Γυμνάσιο Ιτέας Φωκίδας

Το ιστολόγιο του σχολείου μας

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την Ενισχυτική Διδασκαλία

Νοέ 20214

Παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών που ενδιαφέρονται για την παρακολούθηση μαθημάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας από τα παιδιά τους, να προβούν στη συμπλήρωση της παρακάτω αίτησης-δήλωσης των προσφερόμενων μαθημάτων, έως και τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 10:00.

Η ενισχυτική διδασκαλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ενισχυτική Διδασκαλία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σχολικό έτος 2021-22», μετά τα μαθήματα του πρωινού προγράμματος.

Εκ της διευθύνσεωςΛήψη αρχείου

από κάτω από: Νέα - Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την Ενισχυτική Διδασκαλία    

Η λειτουργία του «edupass.gov.gr» επεκτείνεται στις σχολικές μονάδες

Οκτ 202129

rsz 1edupass

Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr, η οποία αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών. Χάρη στο edupass.gov.gr o Διευθυντής της σχολικής μονάδας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

H πλατφόρμα αφορά επί του παρόντος μόνο τις σχολικές μονάδες της δημόσιας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής. Στην πλατφόρμα ενσωματώνονται όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr και η διαδικασία έκδοσης της Σχολικής Κάρτας για COVID-19. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες θα εξακολουθήσουν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19, ακολουθώντας την ιδία ακριβώς διαδικασία που ακολουθούν μέχρι και σήμερα.

Επισημαίνεται ότι το self-test που πρέπει να δηλωθεί στις 28-29/10/2021 από τους γονείς/κηδεμόνες μαθητών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες  θα δηλωθεί -για τελευταία φορά- στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr. 

Υπόχρεοι υποβολής στην πλατφόρμα edupass.gov.gr δήλωσης συμμετοχής με φυσική παρουσία στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στις δημόσιες σχολικές μονάδες είναι: (α) οι μαθητές/τριες, (β) το εκπαιδευτικό προσωπικό και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), (γ) κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει με φυσική παρουσία σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται εντός των χώρων της δημόσιας εκπαιδευτικής δομής («επισκέπτες»), όπως για παράδειγμα φοιτητές/τριες που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στη σχολική μονάδα.

Οι υπόχρεοι ή οι γονείς/κηδεμόνες τους εισέρχονται στην πλατφόρμα και δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους της σχολικής μονάδας, ζητώντας να αποστέλλεται στη θυρίδα της σχολικής μονάδας τους η κατάστασή τους.

Α) Σε περίπτωση που έχουν εμβολιασθεί ή που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά και

Β) σε περίπτωση υποβολής σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο, π.χ. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η αντίστοιχη δήλωση στο edupass.gov.gr πρέπει να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι το edupass.gov.gr σε πρώτη φάση ενεργοποιήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) και στόχος του είναι να συμβάλει στην προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και στην απλούστευση των διαδικασιών ελέγχου για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Η νέα πλατφόρμα συνιστά αποτέλεσμα της συνεργασίας των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και είναι προσβάσιμη από το gov.gr. Υλοποιήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ η άντληση των στοιχείων πραγματοποιείται από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και την ΗΔΙΚΑ.

από κάτω από: Νέα - Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η λειτουργία του «edupass.gov.gr» επεκτείνεται στις σχολικές μονάδες    

Συγκέντρωση μαθητών για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2021

Οκτ 202127

Σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές του Γυμνασίου Ιτέας που πρόκειται να παρελάσουν με το σχολείο μας, θα πρέπει να συγκεντρωθούν το πρωί της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου στις 10:45 – 11:00 πμ στο Μαϊάμι.

Εκ της Διευθύνσεως

από κάτω από: Νέα - Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συγκέντρωση μαθητών για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2021    

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τα τμήματα ένταξης

Οκτ 202115

Παρακαλούνται οι γονείς των μαθητών που ενδιαφέρονται για την παρακολούθηση μαθημάτων από τα παιδιά τους σε τμήματα ένταξης, να επικοινωνήσουν με το σχολείο ώστε να ενημερωθούν και να το δηλώσουν.

Εκ της διευθύνσεως

από κάτω από: Νέα - Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τα τμήματα ένταξης    

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΤΕΑΣ

Οκτ 202115

Αγαπητοί γονείς,

Μετά τις πρόσφατες εκλογές του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων των μαθητών Γυμνασίου Ιτέας, συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ, το οποίο αποτελείται από τους κάτωθι:

Πρόεδρος:  Παππά Παναγιώτα  (τηλ. 6973395553)
Αντιπρόεδρος:  Ζαφειράκου Κων/να  τηλ. 6936641787)

Γραμματέας:  Βλάχου Ευθυμία  (τηλ. 6972276157)

Ταμίας:   Μέγκος Παναγιώτης  (τηλ. 6932216145)
Έφορος:  Σκαρίμπας Δημήτρης  (τηλ. 6977719167)

 

Προκειμένου να υπάρχει άμεση ενημέρωση και επικοινωνία για οτιδήποτε αφορά τα παιδιά μας, σας παρακαλούμε να αποστείλετε στο e- mail του Συλλόγου
sgk.gymnasioiteas@gmail.com το e- mail σας & ένα τηλέφ. επικοινωνίας.

 

Καλή σχολική χρονιά να έχουμε!!!

Τα Μέλη του Δ.Σ.

από κάτω από: Νέα - Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΤΕΑΣ    

Υπεύθυνη δήλωση για συμμετοχή σε σχολικούς περιπάτους

Οκτ 20215

Παρακαλούμε για τη λήψη και συμπλήρωση της Υπεύθυνης Δήλωσης συμμετοχής των μαθητών σε σχολικούς περιπάτους που πραγματοποιεί το Γυμνάσιο Ιτέας, έως και την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021.Λήψη αρχείου

από κάτω από: Νέα - Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Υπεύθυνη δήλωση για συμμετοχή σε σχολικούς περιπάτους    

Ενημέρωση για τον Εμβολιασμό Παιδιών και Εφήβων 12-17 ετών την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 στις 16:00

Σεπ 202121Λήψη αρχείου

από κάτω από: Νέα - Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενημέρωση για τον Εμβολιασμό Παιδιών και Εφήβων 12-17 ετών την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 στις 16:00    

Προσωπικά στοιχεία μαθητών και δήλωση κηδεμόνα 2021-2022

Σεπ 202117

Παρακαλούμε για τη λήψη (download), συμπλήρωση και κατάθεση στο σχολείο μας των παρακάτω δύο εντύπων που αφορούν τη δήλωση των προσωπικών στοιχείων των μαθητών, καθώς και τη δήλωση του κηδεμόνα τους, έως και την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021.Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

από κάτω από: Νέα - Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσωπικά στοιχεία μαθητών και δήλωση κηδεμόνα 2021-2022    

Έναρξη σχολικής χρονιάς 2021-2022

Σεπ 202110

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Ιτέας σας ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία και ελπίζουμε να έχουμε όλοι καλή διάθεση.

Το πρόγραμμα της Δευτέρας 13-9-21 έχει ως εξής:

Η προσέλευση των μαθητών/τριών θα γίνει στις 8.30 πμ για να γίνει έλεγχος των εγγράφων. Οι μαθητές/τριες οφείλουν να φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό self test σύμφωνα με το πρότυπο που επισυνάπτεται παρακάτω, ή πιστοποιητικό νόσησης που να μην έχει λήξει, ή πιστοποιητικό εμβολιασμού, δύο τουλάχιστον μάσκες, ένα μπουκαλάκι νερό και μία τσάντα για να μπορέσουν να μεταφέρουν τα βιβλία τους, καθώς και στυλό και χαρτί για να γράψουν το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων.

Οι μαθητές/τριες που θα προσέρχονται στο σχολείο θα πρέπει να φορούν τις μάσκες τους, να τηρούν τις αποστάσεις και θα κατευθυνθούν στις θέσεις που υποδεικνύονται στην κάτοψη του σχολείου, η οποία επίσης επισυνάπτεται. Οι μαθητές/τριες που προέρχονται από διαφορετικά τμήματα δεν πρέπει να αναμιγνύονται μεταξύ τους.

Ο χωρισμός των τμημάτων έχει γίνει αλφαβητικά ως εξής:
Το τμήμα Α1 ξεκινά από τον μαθητή Αλεξανδρόπουλο Παναγιώτη και φτάνει μέχρι και την μαθήτρια Λάρτι Φιόνα.
Το τμήμα Α2 ξεκινά από τη μαθήτρια Λέκα Ναταλία και φτάνει μέχρι και την μαθήτρια Παπαγεωργίου Γεωργία.
Το τμήμα Α3 ξεκινάει από τον μαθητή Παπανικολάου Σωτήρη και φτάνει μέχρι και τον μαθητή Χύσα Άγγελο.
Το τμήμα Β1 ξεκινάει από τον μαθητή Αγουρίδη Στέφανο και φτάνει μέχρι και τον μαθητή Ντινόπουλο Χρήστο.
Το τμήμα Β2 ξεκινάει από την μαθήτρια Παλυβίδα Ιωάννα και φτάνει μέχρι και τον μαθητή Χολέβα Νικόλαο.
Το τμήμα Γ1 ξεκινάει από τη μαθήτρια Αγαπητού και φτάνει μέχρι και τη μαθήτρια Μανανά.
Το τμήμα Γ2 ξεκινάει από τη μαθήτρια Μαργαρίτη και φτάνει μέχρι και τη μαθήτρια Χότζα.

Η ώρα της τελετής έχει οριστεί στις 9.00 πμ.

Μετά την τελετή οι μαθητές/τριες θα παραλάβουν ανά τάξη τα βιβλία τους και θα γίνει χωροταξική κατανομή στις αίθουσες διδασκαλίας.
Υπενθυμίζουμε ότι ισχύει ο κανονισμός που έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα μας και μαθητές και γονείς οφείλουν να τον διαβάσουν.
Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε άτομο που δεν έχει την μαθητική ιδιότητα του σχολείου μας στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Ιτέας, χωρίς προηγούμενη άδεια από τον Διευθυντή.

Τέλος, για τους μαθητές που έρχονται από την Κίρρα, το λεωφορείο θα ξεκινήσει στις 8:10 το πρωί.Λήψη αρχείου

από κάτω από: Νέα - Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Έναρξη σχολικής χρονιάς 2021-2022    

Εσωτερικός κανονισμός Γυμνασίου Ιτέας

Σεπ 202110Λήψη αρχείου

από κάτω από: Νέα - Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εσωτερικός κανονισμός Γυμνασίου Ιτέας    
« Παλιότερα άρθρα

Γυμνάσιο Ιτέας Φωκίδας
High School of Itea – Secondary School (gymnasium) of Itea (in english)

Διεύθυνση (address):  1o χλμ. ε.ο. Ιτέας – Άμφισσας, Ιτέα, Τ.Κ. 33200, Φωκίδα

Τηλέφωνο (phone):  0030 2265034701

Τηλεομοιότυπο (fax):  0030 2265034701

Ηλεκτρονικό γραμματοκιβώτιο (email):  mail@gym-iteas.fok.sch.gr

Ιστοχώρος-Ιστολόγιο (website-blog):  https://blogs.sch.gr/gymitasfTop
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων