ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (e-eggrafes)

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι:

Από τις 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00 έως και τις 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59, όσοι/-ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2022-2023.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio,

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ13α/77685/ΓΔ4/23-06-2022 εγκύκλιο, που ακολουθεί:

Κατά την πρώτη φάση εγγραφών, δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης στα Π.ΕΠΑ.Λ έχουν.:

· για τη Β’ τάξη, όσοι/ες προάγονται από την Α’ τάξη Π.ΕΠΑ.Λ. και φοιτούσαν στην ίδια σχολική μονάδα ( σελ. 3)

· Στην περίπτωση κατά την οποία οι ηλεκτρονικές αιτήσεις που υποβάλλονται στη Β΄ τάξη Π.ΕΠΑ.Λ. κατά την Α΄ φάση εγγραφών είναι περισσότερες από τις θέσεις που προσφέρονται στη σχολική μονάδα ανά Τομέα, η επιλογή πραγματοποιείται με βάση τον βαθμό προαγωγής των μαθητών/τριών από την προηγούμενη τάξη ( σελ. 11)

Ως εκ τούτου, κατά την τρέχουσα περίοδο εγγραφών, μόνο οι προαχθέντες /χθείσες μαθητές/τριες της Α΄τάξης Π.ΕΠΑ.Λ. οι οποίοι/ες προέρχονται από την οικεία σχολική μονάδα, έχουν δικαίωμα ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης στη Β΄ τάξη Π.ΕΠΑ.Λ..

Οι ενδιαφερόμενοι/ες οι οποίοι/ες εμφανίζονται κατά σειρά προτεραιότητας στη σελ. 11 της προαναφερθείσας εγκυκλίου, έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης για τη Β ΄τάξη Π.ΕΠΑ.Λ., στις κενές θέσεις του Σεπτεμβρίου.

Ακολουθεί η παραπάνω εγύκλιοςΛήψη αρχείου

Ακολουθεί και το σχετικό ΦΕΚΛήψη αρχείου

 

Κατηγορίες: Α Λυκείου, Ανακοινώσεις, Β Λυκείου, Γ Γυμνασίου, Γ Λυκείου, Μαθητές, Τάξεις, Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.