Ενημέρωση μαθητών και γονέων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Screenshot_1

Αρχικά σας ενημερώνουμε πως θα πρέπει να παρακολουθείτε καθημερινά το blog του σχολείου για ενημερώσεις.

Σταδιακά ξεκινάνε διαδικτυακά μαθήματα, είτε σύγχρονα είτε ασύγχρονα.

  1. Σας έχει σταλεί στο email που δηλώσατε ο προσωπικός σας κωδικός στο σχολικό δίκτυο(sch.gr). Όσοι δεν τον έχετε λάβει παρακαλώ στείλτε ένα mail στο σχολείο στο mail@gym-iteas.kar.sch.gr   (Η Α’ Γυμνασίου δε θα λάβει email γιατί έχει τους κωδικούς ήδη). Έαν δεν έχετε δηλώσει ακόμη email θα πρέπει να το κάνετε πατώντας εδώ.
  2. Για να μπείτε στα ασύγχρονα μαθήματα θα χρησιμοποιήσετε τη σελίδα https://eclass.sch.gr/  . Όταν συνδεθείτε θα επιλέξετε ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ SCH.GR(ΠΣΔ)  και θα χρησιμοποιήσετε το όνομα και τον κωδικό που σας στάλθηκε με email. Όταν τα πληκτρολογήσετε σωστά θα μπορέσετε να δείτε τα μαθήματα που είναι διαθέσιμα.
  3. Για σύγχρονα μαθήματα θα λάβετε από τον καθηγητή σας στο email σας ένα σύνδεσμο(link). Απλά πατώντας πάνω του θα οδηγηθείτε στην ηλεκτρονική τάξη του μαθήματος. Δε χρειάζεται να έχετε λογαριασμό.
    1. Αν μπείτε από υπολογιστή μπορείτε να επιλέξετε να κατεβάσετε το πρόγραμμα Webex meetings ή να συνεχίσετε από τον broswer σας (πχ Chrome).
    2. Αν μπείτε από κινητό θα σας ζητηθεί να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή στην οποία πρέπει να δώσετε άδεια για χρήση του μικροφώνου και της κάμερας.

Σε κάθε περίπτωση θα ακολουθείτε τις οδηγίες των καθηγητών του κάθε μαθήματος.

Υπενθυμίζουμε πως πρέπει να ελέγχετε τα email σας και το blog του σχολείου καθημερινά.

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά δημιουργού4.0.