Συμμετοχή του σχολείου μας στον 5ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης

Ιούν 202225

 

Το σχολείο μας συμμετείχε στον 5ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, στην κατηγορία Εφαρμοσμένα σενάρια/Καινοτόμα προγράμματα, στο πλαίσιο προώθησης των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ στη χώρα μας, με την πρωτοβουλία “Μίκης Θεοδωράκης:Ένας μεγάλος  μουσικοσυνθέτης”

Ακολουθεί ένα σύντομο βίντεο που περιγράφει τις online μαθητικές δημιουργίες από την συμμετοχή του Σχολείου μας στον διαγωνισμό  με το πρόγραμμα “Μίκης Θεοδωράκης:Ένας μεγάλος  μουσικοσυνθέτης” 

 

Για περισσότερες πληροφορίες  σχετικά με το πρόγραμμα, το οποίο υποβάλαμε στον διαγωνισμό, μπορείτε να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο συμμετοχής του σχολείου μας:
https://bravo-schools.inactionforabetterworld.com/schools-practices/mikhs-8eodwrakhs-enas-megalos-moysikosyn8eths.3466.html?fbclid=IwAR0NryPf_u0Y2newkIYSue2teH63gyncIQE6VTTkspgz6ZtmLg8zUBX44nQ

O συγκεκριμένος διαγωνισμός Bravo Schools (www.bravoschools.gr) εντάσσεται στην πρωτοβουλία “in action for a better world-Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο” υλοποιείται σε συνεργασία με το Μεγαλύτερο Μάθημα του Κόσμου (World’s Largest Lesson – αναγνωρισμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης από τον ΟΗΕ), την UNICEF και την UNESCO σε διεθνές επίπεδο και στοχεύει στην ανάδειξη των πιο ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων που σχετίζονται με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Ακολουθούν οι  online μαθητικές δημιουργίες από την συμμετοχή μας στο Διαγωνισμό:

1.     Για τον Καταιγισμό Ιδεών

         Χρησιμοποιήθηκε  το διαδικτυακό  συνεργατικό εργαλείο Lino, είναι ένας ψηφιακός ομαδοσυνεργατικός πίνακας ανακοινώσεων, όπου οι μαθητές  εισήγαγαν  τα δικά τους  πολύχρωμα αυτοκόλλητα – Post it για τον Μίκη Θεοδωράκη.

Ακολουθεί ο  σύνδεσμος:
http://linoit.com/users/eneegylflorina/canvases/%CE%9C%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82%20%CE%98%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82

2. Οι μαθητές γίνονται μικροί αρχιτέκτονες, μέσω της σχεδίασης  ρεαλιστικών τρισδιάστατων δωματίων.  Δημιουργούν εικονική έκθεσηVR (Virtual Reality) για τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη.  Στην έκθεση εκτίθενται φωτογραφίες από τις σημαντικότερες στιγμές της πορείας του Μίκη Θεοδωράκη,  από την παιδική του ηλικία μέχρι το τέλος της ζωής του. Επίσης στην έκθεση εκτίθενται  Video (Youtube), με τις πιο μεγάλες – εμβληματικές δημιουργίες του μουσικοσυνθέτη.

Σύνδεσμος Έκθεσης:
https://www.artsteps.com/view/62213aedd133906678a4ca82

3. Οι μαθητές δημιουργούν ένα κουίζ με 10 (δέκα) ερωτήσεις για τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη. Παρατηρήσαμε στο διαδίκτυο ότι δεν υπήρχαν πολλά κουίζ για τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη, για αυτό το λόγο προχωρήσαμε στην δημιουργία του διαδραστικού κουίζ.

Σύνδεσμος  κουίζ:
https://view.genial.ly/62324418d117570011bc57c7/interactive-  content-quiz-mikhs-8eodwrakhs

4. Στο τελευταίο στάδιο οι μαθητές δημιουργούν μια ιστοσελίδα για τον Μίκη Θεοδωράκη. Επιπλέον αναρτώνται κ όλες οι μαθητικές δημιουργίες των παιδιών για να είναι συγκεντρωμένες

Σύνδεσμος  ιστοσελίδας: https://mikes-theodorakes-9.webnode.gr/


Μαθησιακοί Στόχοι

  • Να γνωρίσουν οι μαθητές έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες μουσικοσυνθέτες με διεθνή αναγνώριση και απήχηση.
  • Να γνωρίσουν κάποια από τα σημαντικότερα τραγούδια του που έγραψαν ιστορία για τη δημοκρατία και την ελευθερία, όπως: «Ένα το Χελιδόνι», «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ», «Το γελαστό παιδί», «Θα σημάνουν οι καμπάνες», «Βρέχει στη Φτωχογειτονιά», «Δραπετσώνα», «Η Μαργαρίτα η Μαργαρώ», «Τη Ρωμιοσύνη Μην Την Κλαίς»
  • Να γνωρίσουν τα Αξιώματα και τις Βραβεύσεις του Μίκη Θεοδωράκη (όπως Βραβείο Φιλίας, Κινηματογραφικό Βραβείο BAFTA Καλύτερης μουσικής επένδυσης, Βραβείο Ειρήνης Λένιν κτλ)
  • Να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με τη μουσική, το θέατρο, τον κινηματογράφο, και στην αλληλεπίδρασή τους με την πολιτική και κοινωνική ζωή.
  • Να αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας, ομαδοσυνεργατικές πρακτικές και να εξοικειωθούν με τις ΤΠΕ – Web 2.0 εργαλεία.

Συμμετείχαν οι μαθητές  της  Β’ και Γ΄ Λυκείου (Τομέας Πληροφορικής) : Βακεφλής Ρόμπερτ,Μελισσανίδης Ρεμύλιος, Κροκάρη Φλώρα, Κροκάρη Πετρούλα, Σαρακίνη Ευαγγελία, Σκοπελιανού Ειρήνη,  Τέτα Γιονίντα, Τσώτσου Ναταλία

Υπεύθυνες καθηγήτριες: 
Δίλλαλου Αμαλία, ΠΕ04.01, Φυσικός  – Χριστίδου Κων/να, ΠΕ86 Πληροφορικής

 

IMG 20221027 084144

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Blog με βάση τα αρωματικά και θεραπευτικά βότανα

φυτά

Ιστοσελίδα για τον Μίκη Θεοδωράκη

mikis theodorakis

Σύντομο βίντεο από τη συμμετοχή μας στο διαγωνισμό Bravo Schools

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Φλώρινας ιδρύθηκε σύμφωνα με το ΦΕΚ 2155/23-06-2017 τ. Β. Συστεγάζεται με το 2ο Γυμνάσιο Φλώρινας και με το 2ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Αποτελεί ένα Επαγγελματικό Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) το οποίο παρέχει πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και αναπηρία καλύπτοντας ένα σημαντικό κενό στο νομό Φλώρινας. Το σχολείο αποτελεί την καταλληλότερη μαθησιακή και κοινωνική διέξοδο για τους μαθητές με έντονες δυσκολίες μάθησης και μειωμένα μαθησιακά επιτεύγματα, οι οποίοι εμπίπτουν στην κατηγορία των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών (σύμφωνα με γνωμάτευση του οικείου ΚΕΔΔΥ ή αναγνωρισμένου για το Υπουργείο Παιδείας Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου).

Οι ακαδημαϊκές γνώσεις που παρέχονται μέσα από βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους, είναι προσαρμοσμένες ποιοτικά και ποσοτικά στις ανάγκες και δυνατότητες των μαθητών. Έτσι οι μαθητές μέσα από εξατομικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης και διαφοροποιημένες μεθόδους διδασκαλίας, αναπτύσσουν γνωστικές, κοινωνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες και εκπαιδεύονται σε επαγγελματικούς τομείς. Η βιωματική προσέγγιση, οι εναλλακτικές μέθοδοι εκπαίδευσης προσαρμοσμένες στην καθημερινή τους ζωή, επιδιώκουν την αυτονόμηση τους στο επαγγελματικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Η φοίτηση στο σχολείο είναι 4ετής στο Γυμνάσιο και 4ετής στο Λύκειο και μπορούν να εγγράφονται μαθητές ηλικίας έως 16 ετών. Οι απόφοιτοι λαμβάνουν απολυτήριο ισότιμο του Γυμνασίου και όσοι συνεχίζουν και αποφοιτούν από το Λύκειο το απολυτήριο και το πτυχίο τους θα είναι ισοδύναμο των ΕΠΑΛ. Επιπλέον τους παρέχεται η δυνατότητα συνέχισης στο Μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας. Στο 4ετές Γυμνάσιο εφαρμόζεται το πρόγραμμα του γενικού γυμνασίου εμπλουτισμένο με δραστηριότητες προεπαγγελματικής ετοιμότητας και στο 4ετές Λύκειο εφαρμόζεται το πρόγραμμα του Εσπερινού ΕΠΑΛ.

 

 

 

Σαν σήμερα

18/4/1951: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο υπογράφουν στο Παρίσι την ιδρυτική πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας ʼνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ), προπομπό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων