ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

28 Νοεμβρίου 2019
από ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
0 σχόλια

Το Γυμνάσιο Μεσοποταμίας στα «Ανδραγαθήματα του Σκαπέν» στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 το Γυμνάσιο Μεσοποταμίας παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση τα «Ανδραγαθήματα του Σκαπέν» στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού. Ήταν ένα έργο για εφήβους. Μιλούσε για την διαφορετικότητα, και πώς πρέπει να αποδεχόμαστε τους άλλους, πέρα από τα εξωτερικά τους χαρακτηριστικά……

Με την ευκαιρία της παράστασης, οι μαθητές της Α τάξης, κατά βάση, και κάποιοι από την Γ, επισκέφθηκαν και το αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας. 

15 Νοεμβρίου 2019
από ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
0 σχόλια

Γιορτή του Πολυτεχνείου 2019

Το Γυμνάσιο Μεσοποταμίας γιόρτασε την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 την επέτειο του Πολυτεχνείου και της 17 Νοέμβρη 1973. Στη γιορτή, την οποία επιμελήθηκε η κα, Τσιωνά & ο κος Μηντζιαρίδης  με την βοήθεια της Β΄Γυμνασίου & Γ΄Γυμνασίου, παρουσιάστηκαν διαδραστικά & αφηγηματικά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

13 Νοεμβρίου 2019
από ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
0 σχόλια

Επίσκεψη της Β΄Γυμνασίου στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς

Το Γυμνάσιο Μεσοποταμίας , συγκεκριμένα η Β΄Γυμνασίου πραγματοποίησε την Τετάρτη 13/11/2019 εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού προγράμματος «Μικρή Γλυκιά Ζωή»  :Προσέγγιση του Μικρόκοσμου των Γλυκών Νερών.

 

12 Νοεμβρίου 2019
από ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
0 σχόλια

Παρέλαση 11ης Νοεμβρίου – Απελευθέρωση Καστοριάς

Το μήνυμα της ελευθερίας και της εθνικής υπερηφάνειας, έδωσαν για άλλη μια χρονιά τιμώντας την επέτειο της απελευθέρωσης της Καστοριάς, ο στρατός, οι μαθητές των σχολείων, μέλη των πολιτιστικών συλλόγων με τα λάβαρα και τις παραδοσιακές φορεσιές τους.

Στη μεγάλη επέτειο της 11ης Νοεμβρίου 1912 συμμετείχε και το Γυμνάσιο Μεσοποταμίας, που  παρέλασε με την σημαία του.

 

12 Νοεμβρίου 2019
από ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
0 σχόλια

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 2019

Μετά τον εκκλησιασμό του Γυμνασίου μας ακολούθησε η Παρέλαση στον κεντρικό δρόμο της Μεσοποταμίας.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την κατάθεση στεφάνου και την Παρέλαση.

12 Νοεμβρίου 2019
από ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
0 σχόλια

Η γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 10:3ο π.μ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου μας πραγματοποιήθηκε η γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίο8υ 1940.

Τη γιορτή διοργάνωσε η κ. Νημά Διονυσία, φιλόλογος , και με τη βοήθεια μαθητών της Γ΄Γυμνασίου παρουσίασαν τα ιστορικά γεγονότα του ΄40. Κυρίως παρουσιάστηκαν και σχολιάστηκαν οι θηριωδίες των Ναζιστικών δυνάμεων Κατοχής με αναφορά στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων και στα μεγάλα Ελληνικά Ολοκαυτώματα (Δίστομο, Καλάβρυτα κ.ά). Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε τρία ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την τοπική ιστορία της Καστοριάς: οι σφαγές στην Κλεισούρα, το Βογατσικό και η καταστροφή του Παλιού Κωσταραζίου.

 

1 Οκτωβρίου 2019
από ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
0 σχόλια

Αθλητικές εκδηλώσεις στο Γυμνάσιο Μεσοποταμίας

Την Παρασκευή 27/09/2019 έγιναν , οι καθιερωμένες πλέον αθλητικές δράσεις.. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με χαρά και έπαιξαν  μπάσκετ και  βόλεϊ στο κλειστό γήπεδο της Μεσοποταμία με την επιμέλεια και φροντίδα του καθηγητή φυσικής αγωγής κ. Τσακάλη Νικόλαο. Φυσικά όλοι …. καθηγητές και μαθητές ήταν ντυμένοι με αθλητικά ρούχα….. για να δείξουν αθλητικό  πνεύμα !!!

11 Σεπτεμβρίου 2019
από ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
0 σχόλια

Ο Αγιασμός στο Γυμνάσιο Μεσοποταμίας

Tελέστηκε χθές ο Αγιασμός από τον Μητροπολίτη Καστοριάς στο Γυμνάσιο Μεσοποταμίας. Την τελετή παρακολούθησαν και εκπρόσωποι των αρχών του τόπου ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Σαββόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς κ. Παπαδόπουλος , ο Πρόεδρος του τοπικού Διαμερίσματος κ. Παρασκευόπουλος, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αποστόλου, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης κ. Τζήμας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Μεσοποταμίας.

2 Απριλίου 2019
από ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
0 σχόλια

3ήμερη εκπαιδευτική Επίσκεψη της Γ’ γυμνασίου στην Αθήνα

Την Πέμπτη 28/3/2019 με 30/03/2019 πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική εκδρομή της γ΄ γυμνασίου των Γυμνασίων Μεσοποταμίας και Οινόης

2 Απριλίου 2019
από ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
0 σχόλια

Τσικνοπέμπτη στο Γυμνάσιο και Λύκειο Μεσοποταμίας

Στις 07/03/2019 τις τελευταίες ώρες το Γυμνάσιο και Λύκειο Μεσοποταμίας » το τσίκνισαν» σύμφωνα με την παράδοση και με την πολύτιμη βοήθεια του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Δεν έλειψαν και η ορχήστρα, που αποτελούνταν και από λίρα.

11 Φεβρουαρίου 2019
από ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
0 σχόλια

Κοπή πίτας του Γυμνασίου Μεσοποταμίας από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Στις 31/01/2019 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου, αλλά και του Λυκείου Καστοριάς, πραγματοποίησε την παραδοσιακή κοπή της Βασιλόπιτας των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών προσφέροντας πολλά δώρα στους τυχερούς  που έτυχαν το φλουρί.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Μεσοποταμίας καθώς και οι μαθητές ευχαριστούν τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων από καρδιάς για την ενεργή συμμετοχή του και εύχονται μια καλή και δημιουργική χρονιά!

11 Φεβρουαρίου 2019
από ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
0 σχόλια

Εκδρομή του Γυμνασίου Μεσοποταμίας στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ. και στην Έκθεση Van Gogh alive

Στις 14 Δεκεμβρίου 2018 το Γυμνάσιο Μεσοποταμίας πραγματοποίησε μια εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσσαλονίκη, όπου επισκέφθηκε το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ. και την φαντασμαγορική έκθεση Van Gogh alive στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στο Τελλόγλειο Ίδρυμα παρακολούθησε την έκθεση «Η Στρατιά της Ανατολής ζωγραφίζει τη Θεσσαλονίκη (L’ Armee d’ Orient peint Thessalonique)» , στην οποία παρουσιάζεται η Θεσσαλονίκη και η περιοχή της στη διάρκεια του Μεγάλου Πολέμου (1915 – 1918)  μέσα από πλούσιο, εικαστικό κυρίως, υλικό (περισσότερα από 400 έργα), πολλά από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό ανάμεσά τους: σχέδια, ακουαρέλες, καρτ ποστάλ και ελαιογραφίες από Γάλλους κυρίως στρατιώτες – καλλιτέχνες της Στρατιάς της Ανατολής, που ο πόλεμος τους έφερε μοιραία στην περιοχή.

Στην φαντασμαγορική έκθεση Van Gogh alive παρακολούθησαν τα παιδιά του Γυμνασίου με μεγάλο ενδιαφέρον την ζωή και το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη Van Gogh όχι με τον συνήθη, αλλά μ’ έναν νέο, επαναστατικό τρόπο, σε μία live συμφωνία φωτισμού, χρωμάτων, ήχων και μουσικής, που οργάνωσε η Grande Exhibitions με την Λάβρυς. Μέσα από γιγαντιαίες οθόνες ζωντανεύουν τα αριστουργήματα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, αναδεικνύοντας της αποχρώσεις και τις λεπτομέρειες, αποκαλύπτοντας την έμπνευση και την τεχνοτροπία τους, ενώ βυθίζουν ακαριαία τον θεατή μέσα στο σύμπαν του.

7 Δεκεμβρίου 2018
από ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
0 σχόλια

ΕΝΑΡΞΗ – ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-19

 Ως ημερομηνία έναρξης της Ενισχυτικής Διδασκαλίας ορίζεται η Τρίτη 11
Δεκεμβρίου 2018.
 Σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 164700/Δ2/03-10-2018 Υ.Α. (Β΄ 4517), η Ενισχυτική
Διδασκαλία λήγει με τη λήξη των μαθημάτων και πριν από την έναρξη των εξετάσεων
σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Η διάρκεια της διδακτικής ώρας ορίζεται σε σαράντα
πέντε (45) λεπτά και η διάρκεια του διαλείμματος σε πέντε (05) λεπτά. Η διδασκαλία των
μαθημάτων δεν διεξάγεται στις διακοπές και στις αργίες σύμφωνα με το άρθρο 2 της με αρ.
πρωτ. 10645/ΓΔ4/22-01-2018 (Β΄ 120). Τις ημέρες που πραγματοποιούνται εορταστικές
εκδηλώσεις, τα μαθήματα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας διεξάγονται κανονικά.

28 Νοεμβρίου 2018
από ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
0 σχόλια

Δη. Πε. Θέατρο Κοζάνης με την «Εναλλακτική Σκηνή» στην παράσταση της Εφηβικής Σκηνής του «Ένας κόμπος στη μέση του γαλαξία» στο Γυμνάσιο Μεσοποταμίας

Μια υπέροχη παράσταση που αναφέρεται στα συναισθήματα των νέων και αγγίζει ηθικά και κοινωνικά διλήμματα, ενώ συγχρόνως, φωτίζει την περίοδο του Μεσοπολέμου, κατά την οποία οι ρομαντικοί του κόσμου βρίσκονταν σε έξαρση, σε αντίθεση με τη σημερινή εποχή, που χαρακτηρίζεται από την κρίση αξιών.

21 Νοεμβρίου 2018
από ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
0 σχόλια

Γιορτή Πολυτεχνείου 2018

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 γιορτάστηκε στο Γυμνάσιο Μεσοποταμίας η επέτειος του Πολυτεχνείου και της 17 Νοέμβρη 1973. Στη γιορτή, την οποία επιμελήθηκε η κυρία Νημά Διονυσία  με την βοήθεια της Β΄Γυμνασίου, παρουσιάστηκαν με πρωτότυπο τρόπο τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

 

 

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων