μητροπολιτικής της Περιφερείας και σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς.
Το θέμα του φετινού Μαθητικού Διαγωνισμού ήταν «Ένα παιδί βλέπει, παρατηρεί και θαυμάζει την φύση» .
Οι μαθητές έπρεπε να εκφράσουν μέσα από ένα διήγημα ή ένα ποίημα ή ένα δοκίμιο, ποιές σκέψεις περνούν από το μυαλό και ποιά συναισθήματα μπορεί να νιώθει ένα παιδί σε σχέση με την Κτίση, πλάσμα και το ίδιο του Δημιουργού Θεού.
Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2025, παραμονή της εορτής των Αγίων Τριών Ιεραρχών, τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό ο Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καστοριάς κ. Καλλινίκου.
Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η εκδήλωση βραβεύσεως των μαθητών που διακρίθηκαν στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό.
Από τους συμμετέχοντες διακρίθηκαν οι παρακάτω:
Στην κατηγορία έκθεσης Γυμνασίου: Βασίλειος Βλάχος (Γυμνάσιο Μεσοποταμίας) 2ο βραβείο (200 ευρώ)
Συγχαρητήρια Βασίλη….. Ευχόμαστε να έχεις πάντα επιτυχίες και να μην σταματάς να προσπαθείς…..