Τα 7 C στην εκπαίδευση

Erasmus IKY logo

Στις 23 Ιουνίου 2025 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ενδοσχολική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Ευρωπού με τίτλο «Τα 7 C στη σχολική τάξη: μπροστά σε μια νέα πρόκληση;». Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο διάχυσης των μαθησιακών αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ και συγκεκριμένα της πρώτης κινητικότητας που υλοποιήθηκε νωρίτερα μέσα στη χρονιά στην Πράγα (βλ. περισσότερα εδώ) και είχε ως στόχο την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών σε βασικές δεξιότητες του 21ου αιώνα και στη διδακτική τους αξιοποίηση.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να προβληματιστούν πάνω σε βασικούς άξονες της σύγχρονης παιδαγωγικής, όπως η συνεργασία (Collaboration), η δημιουργικότητα (Creativity), η κριτική σκέψη (Critical Thinking), η επικοινωνία (Communication), η διαπολιτισμική κατανόηση (Cross-cultural understanding), ο υπολογιστικός και ψηφιακός γραμματισμός (Computing & Digital Literacy) και οι δεξιότητες σταδιοδρομίας και ζωής (Career and Life Skills).

Μέσα σε ένα κλίμα συμμετοχής και διαλόγου, η επιμόρφωση αποτέλεσε ένα ακόμα βήμα προς ένα πιο καινοτόμο, συμπεριληπτικό και δυναμικό σχολείο, ανοιχτό στις ευρωπαϊκές προκλήσεις και ευκαιρίες. Την επιμόρφωση σχεδίασαν και υλοποίησαν οι εκπαιδευτικοί ΠΕ02 Αλεξάνδρα Δημητρούκα και Κική Δημοπούλου.

Αφήστε μια απάντηση