ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

3 Οκτωβρίου 2020
από ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
0 σχόλια

Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων για τη λειτουργία του Γυμνασίου Μεσοποταμίας κατά το σχολικό έτος 2020-21

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

διανύουμε ήδη την τρίτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων και όλοι έχουμε διαπιστώσει τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί κατά τη φετινή σχολική χρονιά εξ αιτίας της λοίμωξης COVID-19, που πλήττει όλο τον κόσμο.

Γι’ αυτό φέτος η ασφαλής λειτουργία των σχολείων έχει θεμελιώδη σημασία, ώστε να προληφθεί κατά το δυνατόν η διασπορά του ιού στον χώρο των σχολείων και από εκεί σε άλλους χώρους, όπου βρίσκονται άτομα ευάλωτων ομάδων.

Η ασφαλής λειτουργία των σχολείων βασίζεται στη συστηματική εφαρμογή πολλαπλών μέτρων προφύλαξης που λειτουργούν ως σύνολο.

Για τους λόγους αυτούς, και σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, που συνεχώς ανανεώνονται, σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

 • Το πρόγραμμα του σχολείου έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να τα τμήματα να κάνουν διαφορετικά διαλείμματα και άρα να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός μαθητών διαφόρων τμημάτων εκτός της αίθουσας. Η λειτουργία του σχολείου σε σταθερές ομάδες παιδιών, οι οποίες συστηματικά δεν έρχονται σε επαφή μεταξύ τους βοηθά στο να διατηρείται σταθερός ο κύκλος των επαφών των μαθητών κάθε τμήματος, και έτσι να περιορίζεται ο κίνδυνος της ανεξέλεγκτης διασποράς του ιού.
 • Οι εφημερίες των καθηγητών είναι εκτεταμένες και είναι απαραίτητη η συνεργασία των μαθητών για την τήρηση των αποστάσεων.
 • Οι μαθητές κάθονται μόνοι τους σε σταθερή θέση μέσα στην αίθουσα, ώστε να διασφαλίζεται η απόσταση από τους συμμαθητές του. Προβλέπεται μόνο η μετακίνηση κάθε τμήματος στο εργαστήριο πληροφορικής μετά από αερισμό του χώρου και χρήση αντισηπτικού στις επιφάνειες.
 • Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούν απαραιτήτως μάσκα (υφασμάτινη ή χειρουργική) σε όλους τους κλειστούς χώρους, ακόμη και στους εξωτερικούς, εάν υπάρχει συνωστισμός.
 • Προτείνεται οι μαθητές να έχουν μαζί τους 2 μάσκες, ώστε να τις αλλάξουν εάν χρειαστεί στη διάρκεια της ημέρας, και να τις αποθηκεύουν σε καθαρό σακουλάκι.
 • Θυμίζουμε ότι είναι απαραίτητη η σωστή υγιεινή των χεριών (πλύσιμο, αντισηπτικό).
 • Παρακαλούμε να μην συνωστίζονται στο κυλικείο και τις τουαλέτες. Υπάρχουν σχετικά σημάδια για την τήρηση των αποστάσεων.
 • Τα πρωτόκολλα καθαριότητας και απολύμανσης των κοινόχρηστων χώρων τηρούνται σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.
 • Στον χώρο του ισογείου έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος αντιμετώπισης πιθανού κρούσματος Covid 19, όπου θα οδηγείται όποιος μαθητής νιώθει οποιαδήποτε αδιαθεσία μέχρι να ειδοποιηθεί ο κηδεμόνας του, ο οποίος θα παρακολουθήσει την κατάσταση του μαθητή, θα απευθυνθεί στον παιδίατρο και θα ενημερώσει το σχολείο για την πορεία της υγείας του μαθητή.
 • Όταν ένας μαθητής απουσιάζει για οποιονδήποτε λόγο, οφείλει να ενημερώσει τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά τη διευθύντρια του σχολείου. Για να γίνει δεκτός ο μαθητής στο σχολείο οφείλει ο κηδεμόνας να προσκομίσει βεβαίωση ιατρού για τον λόγο της απουσίας, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται για λοίμωξη Covid-19. Εάν δεν συντρέχει λόγος υγείας (απλή προγραμματισμένη απουσία) ο μαθητής θα επιστρέψει με υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα.
 • Εάν ένας μαθητής εμφανίσει έστω και ήπια συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 εκτός του χώρου του σχολείου, παραμένει στο σπίτι και ειδοποιείται το σχολείο με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων.
 • Εάν ένας μαθητής εμφανίσει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 όταν είναι στο σχολείο, ακολουθείται πρωτόκολλο αντιμετώπισης εκ μέρους του Υπευθύνου COVID-19.
 • Γίνεται ιατρική αξιολόγηση με πρωτοβουλία των γονέων/κηδεμόνων και εφόσον, σύμφωνα με την κρίση του θεράποντος ιατρού, το παιδί χαρακτηριστεί ως ύποπτο για λοίμωξη COVID-19 χωρίς να υπάρχει εναλλακτική διάγνωση, θα πρέπει να γίνει κατά προτεραιότητα μοριακό διαγνωστικό τεστ. Εν αναμονή του αποτελέσματος, το παιδί παραμένει σε απομόνωση κατ’ οίκον (εφόσον κρίνεται από τον ιατρό ότι η κατάστασή του δεν απαιτεί νοσηλεία σε νοσοκομείο), σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο, ενώ το σχολείο συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του (https://eody.gov.gr/neos-koronoios-covid-19-odigies-gia-frontida-ypoptoy-kroysmatossto-spiti/).
 • Ο κάθε μαθητής έχει δικαίωμα για 114 απουσίες στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Απουσίες που οφείλονται σε επιβεβαιωμένη λοίμωξη Covid-19 δεν προσμετρώνται.
 • Καλό είναι οι μαθητές να έχουν μαζί τους κάποιο φάρμακο (παυσίπονο, αντιϊσταμινικό ή ό,τι άλλο χρησιμοποιούν).
 • Είναι απαραίτητο να ενημερώσετε το σχολείο για κάποιο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και χρήζουν ειδικής φαρμακευτικής αγωγής ή φροντίδας.
 • Είναι καλό οι μαθητές να περιορίσουν τις επαφές τους με άλλες ομάδες ατόμων εκτός του σχολείου και να τηρούν τα μέτρα προστασίας (αποστάσεις, μάσκα) και την υπόλοιπη μέρα μετά τη λήξη του σχολικού προγράμματος.
 • Υπενθυμίζουμε ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων στον χώρο του σχολείου απαγορεύεται από τον νόμο. Οι μαθητές και οι κηδεμόνες τους μπορούν να χρησιμοποιούν το τηλέφωνο του σχολείου, όποτε αυτό χρειαστεί.
 • Φέτος είναι απαραίτητη η εξ αποστάσεως ενημέρωση και συζήτηση με τους γονείς και κηδεμόνες, ώστε να αποφευχθεί η προσέλευση πλήθους ατόμων στον χώρο του σχολείου. Γι’ αυτό θα χρησιμοποιούμε την επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) για μαζική αποστολή ενημερωτικών μηνυμάτων.
 • Για ανακοινώσεις μπορείτε να ενημερώνεστε από το ιστολόγιο του σχολείου https://blogs.sch.gr/gymmespt/.
 • Η χρήση των λογαριασμών του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου από τους μαθητές είναι ενδεδειγμένη για την είσοδο στις εκπαιδευτικές πλατφόρμες e-class και e-me σύμφωνα με τις οδηγίες των διδασκόντων.
 • Σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας τμήματος ή ολόκληρης της σχολικής μονάδας λόγω εμφάνισης κρουσμάτων λοίμωξης Covid-19 η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα εφαρμοστεί άμεσα μετά από σχετική ενημέρωση.

 

Ήδη έχουμε όλοι κατανοήσει ότι η πανδημία έχει ανατρέψει την καθημερινότητα όλων μας και δημιουργεί πιθανόν αναστάτωση και ανασφάλεια στα παιδιά. Τα παιδιά έχουν ανάγκη για ψύχραιμη πληροφόρηση, που θα βοηθήσει στην προσαρμογή τους στην νέα -προσωρινή- πραγματικότητα.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το παιδί να μη λαμβάνει αντικρουόμενα μηνύματα για τα μέτρα προφύλαξης από τους ενήλικες του περιβάλλοντος.

Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος (www.hscap.gr) έχει ετοιμάσει οδηγίες για γονείς και εκπαιδευτικούς αναφορικά με την αντιμετώπιση φόβου και άγχους των παιδιών για τη νόσο COVID-19.

Να είστε σίγουροι ότι κάνουμε τα πάντα και λαμβάνουμε όλα τα μέτρα προστασίας για τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους, χωρίς καμία έκπτωση στο παιδαγωγικό μας έργο.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία. Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διευθύντρια του Γυμνασίου Μεσοποταμίας.

τηλ. επικοινωνίας: 2467061381

11 Σεπτεμβρίου 2020
από ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
0 σχόλια

Ενημέρωση για τον Αγιασμό του σχολ. έτους 2020-21

 

Αγαπητοί μαθητές,

γονείς και κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός του Γυμνασίου Μεσοποταμίας στο προαύλιο του σχολείου με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και μαθητών, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΥΠΑΙ.Θ. Στη συνέχεια ο ιερέας θα μεταβεί στις αίθουσες, όπου θα βρίσκονται οι υπόλοιποι μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Οι μαθητές του Γυμνασίου να προσέλθουν στις 11:30 και να παραμείνουν στον εξωτερικό χώρο του σχολείου μέχρι να τους συνοδεύσουν στις αίθουσες οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. Σας θυμίζουμε ότι οι μαθητές πρέπει να έχουν μαζί τους μάσκα.

Μετά το πέρας του αγιασμού θα διανεμηθούν τα βιβλία των μαθητών. 

Για ενημέρωσή σας παρακαλούμε να μελετήσετε τις οδηγίες για τη λειτουργία των σχολείων από το ΥΠΑΙ.Θ. και τον ΕΟΔΥ, όπως έχουν αναρτηθεί στο ιστολόγιο του σχολείου: https://blogs.sch.gr/gymmespt/

Καλή και δημιουργική χρονιά

9 Σεπτεμβρίου 2020
από ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
0 σχόλια

Έναρξη σχολικής χρονιάς 2020-21. Οδηγίες προς μαθητές και κηδεμόνες για τα μέτρα προστασίας για τη διασπορά του covid-19

Στο ξεκίνημα της φετινής δύσκολης σχολικής χρονιάς η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Μεσοποταμίας εύχονται στους μαθητές και τις οικογένειές τους Καλή Σχολική Χρονιά.

Προετοιμάζοντας την επαναλειτουργία της σχολικής μονάδας σας διαβιβάζουμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ με σκοπό όλοι να είναι ενήμεροι για τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται για τον περιορισμό της διασποράς του covid-19.Λήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

8 Ιουλίου 2020
από ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
0 σχόλια

e-eggrafes, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μετά την κατανομή της Α’ φάσης των ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφών θα
ακολουθήσει Β’ φάση ηλεκτρονικών αιτήσεων από τη 13η Ιουλίου 2020 και ώρα 08:00 έως
και τη 14η Ιουλίου και ώρα 23:59.
Μετά την κατανομή της Β’ φάσης, οι ενδιαφερόμενοι/-ες θα ενημερωθούν μέσω της
εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://e-eggrafes.minedu.gov.gr
και οφείλουν να οριστικοποιήσουν την εγγραφή τους:
α. Για τα ΓΕ.Λ. μέχρι την έναρξη των μαθημάτων
β. Για τα ΕΠΑ.Λ. από την 20η Ιουλίου 2020 έως την 24η Ιουλίου 2020
σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφεται στη με αρ. πρωτ. Φ1α/75919/Δ4/17-06-20
εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ..

18 Ιουνίου 2020
από ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
0 σχόλια

Ενημέρωση για την «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγ-γραφής», μαθητών/-τριών για το σχολικό έτος 2020 – 2021.

Οι μαθητές/-τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2020 – 2021, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγρα-φής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://e-eggrafes.minedu.gov.gr,
συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από τη 18η Ιουνίου 2020 και ώρα 09:00 έως και τη 2η Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59. Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/-τριών την Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλει ο κηδεμόνας που έχει καταχωριστεί ως «πρώτος κηδεμόνας» στο ΠΣ myschool και έχει γίνει η μετάπτωση των στοιχείων του στο νέο πεδίο «κηδεμόνας e-eggrafes». Σε περίπτωση ενήλικων μαθητών/-τριών, Ηλεκτρονική Αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι, με τους δικούς τους κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), εφόσον είναι καταχωρισμένοι στο ΠΣ myschool (ως κηδεμόνες του εαυτού τους).
2
Επισημαίνεται ότι:
α) Για τα Γυμνάσια, Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθη-τών/-τριών ή οι ίδιοι οι μαθητές/-τριες, εφόσον είναι ενήλικοι/-ες, που φοίτησαν στη Γ’ Τάξη κατά το τρέχον σχολικό έτος 2019 – 2020.
β) Για τις ΣΜΕΑΕ, Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθη-τών/-τριών ή οι ίδιοι οι μαθητές/τριες, εφόσον είναι ενήλικοι/-ες, οι οποίοι επιθυμούν να φοι-τήσουν σε ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ., αφού καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
γ) Για τα Πειραματικά, Πρότυπα, Μουσικά, Καλλιτεχνικά Σχολεία και Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, ανεξάρτητα από τη διαδικασία εισαγωγής στις εν λόγω σχολικές μονάδες, Ηλε-κτρονική Αίτηση, υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/-τριών ή οι ίδιοι/-ες οι μαθητές/-τριες, εφόσον είναι ενήλικοι/-ες, που φοίτησαν στη Γ΄ Τάξη Γυμνασίου, στην Α΄ Λυ-κείου και στη Β΄ Λυκείου κατά το τρέχον σχολικό έτος 2019– 2020, δηλώνοντας εάν επιθυμούν να συνεχίσουν τη φοίτηση σε ίδιου τύπου σχολείο ή επιθυμούν να εγγραφούν/μετεγγραφούν σε ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ.
δ) Για τα ιδιωτικά σχολεία, Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/-τριών ή οι ίδιοι οι μαθητές/-τριες, εφόσον είναι ενήλικοι/-ες, που φοίτησαν κατά το τρέχον σχολικό έτος στη Γ΄ Γυμνασίου, Α΄ Λυκείου ή Β΄ Λυκείου μόνο εάν επιθυμούν να εγγρα-φούν/μετεγγραφούν σε δημόσιο ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ.
ε) Για τα εκκλησιαστικά σχολεία, Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των α-νήλικων μαθητών/-τριών ή οι ίδιοι/-ες οι μαθητές/-τριες, εφόσον είναι ενήλικοι/-ες, μόνο εάν επιθυμούν να εγγραφούν/μετεγγραφούν σε δημόσιο ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ.
στ) Υποβάλλουν Ηλεκτρονική Αίτηση μέσω της εφαρμογής e-eggrafes οι μαθητές/-τριες που προέρχονται από ξένα σχολεία του εξωτερικού, εφόσον έχει προηγηθεί η αντιστοιχία των τά-ξεων από την αρμόδια Δ.Δ.Ε. Ειδικότερα οι μαθητές/τριες που προέρχονται από ξένα σχολεία του εξωτερικού υποβάλλουν Ηλεκτρονική Αίτηση μέσω της εφαρμογής e-eggrafes υπό την προ-ϋπόθεση ότι κατέχουν τη Βεβαίωση Αντιστοιχίας από την αρμόδια Δ.Δ.Ε. την οποία στη συνέχεια θα καταθέσουν στη σχολική μονάδα κατανομής μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά. Αν δεν έχει ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία, οι αιτήσεις των παραπάνω μαθητών/τριών θα υποβληθούν χειρόγραφα στη σχολική μονάδα.
ζ) Δεν θα υποβάλλουν Ηλεκτρονική Αίτηση μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές οι κρατούμενοι/-ες και όσοι/όσες παρακολουθούν θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης των εγκεκριμένων
3
οργανισμών του άρθρου 51 του ν. 4139/2013. Οι αιτήσεις των συγκεκριμένων μαθητών/-τριών θα υποβληθούν χειρόγραφα.
Καταχώριση δυναμικής σχολείων
Από την 4η έως τη 10η Ιουνίου 2020 οι Διευθυντές/-ντριες των ΕΠΑ.Λ. καταχώρισαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-eggrafes τον συνολικό αριθμό των μαθητών/τριών της Α’ Τάξης, των μαθητών/τριών των Τομέων της Β’ Τάξης και των μαθητών/τριών των Ειδικοτήτων της Γ’ Τάξης που δύναται να φιλοξενήσει η σχολική τους μονάδα, βάσει της χωρητικότητας των αιθουσών διδασκαλίας θεωρητικών μαθημάτων που διαθέτει και σύμφωνα με τον αριθμό μαθητών/τριών ανά τμήμα, όπως ορίζεται από την 42712/Γ2, 20-03-2014 Υ.Α. (ΦΕΚ 833 Β’) και την παρ.2 του άρθρου 116 του ν.4610/2019 (Α’ 70). Κατά την παραπάνω διαδικασία, είχε ληφθεί υπόψη η δυνατότητα κάλυψης της διδασκαλίας των εργαστηριακών μαθημάτων από το Εργαστηριακό Κέντρο που εξυπηρετεί το αντίστοιχο ΕΠΑ.Λ..
Είσοδος στην εφαρμογή e-eggrafes
Για την είσοδο στην εφαρμογή e-eggrafes, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis) του κηδεμόνα του/της μαθητή/-τριας που θέλει να υποβάλει Ηλεκτρονική Αίτηση. Για τους/τις ανή-λικους/-ες μαθητές/-τριες ή ενήλικα προστατευόμενα μέλη, που δε διαθέτουν κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), χρησιμοποιούνται αποκλειστικά οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis) του γονέα ή κηδεμόνα ή του κατά τον νόμο υπεύθυνου αντίστοιχα που έχει καταχωριστεί στο Πληροφοριακό Σύστημα myschool. Στην τελευταία περίπτωση, απαιτείται αποδεικτικό έγγραφο δημόσιας αρχής για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους στο σχολείο.
Επισημαίνεται ότι, αν οι αιτούντες/-σες κηδεμόνες ή ενήλικοι/-ες μαθητές/-τριες δεν διαθέτουν κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), οφείλουν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τους αποκτήσουν έγκαιρα.
Εφιστάται η προσοχή, σε περίπτωση γονέων/κηδεμόνων των οποίων τα ατομικά στοι-χεία αναγράφονται στο ΓΓΠΣ (taxis) με λατινικούς χαρακτήρες, να ενημερώσουν τον/τη Διευ-θυντή /-ντρια της σχολικής μονάδας προκειμένου ο/η τελευταίος/-α να προβεί στις απαραί-τητες ενέργειες, ώστε να συμφωνούν τα στοιχεία του κηδεμόνα, που εμφανίζονται στο πεδίο «κηδεμόνας e-eggrafes» του ΠΣ myschool με αυτά που εμφανίζονται στο taxis. Στο πεδίο «κη-δεμόνας e-eggrafes» οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων μπορούν να κάνουν διορ-θώσεις (π.χ. λατινικοί χαρακτήρες) προκειμένου να υποβληθούν με επιτυχία οι ηλεκτρονικές αιτήσεις χωρίς να επηρεάζονται τα υπόλοιπα πεδία στο ΠΣ myschool.
4
Οι Διευθυντές/-ντριες των Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων ή Επαγγελματικών Λυκείων διευκολύνουν τους κηδεμόνες που δηλώνουν αδυναμία να υποβάλουν μόνοι τους την Ηλεκτρο-νική Αίτηση διαθέτοντας έναν/μία εκπαιδευτικό και έναν Η/Υ στο σχολείο τους για την καταχώ-ριση των Ηλεκτρονικών Αιτήσεων, κατόπιν συνεννόησης των ενδιαφερόμενων με τη σχολική μονάδα. Η σύνδεση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-eggrafes γίνεται με τους κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) του κηδεμόνα.
Οι αιτούντες/-σες κατά την είσοδό τους στην εφαρμογή e-eggrafes θα έχουν τη δυνατό-τητα να ενημερώνονται για τις τάξεις και τις ομάδες προσανατολισμού των ΓΕ.Λ., τους τομείς και τις ειδικότητες των ΕΠΑ.Λ., στις οποίες δύνανται να εγγραφούν.
Κατά την υποβολή της Ηλεκτρονικής Αίτησης εμφανίζονται αυτόματα χωρίς δυνατότητα αλλαγής το επώνυμο, το όνομα και το πατρώνυμο του κηδεμόνα όπως αντλούνται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (GSIS), η οποία παρέχει την υπη-ρεσία ταυτοποίησης των χρηστών της πλατφόρμας e-eggrafes, ενώ καταχωρίζονται απαραίτητα τα παρακάτω στοιχεία:
 Το e-mail του κηδεμόνα ή του/της ενήλικου/-ης μαθητή/-τριας
 Το μητρώνυμο του κηδεμόνα ή του/της ενήλικου/-ης μαθητή/-τριας
Για τα ΓΕ.Λ.:
 Επιλογή Ημερήσιου ή Εσπερινού ΓΕ.Λ.
 Η τάξη στην οποία θα φοιτήσουν οι μαθητές/-τριες το επόμενο σχολικό έτος
 Επιλογή ξένης γλώσσας (Α΄ Λυκείου)
 Επιλογή Ομάδας Προσανατολισμού (Β΄ και Γ΄ Λυκείου)
Για τα ΕΠΑ.Λ.:
 Η τάξη στην οποία θα φοιτήσουν οι μαθητές/-τριες το επόμενο σχολικό έτος
 Ο τομέας της Β’ Τάξης ή η ειδικότητα της Γ’ Τάξης ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑ.Λ.
 Η επιλογή έως τριών (3) ΕΠΑ.Λ.
Κοινά (ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ):
 Το σχολείο τελευταίας φοίτησης καθώς και το έτος τελευταίας φοίτησης
 Ο Αριθμός Μητρώου (Α.Μ.) μαθητή/-τριας (ο οποίος αναγράφεται σε πρόσφατο έλεγχο προόδου, στο Ατομικό Δελτίο μαθητή)
 Η ημερομηνία γέννησης του/της μαθητή/-τριας
5
 Από ποιον/-α καταχωρίζεται η Ηλεκτρονική Αίτηση
 Ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου του/της κηδεμόνα ή του/της μαθητή/-τριας
Σημειώνεται ότι:
 Η Ηλεκτρονική Αίτηση επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του ν. 1599/1986 (Α ́ 75).
 Οι αιτούντες/-σες, οι οποίοι/ες δηλώσουν Τάξη/Τομέα/Ειδικότητα στην οποία δεν έχουν δι-καίωμα να εγγραφούν, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, δεν έχουν τη δυνατότητα να ο-λοκληρώσουν τη διαδικασία υποβολής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-eggrafes.
 Για να είναι δυνατή η ταυτοποίηση ενός μαθητή/τριας και η ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής της αίτησής του/της στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-eggrafes, ο/η αιτών/-ούσα θα πρέπει να γνωρίζει τον Αριθμό Μητρώου (Α.Μ.) του μαθητή/-τριας. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο γεγονός ότι ο Αριθμός Μητρώου διαφοροποιείται, όταν ο/η μαθη-τής/τρια αλλάζει σχολική μονάδα (π.χ. οι μαθητές/τριες που θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2020-21 στη Β΄ Λυκείου έχουν διαφορετικό ΑΜ από αυτόν που είχαν δηλώσει στην η-λεκτρονική αίτηση που είχαν υποβάλει πέρυσι).
 Η ημερομηνία γέννησής του/της να είναι ορθά καταχωρισμένη στο ΠΣ myschool. Επειδή στο παρελθόν παρατηρήθηκε μεγάλος αριθμός αντιστροφών σε ημέρα-μήνα γέννησης στο ΠΣ myschool, χρήσιμο θα ήταν οι Διευθυντές/ντριες να ελέγξουν προσεκτικά τις ημερομηνίες γέννησης των μαθητών/τριών.
 Τα στοιχεία των μαθητών/-τριών οι οποίοι/-ες φοίτησαν πριν από το σχολικό έτος 2013 – 2014, δεν περιλαμβάνονται στο ΠΣ myschool. Στην περίπτωση αυτή, καλούνται να καταχω-ρίσουν οι ίδιοι/-ες τα παρακάτω στοιχεία:
o Τάξη τελευταίας φοίτησης
o Αποτέλεσμα φοίτησης
o Φύλο μαθητή/-τριας
o Όνομα μαθητή/-τριας
o Επώνυμο μαθητή/-τριας
o Όνομα πατέρα
o Όνομα μητέρας
o Διεύθυνση κατοικίας μαθητή/-τριας
6
 Όσοι/όσες μαθητές/τριες εμπίπτουν στις διατάξεις του αρθ. 151 του ν. 4610/2019 (Α’70) και έχουν εξετασθεί με επιτυχία στα μαθήματα Τομέα βάσει της με αρ. πρωτ. Φ4/72379/Δ4/09-05-2019 (Β’1675) Υ.Α., καταχωρίζουν τον αριθμό πρωτοκόλλου της Βε-βαίωσης Επιτυχίας στην εφαρμογή e-eggrafes προκειμένου να εγγραφούν στη Γ΄ τάξη Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. τριετούς φοίτησης.
 Όσοι/όσες μαθητές/-τριες έχουν προαχθεί από τάξη του ΕΠΑ.Λ. έχουν προτεραιότητα εγ-γραφής στη σχολική μονάδα στην οποία φοιτούν.
 Οι μαθητές/-τριες, που επιθυμούν να φοιτήσουν σε ΓΕ.Λ., δεν δηλώνουν σχολείο προτίμη-σης στην εφαρμογή e-eggrafes, αλλά τοποθετούνται σύμφωνα με απόφαση του/της Διευ-θυντή/-ντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανάλογα με την περιοχή της μόνιμης κατοικίας τους. Σε περίπτωση που οι περιοχές των σχολείων δεν μπορούν να καθοριστούν στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας ενός/μιας μόνο Διευθυντή/-ντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθορί-ζονται με απόφαση του/της αρμόδιου/-ας Περιφερειακού/-ής Διευθυντή/-ντριας Εκπαίδευ-σης.
 Οι κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/-τριών και οι ενήλικοι/-ες μαθητές/-τριες πρέπει να γνωρίζουν ότι η κατανομή τους σε ΕΠΑ.Λ. θα γίνει με βάση τη σειρά προτίμησης που δη-λώθηκε και θα γίνει σε Τάξεις, Τομείς και Ειδικότητες που πληρούν τις προϋποθέσεις λει-τουργίας τους.
 Στην περίπτωση κατά την οποία μαθητής/-τρια έχει υποβάλει Ηλεκτρονική Αίτηση δηλώνο-ντας την πρόθεσή του/της για μετεγγραφή σε άλλη σχολική μονάδα (ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ.), θεω-ρείται ότι έχει πραγματοποιήσει την ανανέωση εγγραφής του/της στη σχολική μονάδα προ-έλευσης.
 Μετά την οριστική κατανομή τους σε συγκεκριμένο ΓΕ.Λ ή ΕΠΑ.Λ. οι ενδιαφερόμενοι/-ες θα ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://e-eggrafes.minedu.gov.gr
και λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι ά-μεσοι κίνδυνοι από τη διάδοση του νέου κορωνοϊού COVID-19 οφείλουν να αποστεί-λουν Υπεύθυνη Δήλωση μέσω της ιστοσελίδας του https://www.gov.gr/. και τα απα-ραίτητα δικαιολογητικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη σχολική μονάδα ή να παρουσιαστούν, κατόπιν συνεννόησης, για την οριστική εγγραφή, ανανέωση εγγρα-φής ή μετεγγραφή τους, προσκομίζοντας όσα δικαιολογητικά απαιτούνται κατά περί-πτωση:
α. Για τα ΓΕ.Λ. μέχρι την έναρξη των μαθημάτων
7
β. Για τα ΕΠΑ.Λ. από την 6η Ιουλίου 2020 έως τη 10η Ιουλίου 2020 ηλεκτρονικά και με φυσική παρουσία από την 6η Ιουλίου 2020 έως τη 10η Ιουλίου 2020 κατά τις ημέρες θερινής εφημερίας των σχολικών μονάδων
 Στην περίπτωση κατά την οποία μαθητής/-τρια αιτήθηκε τμήμα ΕΠΑ.Λ. που δεν πληροί τις προϋποθέσεις λειτουργίας (π.χ. ολιγομελές) και το οποίο χρειάζεται έγκριση για να λειτουρ-γήσει, αναμένει νεότερη ενημέρωση μέσω της εφαρμογής e-eggrafes μετά τη 14η Ιουλίου 2020. Αν το τμήμα δεν εγκριθεί, οι μαθητές/-τριες, που κατανεμήθηκαν σε αυτά, θα πρέπει να κάνουν νέα αίτηση εγγραφής στην επόμενη φάση ηλεκτρονικών αιτήσεων στα υπάρχο-ντα/διαμορφωμένα τμήματα, μέσω της εφαρμογής e-eggrafes.
 Στην περίπτωση κατά την οποία μαθητές/-τριες που υποβάλλουν αίτηση σε τάξη, τμήμα, ή ειδικότητα είναι περισσότεροι/-ες από τον αριθμό μαθητών/-τριών που μπορεί να εξυπηρε-τήσει η σχολική μονάδα, πραγματοποιείται δημόσια κλήρωση ώστε να καλυφθεί ο προβλε-πόμενος ανώτατος αριθμός μαθητών/-τριών ανά τάξη. Ειδικότερα, η κλήρωση:
o για την Α΄ τάξη διεξάγεται μεταξύ όλων των μαθητών/-τριών οι οποίοι/-ες έχουν κα-τανεμηθεί στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα
o για τη Β΄, Γ’ τάξη ΕΠΑ.Λ. διεξάγεται μόνο μεταξύ των μαθητών/-τριών που προέρχο-νται από άλλη σχολική μονάδα για τις θέσεις που δεν έχουν ήδη καλυφθεί από τους μαθητές/τριες που φοιτούσαν το προηγούμενο σχολικό έτος στο συγκεκριμένο ΕΠΑΛ
 Στην εξαιρετική περίπτωση κατά την οποία μαθητής/-τρια δεν κατανεμήθηκε σε κανένα ΕΠΑ.Λ., η διαδικασία κατανομής του/της θα γίνει από την οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθ-μιας Εκπαίδευσης, στην οποία απευθύνεται έως τη 10η Ιουλίου, όπου ο Διευθυντής Δευτε-ροβάθμιας Εκπαίδευσης προτείνει την εγγραφή του/της σε υπάρχοντα τμήματα.
 Οι μαθητές/-τριες ή οι κηδεμόνες αυτών που συναντούν δυσκολία στη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων στην εφαρμογή e-eggrafes μπορούν να απευθύνονται στο help desk της εφαρμογής στα τηλέφωνα επικοινωνίας που βρίσκονται στην αρχική σελίδα της πλατ-φόρμας e-eggrafes (ΓΕ.Λ.: 2103443911, ΕΠΑ.Λ.: 2103443913) ή με e-mail μέσω της σελίδας «Επικοινωνία» της πλατφόρμας e-εγγραφές, εφόσον συνδεθούν, επιλέγοντας απαραίτητα τύπο σχολείου (ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ.). Επίσης, μπορούν να απευθύνονται στην πλησιέστερη σχο-λική μονάδα (Γυμνάσιο, ΓΕ.Λ.-ΕΠΑ.Λ.) της κατοικίας τους τις ώρες λειτουργίας της εκτός των ημερών και ωρών που διενεργούνται οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.
8
 Τα στοιχεία που συμπληρώνονται στην εφαρμογή και είναι απαραίτητα για την ολοκλήρωση της εγγραφής ελέγχονται από τον/τη Διευθυντή/-ντρια του ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. στο οποίο κατανε-μήθηκαν οι μαθητές/-τριες. Οι εν λόγω Διευθυντές/-ντριες παρακαλούνται να εποπτεύουν συνολικά τη διαδικασία των εγγραφών, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα με την είσοδό τους στην εφαρμογή να ελέγχουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις που έχουν υποβληθεί και να γνωρί-ζουν, κατά συνέπεια, ποιοι/ες μαθητές/τριες δεν έχουν υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση.
 Οι αιτούντες/-σες έχουν τη δυνατότητα τροποποίησης της Ηλεκτρονικής Αίτησής τους ή δια-γραφής και υποβολής νέας όσο η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-eggrafes δέχεται Ηλεκτρονικές Αιτήσεις και σε κάθε περίπτωση όχι μετά την τοποθέτηση/κατανομή σε σχολική μονάδα. Μετά την κατανομή δυνατότητα διαγραφής της Ηλεκτρονικής Αίτησης υφίσταται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις (π.χ. μη έγκυρη αίτηση, αλλαγή τομέα – ειδικότητας ΕΠΑΛ, μη έ-γκριση ολιγομελούς κ.λπ.) με Υπεύθυνη Δήλωση: α) για τα ΓΕΛ προς την αρμόδια Διεύθυνση του ΥΠΑΙ.Θ. (egelhelp@mineu.gov.gr) και β) για τα ΕΠΑ.Λ. προς τον/τη Διευθυντή/-ντρια του σχολείου που έχει κατανεμηθεί προκειμένου να του/της ενεργοποιήσει τη δυνατότητα δια-γραφής. Με την παραπάνω ενεργοποίηση, ο/η μαθητής/-τρια/κηδεμόνας μπορεί να διαγρά-ψει ο/η ίδιος/α την Ηλεκτρονική Αίτηση. Μετά τη διαγραφή της Ηλεκτρονικής Αίτησής του/της, ο μαθητής/-τρια /κηδεμόνας, πρέπει να υποβάλει εκ νέου Ηλεκτρονική Αίτηση στην αμέσως επόμενη περίοδο εγγραφών. (Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο Εγχειρίδιο Χρήσης και στις Συχνές Ερωτήσεις).
 Η Ηλεκτρονική Αίτηση των ανήλικων πολιτών τρίτων χωρών που εμπίπτουν στην παρ. 8 του άρθρου 21 του ν. 4251/2014 (Α΄ 80), των ανήλικων προσφυγόπαιδων που εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 71 του ν. 4547/2018 (Α΄102) και των ανήλικων αιτούντων ή ανήλικων τέκνων αιτούντων Διεθνή Προστασία του αρθ. 51 του ν. 4636/2019 (Α’169) οι οποίοι/-ες ε-πιθυμούν την εγγραφή τους σε ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ., μπορεί να υποβάλεται από τον/τη Διευθυ-ντή/-ντρια του σχολείου ή από τον/τη Συντονιστή/-στρια Εκπαίδευσης Προσφύγων, με τους προσωπικούς του/της κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), αφού οι κηδεμόνες τους υποβάλουν στη διεύ-θυνση του σχολείου Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση με την οποία:
α) εξουσιοδοτούν τον/τη Διευθυντή/-ντρια του σχολείου ή τον/τη Συντονιστή/-στρια Εκ-παίδευσης Προσφύγων να υποβάλει αντ’ αυτών την Ηλεκτρονική Αίτηση
β) δηλώνουν την προτίμησή τους στον τύπο σχολείου όπου επιθυμούν να εγγραφούν,
γ) δηλώνουν την αδυναμία τους να υποβάλουν οι ίδιοι/-ες την Ηλεκτρονική Αίτηση,
9
δ) δηλώνουν ότι θα προσκομίσουν:
αα) το δελτίο αιτούντος/δικαιούχου διεθνούς προστασίας
ββ) βεβαίωση διαμονής υπογεγραμμένη από τον Διοικητή του κέντρου φιλοξε-νίας ή της δομής φιλοξενίας προσφύγων στην οποία δηλώνεται παράλληλα η α-δυναμία του/της ενδιαφερόμενου/-ης για την απόκτηση κωδικών taxis
ή
γγ) βεβαίωση διαμονής σε άλλη δομή (π.χ. στεγαστικό πρόγραμμα, Μ.Κ.Ο., Δή-μους, Διεθνή Οργανισμό). Στην περίπτωση αυτή, η βεβαίωση εκδίδεται από τον αρμόδιο κατά περίπτωση φορέα που δηλώνει παράλληλα την αδυναμία του/της ενδιαφερόμενου/ης για την απόκτηση κωδικών ΓΓΠΣ (taxis).
 Στην περίπτωση πολιτών τρίτων χωρών που διαμένουν στην Ελλάδα και δεν έχουν ολοκλη-ρώσει τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να ρυθμίσουν τη νόμιμη διαμονή τους στη χώρα, την Ηλεκτρονική Αίτηση για την εγγραφή των ανήλικων τέκνων τους μπορεί να υπο-βάλει ο/η Διευθυντής/-ντρια του σχολείου, με τους προσωπικούς του/της κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), υπό την προϋπόθεση ότι οι κηδεμόνες τους υποβάλλουν στη διεύθυνση του σχολείου Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση με την οποία:
α) εξουσιοδοτούν τον/τη Διευθυντή/-ντρια του σχολείου να υποβάλει αντ’ αυτών την Ηλεκτρονική Αίτηση,
β) δηλώνουν την προτίμησή τους στον τύπο σχολείου που επιθυμούν να εγγραφούν,
γ) δηλώνουν την αδυναμία τους να υποβάλουν οι ίδιοι/-ες την Ηλεκτρονική Αίτηση,
δ) δηλώνουν ότι δεν έχουν ολοκληρώσει τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να ρυθμίσουν τη νόμιμη διαμονή τους στη χώρα.
 Οι βεβαιώσεις και οι υπεύθυνες δηλώσεις/εξουσιοδοτήσεις όλων των παραπάνω περιπτώ-σεων πρωτοκολλούνται και τηρούνται στο αρχείο του σχολείου.
 Στην περίπτωση ανήλικων ή ενήλικων μαθητών/-τριών οι οποίοι/-ες φιλοξενούνται σε Κέ-ντρα Κοινωνικής Πρόνοιας με εισαγγελική παραγγελία ή δικαστική απόφαση, την Ηλεκτρο-νική Αίτηση υποβάλλει ο ασκών την επιμέλεια ή ο κατά τον νόμο υπεύθυνος.
10
 Οι Διευθυντές/-ντριες που υποβάλλουν Ηλεκτρονικές Αιτήσεις σχετικά με τις ανωτέρω πε-ριπτώσεις, καθώς και οι έχοντες/έχουσες την επιμέλεια παιδιών ή οι κατά τον νόμο υπεύ-θυνοι/-ες, πρέπει να απευθύνονται στο help desk της εφαρμογής για την ενεργοποίηση της δυνατότητας υποβολής Ηλεκτρονικών Εγγραφών για μαθητές/-τριες των οποίων δεν είναι κηδεμόνες.
Δυνατότητα εγγραφών απευθείας στο myschool
Καθ’ όλη τη διάρκεια των ηλεκτρονικών εγγραφών δεν θα υπάρχει δυνατότητα νέας εγ-γραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής στο ΠΣ myschool. Η μετάπτωση των δεδομένων των εγγραφών από την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-eggrafes στο ΠΣ myschool γίνεται αυτόματα.
ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ
ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΚΙΚA

16 Ιουνίου 2020
από ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
0 σχόλια

Έλεγχοι προόδου σχολικής χρονιάς 2019-2020

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΣΤΑ MAIL ΤΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥΣ

10 Ιουνίου 2020
από ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
0 σχόλια

ενημέρωση e-eggrafes

Αφορά τους γονείς των μαθητών της Γ΄Γυμνασίου.
στάλθηκε και στα mail των γονέων-κηδεμόνων

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,
Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών
στα Δημόσια Λύκεια, Α΄, Β΄, Γ΄ τάξη ημερησίου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη εσπερινού, (ΓΕ.Λ./ΕΠΑ.Λ.)
για το σχολικό έτος 2020-21 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-
εγγραφές. Προκειμένου να αποφευχθούν εγκαίρως τυχόν προβλήματα, σας επισημαίνουμε τα
ακόλουθα:
 Η είσοδος στην εφαρμογή e-εγγραφές γίνεται με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis). Ο κηδεμόνας που θα
υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) θα πρέπει να είναι αυτός/ή που έχει
δηλωθεί ως κηδεμόνας στο σχολείο. Σε αντίθετη περίπτωση, παρακαλείστε: α. να προβείτε σε
όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκτήσετε κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) ή β. να
πραγματοποιήσετε την αλλαγή στοιχείων του κηδεμόνα άμεσα, δηλώνοντας ως κηδεμόνα τον
γονέα/κηδεμόνα που διαθέτει κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis). Η αλλαγή θα γίνει στο σχολείο όπου φοιτά
τώρα ο/η μαθητής/τρια, μετά από επικοινωνία με τη σχολική μονάδα.
 Η διεύθυνση κατοικίας βάσει της οποίας θα εγγραφεί-κατανεμηθεί ο μαθητής/τρια είναι αυτή η
οποία έχει δηλωθεί στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα Myschool. Σε
περίπτωση που δεν κατοικείτε πλέον στην ίδια διεύθυνση, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε
έγκαιρα με τη σχολική μονάδα όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια και να προσκομίσετε τα
σχετικά δικαιολογητικά που θα σας ζητήσουν, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αλλαγή.
 Η ακριβής ημερομηνία γέννησης του/της μαθητή/τριας είναι αυτή η οποία έχει ήδη δηλωθεί στο
σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα Myschool. Αν υπάρχει θέμα
διόρθωσης, παρακαλείστε να την πραγματοποιήσετε άμεσα στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η
μαθητής/τρια μετά από επικοινωνία με τη σχολική μονάδα η οποία θα σας ενημερώσει για τις
απαραίτητες διαδικασίες.
 Ο Αριθμός Μητρώου μαθητή/τριας αναγράφεται σε έγγραφα από το σχολείο, όπως η
βαθμολογία της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Σε περίπτωση που δεν έχετε κάποιο τέτοιο
έγγραφο στη διάθεσή σας μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σχολείο να σας δώσουν τον
αριθμό.
 Η κατανομή των μαθητών/τριών της Α΄ τάξης σε Γενικά Λύκεια γίνεται σύμφωνα με τη
διεύθυνση κατοικίας τους από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κατά συνέπεια,
για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τη χωροταξική κατανομή μπορείτε να καλείτε στην
αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
 Επισημαίνεται ότι η εφαρμογή e-εγγραφές δεν διατηρεί αρχείο αιτήσεων προηγούμενων ετών.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, όλα τα στοιχεία που έχουν καταχωριστεί διαγράφονται.
Για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας και της έναρξης λειτουργίας της εφαρμογής, θα ενημερωθείτε
με νεότερη εγκύκλιο.
Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα οι
εγγραφές των μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2020-21.
Από τη Γενική Διεύθυνση Σπουδών
Π.Ε. και Δ.Ε

2 Ιουνίου 2020
από ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
0 σχόλια

«Εκπαιδευτικές επιλογές μετά το Γυμνάσιο»

Αγαπητοί γονείς και μαθητές της Γ΄τάξης, σας μεταφέρουμε μήνυμα από το τμήμα Συμβουλευτικής Υποστήριξης στον επαγγελματικό Προσανατολισμό και σας ενημερώνουμε ότι:

«Το Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) Καστοριάς – “τομέας Συμβουλευτικής Υποστήριξης στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό”, στο πλαίσιο των ετήσιων ενημερώσεων του, θα πραγματοποιήσει παρουσίαση με θέμα: «Εκπαιδευτικές επιλογές μετά το Γυμνάσιο».
Η παρουσίαση απευθύνεται στους μαθητές-γονείς της Γ’ Γυμνασίου και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 03-6-2020 στις 17.45 στον σύνδεσμο: https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/mkousta

Σε περίπτωση που κάποιοι μαθητές δεν θα μπορέσουν να την παρακολουθήσουν, αυτή θα επαναληφθεί σε μέρα και ώρα που θα σας κοινοποιηθεί μέσω του σχολείου σας.
Με εκτίμηση
Ζέζος Γρηγόριος – Τσακνάκης Χρήστος»

η δ/ντρια του Γυμνασίου
Γλυκερία Π. Κοτσάνη

29 Μαΐου 2020
από ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
0 σχόλια

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ-ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣΛήψη αρχείου

18 Μαΐου 2020
από ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
0 σχόλια

Σχολικά βιβλία έτους 2019-2020

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για τα σχολικά βιβλία Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού για το σχολικό έτος 2020-2021, καλούνται οι Διευθυντές των
Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων να ενημερώσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες που φοιτούν κατά το
σχολικό έτος 2019-2020 στο Γυμνάσιο και στις Α΄ και Β΄ τάξεις Γενικού Λυκείου ότι πρέπει να
διατηρήσουν όλα τα βιβλία τους για την αξιοποίησή τους και την επόμενη σχολική χρονιά.

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

17 Μαΐου 2020
από ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
0 σχόλια

Επαναλειτουργία σχολείου από τη Δευτέρα 18/5

Σχετικά με την επαναλειτουργία του σχολείου από τη Δευτέρα 18/5 σας ενημερώνουμε τα εξής:

 1. Οι μαθητές των τμημάτων της Α τάξης θα χωριστούν σε 2 υποτμήματα που θα προσέρχονται εναλλάξ (Α1.1 από ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ έως ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ, Α1.2 από ΚΟΥΣΙΔΟΥ έως ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ, Α2.1 από ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩ. έως ΠΑΣΧΑΛΗΣ, Α2.2 από ΣΑΡΑΤΣΙΔΗΣ έως ΤΣΙΑΓΓΟΣ). Τα υποτμήματα Α1.1 και Α2.1 θα προσέλθουν Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και τα υποτμήματα Α1.2 και Α2.2 Τρίτη και Πέμπτη και αντίστροφα την επόμενη εβδομάδα.
 2. Οι μαθητές των τμημάτων της Β τάξης θα χωριστούν σε 2 υποτμήματα που θα προσέρχονται εναλλάξ (Β1.1 από ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ έως ΖΥΠΙΔΟΥ, Β1.2 από ΚΙΡΟ έως ΝΟΝΑΣ, Β2.1 από ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ έως ΤΣΑΚΛΙΔΟΥ, Β2.2 από ΤΣΕΛΕΚΙΔΟΥ έως ΧΥΣΟΛΛΙ). Τα υποτμήματα Β1.1 και Β2.1 θα προσέλθουν Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και τα υποτμήματα Β1.2 και Β2.2 Τρίτη και Πέμπτη και αντίστροφα την επόμενη εβδομάδα.
 3. Οι μαθητές της Γ τάξης θα χωριστούν σε 2 υποτμήματα που θα προσέρχονται εναλλάξ (Γ.1 από ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ έως ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ, Γ.2 από ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ έως ΧΡΗΣΤΟΥ). Το υποτμήμα Γ.1 θα προσέλθει Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και το υποτμήμα Γ.2 Τρίτη και Πέμπτη και αντίστροφα την επόμενη εβδομάδα.
 4. Οι μαθητές που υπέβαλαν δήλωση μη φοίτησης δεν θα προσέλθουν.
 5. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα της σχολικής χρονιάς, όπως πριν από την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων.
 6. Ενδέχεται να υπάρχουν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα λόγω αδειών των εκπαιδευτικών, και άρα κάποια τμήματα να σχολούν νωρίτερα.

 Κατά το επόμενο διάστημα θα πρέπει να τηρήσουμε τους εξής κανόνες:

 1. Όσοι χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς οφείλουν να φορούν μάσκα μέσα σ’ αυτά, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
 2. Όταν προσέρχονται στο σχολείο θα περιμένουν στο προαύλιο σε ορισμένο χώρο για κάθε τάξη. Δεν θα ανεβαίνουν στις αίθουσες.
 3. Οι μαθητές οφείλουν να διατηρούν απόσταση 2 μέτρων μεταξύ τους σε όλους τους χώρους του σχολείου.
 4. Το κυλικείο δεν θα λειτουργεί, άρα να φροντίσουν να έχουν μαζί τους γεύμα και νερό.
 5. Να φροντίσουν για τα υλικά της ατομικής τους υγιεινής (μαντηλάκια, αντισηπτικά) αλλά και για τα προσωπικά τους αντικείμενα (στυλό, μολύβια, τετράδια), ώστε να αποφεύγονται οι ανταλλαγές μεταξύ τους.
 6. Στους μαθητές θα δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες από τους καθηγητές σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ και το ΥΠΑΙΘ, τις οποίες οφείλουν να τηρούν. (βλ. ιστολόγιο https://blogs.sch.gr/gymmespt/)
 7. Οι κηδεμόνες θα ενημερώνονται άμεσα στην περίπτωση μη συμμόρφωσης στους κανόνες αυτούς.
 8. Όσοι μαθητές δεν προσέρχονται, είτε μετά από Υπεύθυνη Δήλωση, είτε λόγω εκ περιτροπής προγράμματος οφείλουν να ενημερώνονται για την πορεία της ύλης των μαθημάτων από την πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης eclass και τα email τους.

 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!

11 Μαΐου 2020
από ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
0 σχόλια

Οδηγίες του Υπουργείου Υγείας

Το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε αναλυτικές οδηγίες για την επαναλειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας. Το σχολείο μας προετοιμάζεται κατάλληλα για να υποδεχτεί τους μαθητές από τη Δευτέρα 18 Μαΐου, εφαρμόζοντας τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Πληροφορίες για τον COVID-19

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Πώς θα πρέπει να μιλάω στους εφήβους για τον COVID

Checklist-για-εφήβους

Checklist-για-γονείς

Οδηγίες υγιεινής των χεριών

8 Μαΐου 2020
από ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
0 σχόλια

ΦΟΙΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Προκειμένου να οργανώσουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη λειτουργία του σχολείου, με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και των οικογενειών τους, παρακαλώ να μας γνωστοποιήσετε ποιοι μαθητές για το διάστημα από 18 /5 εως 12/6 δεν πρόκειται να φοιτήσουν στο σχολείο, είτε λόγω ασθενειών, είτε λόγω συγκατοίκησης με ηλικιωμένα άτομα ευπαθών ομάδων, είτε για άλλο λόγο που εσείς κρίνετε, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ. Μπορείτε να μας ενημερώσετε με Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία θα γράφετε τα στοιχεία του κηδεμόνα, του μαθητή και το λόγο απουσίας του.
Διευκρινίζουμε ότι οι απουσίες αυτές δεν προσμετρώνται.
Υ.Δ. μπορείτε να κατεβάσετε από το gov.gr ή ή τη σελίδα http://www.ypeythini-dilosi.eu/ ή να αγοράσετε.
Η αποστολή τους παρακαλώ να γίνει μέχρι τη Δευτέρα 11/5/20.

7 Μαΐου 2020
από ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
0 σχόλια

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

 

Λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάς!

Προστάτευσε τον εαυτό σου και το σχολείο σου

 • Να βήχεις ή να φτερνίζεσαι στον αγκώνα σου ή σε χαρτομάντιλο, το οποίο θα πετάς αμέσως σε κάδο απορριμμάτων.

 

 • Να μην βάζεις τα χέρια σου στο στόμα, στη μύτη ή στα μάτια σου.

 

 • Να πλένεις συχνά τα χέρια σου με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα,ειδικά πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας. Αν δεν υπάρχει σαπούνι και νερό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα.

 

 • Να μην ανταλλάσσεις αντικείμενα (όπως στυλό, μολύβι, γόμα, κινητό τηλέφωνο, χαρτονομίσματα, κέρματα κλπ) με τους συμμαθητές σου.

 

 • Να κρατάς απόσταση 1,5 μ. με τους συμμαθητές σου μέσα στην τάξη και στους άλλους χώρους του σχολείου, καθώς και με τους φίλους και γνωστούς σου έξω από το σχολείο.

 

 • Σε περίπτωση που εμφανίσεις πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή να ενημερώσεις άμεσα τους γονείς/κηδεμόνες σου ή τον καθηγητή σου και να μείνεις σπίτι μέχρι να νιώσεις τελείως καλά.

Για περισσότερες πληροφορίες, υποστήριξη ή παρέμβαση μπορείτε να απευθυνθείτε στην ειδική ομάδα επιστημόνων του ΕΟΔΥ :

Για ιατρική υποστήριξη και παρέμβαση: 210 5212054,2105212056, 210 5212058

Για ψυχολογική υποστήριξη και παρέμβαση:2152156060

7 Μαΐου 2020
από ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
0 σχόλια

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

Λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάτε!
Προστατέψτε το παιδί σας, την οικογένειά σας και το σχολείο
• Ενθαρρύνετε τα παιδιά να ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που είναι αναρτημένες στο σχολείο και να εφαρμόζουν τα μέτρα υγιεινής:
– Να αποφεύγουν τη στενή επαφή με άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού και να κρατούν αποστάσεις από τους ηλικιωμένους ή τα ευάλωτα άτομα της οικογένειας.
– Να βήχουν και να φτερνίζονΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ
Λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάτε!
Προστατέψτε το παιδί σας, την οικογένειά σας και το σχολείο
• Ενθαρρύνετε τα παιδιά να ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που είναι αναρτημένες στο σχολείο και να εφαρμόζουν τα μέτρα υγιεινής:
– Να αποφεύγουν τη στενή επαφή με άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού και να κρατούν αποστάσεις από τους ηλικιωμένους ή τα ευάλωτα άτομα της οικογένειας.
– Να βήχουν και να φτερνίζονται στον αγκώνα τους ή σε ένα χαρτομάντιλο το οποίο θα πετούν αμέσως σε κάδο απορριμμάτων.
– Να πλένουν συχνά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπταειδικά πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας.

• Κρατήστε τα παιδιά στο σπίτι αν νιώθουν άρρωστα, επικοινωνήστε άμεσα με γιατρό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κατά προτίμηση με γιατρό που παρακολουθεί συστηματικά τα παιδιά, και ενημερώστε το σχολείο.

• Αποθαρρύνετε τα παιδιά να συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους με πολλά άτομα.

Για περισσότερες πληροφορίες, υποστήριξη ή παρέμβαση μπορείτε να απευθυνθείτε στην ειδική ομάδα επιστημόνων του ΕΟΔΥ :
Για ιατρική υποστήριξη και παρέμβαση: 210 5212054,2105212056, 2105212058
Για ψυχολογική υποστήριξη και παρέμβαση:2152156060

26 Απριλίου 2020
από ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
0 σχόλια

Συνέχιση προγράμματος σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας από 27/4/2020

Από αύριο Δευτέρα 27/4/2020 θα επανέλθουμε με το πρόγραμμα σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας, στο οποίο υπάρχουν μικρές αλλαγές.

24 Απριλίου 2020
από ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
0 σχόλια

Μαθητικός Διαγωνισμός ΠληροφορικήςΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

20 Απριλίου 2020
από ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
0 σχόλια

ΨΥΧΟΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ – e class

Η ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΔΕΑΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ, κα ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ,  ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΞΗ : ΨΥΧΟΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ( ή αλλιώς από:e class-μαθήματα-Ν.Καστοριάς- δ/θμια εκπ.- ΕΕΕΕΚ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ)

https://eclass02.sch.gr/courses/EEEEK23126/

μη ξεχάσετε να πατήσετε αριστερά στο ΕΓΓΡΑΦΑ..

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων