Αρχική » Γενικά » Αποτίμηση Ημερίδας που συνδιοργάνωσε το Γυμνάσιο Κάτω Μηλιάς τη Δευτέρα 25-2-2013

European Radio Logo

Αποτίμηση Ημερίδας που συνδιοργάνωσε το Γυμνάσιο Κάτω Μηλιάς τη Δευτέρα 25-2-2013

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΩ ΜΗΛΙΑΣ

Τη Δευτέρα 25-2-2013,στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Κάτω Μηλιάς πραγματοποιήθηκε ημερίδα εγκεκριμένη από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. με θέμα «Ψυχολογικά Προβλήματα της Εφηβείας Οικογένεια Σχολείο». Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, το Γυμνάσιο Κάτω Μηλιάς, το ΓΕ.Λ. Κ. Μηλιάς και το Σύλλογο Γονέων-Κηδεμόνων του Γυμνασίου Κ. Μηλιάς.

Στην ημερίδα διαβάστηκε μήνυμα του Περιφερειακού Διευθυντή κ .Καρατάσιου. Συμμετείχαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Πιερίας κ. Καζνταρίδης Γ, ο αιρετός των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας κ. Σιαμάγκας Θ. καθώς και ο πατήρ Σιαμάγκας ως  εκπρόσωπος των παρόντων ιερέων. Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση οι Διευθυντές: κ. Γκαϊταντζής Γ. του Γυμνασίου Αιγινίου, ο Ιωαννίδης Βασίλης του ΕΠΑΛ Αιγινίου, ο κ. Παυλίδης Χ. του Γυμνασίου Περίστασης ,ο κ. Καλαϊτζής Χ. του Γυμνασίου Ρητίνης και η κ. Μανώλα Βάϊα Διευθύντρια του Γυμνασίου Κορινού. Επίσης παρευρέθηκαν και συμμετείχαν οι τοπικοί κοινοτάρχες της Ράχης και του Λόφου ο κ. Ράπτης και ο κ. Μαλάμος της Κάτω Μηλιάς. Η παρουσία των γονέων ήταν μεγάλη. Παραβρέθηκε μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών  από διάφορα σχολεία όχι μόνο από το Νομό μας αλλά και από άλλους Νομούς.

Εισηγητές της ημερίδας ήταν: η Δ/ντρια του Γυμνασίου Κ. Μηλιάς κ. Παπαδοπούλου Γαρυφαλιά, M.ed στις Επιστήμες Αγωγής του Ε.Α.Π. με θέμα «Σχολείο, οικογένεια και εφηβεία»,

η κ. Βούρα Νότα, Master. Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Παιδοψυχιατρικής, ψυχολόγος στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Κατερίνης με θέμα «Οι πιο συνηθισμένες ανησυχίες των εφήβων»,

ο κ. Στεφανίδης Ιωάννης, Νοσηλευτής Ψυχικής Υγείας με θέμα τις «Ψυχικές διαταραχές εφήβων, πρόληψη και σχολείο»,

ο κ. Διαμαντής Πέτρος, Κοινωνικός Λειτουργός Διευθυντής του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία του Δήμου Κατερίνης με θέμα» Διαχείριση της αρρώστιας και του θανάτου στο οικογενειακό περιβάλλον του εφήβου»,

η κ. Παχιού Κλημεντίνη, Φιλόλογος στο Γυμνάσιο Κ. Μηλιάς με θέμα «Εφηβεία και σχολική ζωή: η ματιά του εκπαιδευτικού»,

η κ. Αγγέλη Βάια, Δρ. Σχολής Επιστημών Αγωγής  Π.Τ.Δ.Ε.Παν/μίου Ιωαννίνων,2ο ΓΕΛ Κατερίνης. Με θέμα «Η αξιολόγηση της σχολικής επίδοσης των μαθητών: μια ταραχοποιός διαδικασία»

και ο κ. Χαρίσης Αθανάσιος, Δρ. Διδακτικής της Παιδαγωγικής Σχολής του Παν. της Σόφιας. Υπεύθυνος Σ.Σ.Ν. Πιερίας, «Ψυχοκοινωνικά θέματα σε προγράμματα αγωγής υγείας στο σχολείο».

Σκοπός της ημερίδας η ενημέρωση των γονέων πάνω σε ψυχολογικά προβλήματα της εφηβείας που μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνες συμπεριφορές, η ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινότητας πάνω  στο θέμα καθώς και η παιδαγωγική υποστήριξη εκπαιδευτικών στη διαχείριση των ψυχολογικών προβλημάτων στο σχολείο.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με γόνιμη συζήτηση- ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων.

Αυτό που μετράει στο τέλος δεν είναι ο κόσμος που θα αφήσουμε στα παιδιά μας αλλά τα παιδιά που θα αφήσουμε στον κόσμο(FEDERICO MAYOR UNESCO 1995)

Συγχαρητήρια Από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Κάτω Μηλιάς


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς