Στα πλαίσια του προγράμματος «Μετέωρα : Η μαγεία του Πέτρινου Δάσους» κατά το σχολικό έτος 2016 – 2017 πραγματοποιήσαμε μια υπέροχη εκδρομή στους ιερούς και επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων. Επισκεφτήκαμε δύο από τα έξι επισκέψιμα Μοναστήρια που είναι σήμερα αναστηλωμένα και με συντηρημένο στο μεγαλύτερο μέρος τους τον τοιχογραφικό τους διάκοσμο.

Και δύο πολύ ενδιαφέροντα και ξεχωριστά Μουσεία στην όμορφη πόλη της Καλαμπάκας.
- Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών.
Θεωρείται από τα καλύτερα των Βαλκανίων. Το μουσείο διαθέτει μια πλουσιότατη συλλογή από γλυπτά (αντίγραφα) μανιτάρια και μια πλούσια συλλογή εκθεμάτων πτηνών και θηλαστικών που αποτελείται κυρίως από ζώα της Ελλάδας και της Ευρώπης.

- Το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας.
Σ? αυτό εκτίθενται μοναδικές συλλογές του συλλέκτη Παύλου Μπαλογιάννη σχετικές με την ελληνική εκπαίδευση. Το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας μας έφερε σε επαφή με τα Ελληνικά Γράμματα και τον Ελληνικό Πολιτισμό με τρόπο απλό και βιωματικό με την ξενάγησή μας σε όλες τις αίθουσες του Μουσείου.

Το VIDEO δημιούργησε και επεξεργάστηκε ο μαθητής Καπλανίδης Νικόλαος.
