Διαγωνισμός Bebras

Το σχολείο μας και αυτή τη χρονιά συμμετείχε στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Πληροφορικής και Υπολογιστικής Σκέψης Bebras® – Κάστορας. Μετρήσαμε 38 συμμετοχές.

Τρεις μαθητές μας διακρίθηκαν:

Νικηφόρος Αρμάγος: 3η θέση πανελληνίως (κατηγορία Α’ – Β’ Γυμνασίου)

Καλούδη Ελένη: 5η θέση πανελληνίως (κατηγορία Α’ – Β’ Γυμνασίου)

Κουτρούμπα Ιωάννα: 5η θέση πανελληνίως (κατηγορία Α’ – Β’ Γυμνασίου)

Η εκπ/κός Μόκα Ιωάννα ΠΕ 86

Ρομποτική

 

 

 

 

 

ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

 • Κίνηση 20 cm

   

 • Μετακίνηση αντικειμένου

  https://youtu.be/qZ2at-KNNzk

 • Κίνηση, αγγίζει εμπόδιο (touch sensor), όπισθεν 20cm, στροφή 90ο
  https://youtu.be/-GzimbDRebE
 • Αισθητήρας απόστασης: κίνηση, αναγνώριση εμποδίου σε απόσταση 15cm ή και μικρότερη, αλλαγή πορείας

  https://youtu.be/erPwpUniVmA

 

 

Εκπαιδευτικός: Μόκα Ιωάννα ΠΕ 86

Κανονικά Πολύγωνα

Ζητήσαμε από τους μαθητές να εντοπίσουν στο περιβάλλον τους κανονικά ή σχεδόν κανονικά πολύγωνα ή να σχεδιάσουν – κατασκευάσουν κανονικά πολύγωνα. Για το πολύγωνο της επιλογής τους να βρουν την κεντρική γωνία και τη γωνία του πολυγώνου και τέλος, να μας περιγράψουν τον τρόπο που το κατασκεύασαν ή που θα το κατασκεύαζαν.

Εκπ/κός: Αρμάγου Μαρία ΠΕ 03

[youtube Jbij1YJaFV8]

Πείραμα του Ερατοσθένη 2017

Στις 20 Μαρτίου 2017, μαθητές του 1ου Γυμνασίου Καρπενησίου εφάρμοσαν στην αυλή του σχολείου το «Πείραμα του Ερατοσθένη», με σκοπό να υπολογίσουν την ακτίνα της Γη. Το Πείραμα συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 πιο όμορφων επιστημονικών πειραμάτων στην ιστορία της Φυσικής και η οργάνωσή του αποτελούσε δράση των Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Σερρών, Πιερίας, Λακωνίας, Λέσβου και 1ου Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Iνστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Υπεύθυνων Ε.Κ.Φ.Ε. (ΠΑΝΕΚΦΕ).

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του ρατσισμού.

Στις 21 Μαρτίου 2017, Παγκόσμια ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, στο μάθημα της Πληροφορικής αφιερώσαμε λίγα λεπτά για να δούμε σχετικά βιντεάκια και έπειτα οι μαθητές κλήθηκαν να φτιάξουν τις δικές τους δημιουργίες (ψηφιακές ή μη), με εργαλεία της επιλογής τους. Από όσες είδα ξεχώρισα τις παρακάτω:

 

 


 

Ένα σποτάκι από την Πορτογαλία με ελληνικούς υπότιτλους.

[youtube SOD8h2cEUIg]

 

Κατασκευές!!!

Στα πλαίσια προγράμματος οι μαθητές έφτιαξαν σπιτάκια – φωλιές για πουλιά. Η εγκατάσταση θα είναι μόνιμα στο 1ο Γυμνάσιο Καρπενησίου.
Ευχαριστούμε το Δασαρχείο Καρπενησίου και τον Δασάρχη κ. Καρκάνη καθώς και τον ξυλουργό κ. Δ.Καλύβα.

Υπεύθυνη εκπ/κός: Αντωνοπούλου Δήμητρα«Βροχοποιός»

Την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 το σχολείο μας παρουσίασε το θεατρικό έργο «Βροχοποιός», ένα από τα διασημότερα έργα του Ρίτσαρντ Νας και υπόδειγμα θεατρικής γραφής και τρυφερότητας.

 

Υπόθεση

Σε ένα χωριό κάποιας δυτικής πολιτείας των Η.Π.Α. ζουν ο χήρος Χάρρυ Κάρρυ, οι δυο γιοι του και η ανύπαντρη κόρη του. Παρ’ όλες τις προσπάθειες των τριών αντρών της οικογένειας, η Μάγκυ δεν θέλει ούτε βρίσκει σύντροφο. Την ανιαρή ζωή του χωριού έρχεται να ταράξει ο Αστρολέων, ένα κράμα θαυματοποιού και απατεώνα, ο οποίος υποστηρίζει ότι μπορεί, έναντι αμοιβής, να φέρει βροχή στη δοκιμαζόμενη από παρατεταμένη ξηρασία περιοχή. Ο ξένος διανυκτερεύει στο σπίτι των Κάρρυ, όπου και αναπτύσσεται μια περίεργη ερωτική σχέση ανάμεσα σ’ αυτόν και στη Μάγκυ. Το απρόσμενο τέλος, ο έκδηλος λυρισμός του και η εναλλαγή κωμικών και ρομαντικών σκηνών ανέδειξαν τον «Βροχοποιό» σε ένα από τα πιο πολυαγαπημένα έργα της μεταπολεμικής Αμερικής.

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων