Αρχική » Εκπαιδευτικές δράσεις » Επίσκεψη των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας στο “ ΚΤΗΜΑ ΚΟΥΡΤΗ – ΟΙΝΟΒΙΟΝ ” στη Ράχη Πιερίας

European Radio Logo

Επίσκεψη των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας στο “ ΚΤΗΜΑ ΚΟΥΡΤΗ – ΟΙΝΟΒΙΟΝ ” στη Ράχη Πιερίας

Επίσκεψη των μαθητών της Γ΄Γυμνασίου του σχολείου μας στο “ ΚΤΗΜΑ ΚΟΥΡΤΗ – ΟΙΝΟΒΙΟΝ ” στη Ράχη Πιερίας.

Διδακτική επίσκεψη στο οινοποιείο “ ΚΤΗΜΑ ΚΟΥΡΤΗ – ΟΙΝΟΒΙΟΝ ”, που βρίσκεται στο χωριό Ράχη και απέχει ελάχιστα από το Γυμνάσιο της Μηλιάς, πραγματοποίησαν οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας στις 12/3/2014. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος Σ.Ε.Π. με την συνοδεία των υπεύθυνων για το μάθημα καθηγητριών Ασήμως Σουλτανίδου και Μαρίας Τσιαμπέρα. Μαθητές και καθηγητές απόλαυσαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους αμπελώνες και στο οινοποιείο από τον κύριο Απόστολο Κούρτη, εμπνευστή και δημιουργό της επιχείρησης, της οποίας τα κρασιά έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία σε ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Ο κ. Κούρτης, με το ιδιαίτερο πάθος που τον διακρίνει για τη δουλειά του, παρουσίασε στα παιδιά ολόκληρη την διαδικασία της παραγωγής και της παλαίωσης του κρασιού ενώ παράλληλα τους εξήγησε τις ιδιαιτερότητες στην εφαρμογή της βιολογικής καλλιέργειας και στις ποικιλίες σταφυλιών που χρησιμοποιεί. Τόνισε τα πλεονεκτήματα της κάθετης παραγωγής στην αμπελουργία καθώς επίσης και την ιδιαίτερη θέση που κατέχει το κρασί στην ζωή και την παράδοση μας.

Τα παιδιά του εξέθεσαν πλήθος ερωτήσεων και αποριών σε σχέση με το κρασί, την επιλογή επαγγέλματος γενικότερα αλλά και ειδικότερα όσον αφορά στην οινοποιία.  Η έκθεση στις πραγματικές συνθήκες εργασίας και παραγωγής δίδαξε με βιωματικό τρόπο στους μαθητές, που σύντομα θα κληθούν να λάβουν σημαντικές αποφάσεις για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, πως απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία στην μελλοντική επαγγελματική ζωή τους είναι η επιστημονική κατάρτιση, η αφοσίωση αλλά και η ομαδικότητα.

Το υπέροχο τοπίο μέσα στο οποίο βρίσκεται το οινοποιείο, η εκλεπτυσμένη διακόσμηση αλλά και η φιλοξενία ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους μαθητές μας ενώ έντονα σχολιάστηκε από πολλούς η υπερηφάνεια που αισθάνθηκαν για αυτήν την επιτυχημένη επιχείρηση η οποία βρίσκεται στον τόπο καταγωγής τους και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς