Αρχική » Γενικά » Αποτίμηση Ημερίδας που συνδιοργάνωσε το Γυμνάσιο Κάτω Μηλιάς τη Δευτέρα 25-2-2013

European Radio Logo

Αποτίμηση Ημερίδας που συνδιοργάνωσε το Γυμνάσιο Κάτω Μηλιάς τη Δευτέρα 25-2-2013

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΩ ΜΗΛΙΑΣ

Τη Δευτέρα 25-2-2013,στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Κάτω Μηλιάς πραγματοποιήθηκε ημερίδα εγκεκριμένη από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. με θέμα «Ψυχολογικά Προβλήματα της Εφηβείας Οικογένεια Σχολείο». Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, το Γυμνάσιο Κάτω Μηλιάς, το ΓΕ.Λ. Κ. Μηλιάς και το Σύλλογο Γονέων-Κηδεμόνων του Γυμνασίου Κ. Μηλιάς.

Στην ημερίδα διαβάστηκε μήνυμα του Περιφερειακού Διευθυντή κ .Καρατάσιου. Συμμετείχαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Πιερίας κ. Καζνταρίδης Γ, ο αιρετός των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας κ. Σιαμάγκας Θ. καθώς και ο πατήρ Σιαμάγκας ως  εκπρόσωπος των παρόντων ιερέων. Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση οι Διευθυντές: κ. Γκαϊταντζής Γ. του Γυμνασίου Αιγινίου, ο Ιωαννίδης Βασίλης του ΕΠΑΛ Αιγινίου, ο κ. Παυλίδης Χ. του Γυμνασίου Περίστασης ,ο κ. Καλαϊτζής Χ. του Γυμνασίου Ρητίνης και η κ. Μανώλα Βάϊα Διευθύντρια του Γυμνασίου Κορινού. Επίσης παρευρέθηκαν και συμμετείχαν οι τοπικοί κοινοτάρχες της Ράχης και του Λόφου ο κ. Ράπτης και ο κ. Μαλάμος της Κάτω Μηλιάς. Η παρουσία των γονέων ήταν μεγάλη. Παραβρέθηκε μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών  από διάφορα σχολεία όχι μόνο από το Νομό μας αλλά και από άλλους Νομούς.

Εισηγητές της ημερίδας ήταν: η Δ/ντρια του Γυμνασίου Κ. Μηλιάς κ. Παπαδοπούλου Γαρυφαλιά, M.ed στις Επιστήμες Αγωγής του Ε.Α.Π. με θέμα «Σχολείο, οικογένεια και εφηβεία»,

η κ. Βούρα Νότα, Master. Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Παιδοψυχιατρικής, ψυχολόγος στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Κατερίνης με θέμα «Οι πιο συνηθισμένες ανησυχίες των εφήβων»,

ο κ. Στεφανίδης Ιωάννης, Νοσηλευτής Ψυχικής Υγείας με θέμα τις «Ψυχικές διαταραχές εφήβων, πρόληψη και σχολείο»,

ο κ. Διαμαντής Πέτρος, Κοινωνικός Λειτουργός Διευθυντής του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία του Δήμου Κατερίνης με θέμα» Διαχείριση της αρρώστιας και του θανάτου στο οικογενειακό περιβάλλον του εφήβου»,

η κ. Παχιού Κλημεντίνη, Φιλόλογος στο Γυμνάσιο Κ. Μηλιάς με θέμα «Εφηβεία και σχολική ζωή: η ματιά του εκπαιδευτικού»,

η κ. Αγγέλη Βάια, Δρ. Σχολής Επιστημών Αγωγής  Π.Τ.Δ.Ε.Παν/μίου Ιωαννίνων,2ο ΓΕΛ Κατερίνης. Με θέμα «Η αξιολόγηση της σχολικής επίδοσης των μαθητών: μια ταραχοποιός διαδικασία»

και ο κ. Χαρίσης Αθανάσιος, Δρ. Διδακτικής της Παιδαγωγικής Σχολής του Παν. της Σόφιας. Υπεύθυνος Σ.Σ.Ν. Πιερίας, «Ψυχοκοινωνικά θέματα σε προγράμματα αγωγής υγείας στο σχολείο».

Σκοπός της ημερίδας η ενημέρωση των γονέων πάνω σε ψυχολογικά προβλήματα της εφηβείας που μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνες συμπεριφορές, η ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινότητας πάνω  στο θέμα καθώς και η παιδαγωγική υποστήριξη εκπαιδευτικών στη διαχείριση των ψυχολογικών προβλημάτων στο σχολείο.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με γόνιμη συζήτηση- ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων.

Αυτό που μετράει στο τέλος δεν είναι ο κόσμος που θα αφήσουμε στα παιδιά μας αλλά τα παιδιά που θα αφήσουμε στον κόσμο(FEDERICO MAYOR UNESCO 1995)

Συγχαρητήρια Από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Κάτω Μηλιάς


Translate

Σαν σήμερα

25/6/1925: Ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος διαλύει το κοινοβούλιο και κηρύσσει τη βραχύβια δικτατορία του.

Σκακιστική άσκηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς