Το επάγγελμα του Σεφ
Το επάγγελμα του σεφ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή επαγγέλματα στον κλάδο της μαγειρικής και της εστίασης. Ο κ. Θάνος Μωραΐτης, executive chef, τη Δευτέρα 26/Ιανουαρίου/2024, ενημέρωσε τους μαθητές μας για το επάγγελμα του σεφ και τις απαιτήσεις που έχει, συνήθως πρέπει να περάσει από εκπαίδευση σε κολέγια ή σχολές μαγειρικής, όπου μαθαίνει τεχνικές μαγειρικής, υγιεινής, διαχείρισης κουζίνας και άλλες σχετικές δεξιότητες. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, πολλοί σεφ αποκτούν πείρα εργαζόμενοι σε διάφορες κουζίνες, ενώ κάποιοι αποφασίζουν να ακολουθήσουν την επαγγελματική τους πορεία ανοίγοντας το δικό τους εστιατόριο ή επιχείρηση μαγειρικής.
Η δουλειά του σεφ είναι απαιτητική και απαιτεί δημιουργικότητα, ακρίβεια και δεξιότητες διαχείρισης του χρόνου. Οι εξειδικεύσεις μπορεί να περιλαμβάνουν διάφορα είδη κουζίνας, όπως η γαλλική, ιταλική, ασιατική κ.λπ., καθώς και ειδικότητες όπως η ζαχαροπλαστική ή η αρτοποιία.