Μήνας: Δεκέμβριος 2023
ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ- ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Τζάμπολ της Αγάπης
Συμμετοχή στο Πρόγραμμα “Play Unified. Learn Unified – Παίζουμε μαζί -Μαθαίνουμε μαζί”
ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ- ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΑΘΕΟΣ ΑΥΛΙΔΑΣ
Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου πραγματοποιήσαμε ακόμα μια συνεργασία για την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Αυτή τη φορά με το Γυμνάσιο Βαθέος Αυλίδος, όπου συμμετείχαμε σε δράσεις καλλιτεχνικού περιεχομένου που στόχο είχαν την προαγωγή μίας κουλτούρας αποδοχής της διαφορετικότητας. Οι μαθητές και των δύο σχολείων μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα αλληλεπίδρασαν κατασκευάζοντας χριστουγεννιάτικα ημερολόγια και στολίδια. Αυτή η συνεργασία ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία για τους μαθητές, καθώς αποτέλεσε μια ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν πληροφορίες και απόψεις και να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση και τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Ευχαριστούμε θερμά τον διευθυντή του Γυμνασίου Β.Αυλίδας κ.Κεσελόπουλο Γεώργιο, τους/τις εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και τις μαθήτριες για την υπέροχη φιλοξενία!
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ- ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΕΕΕΚ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, ομάδα μαθητών/τριών του σχολείου μας επισκέφτηκε το ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας. Εκεί δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές μας να αλληλεπιδράσουν και να κοινωνικοποιηθούν με τα υπόλοιπα παιδιά. Μέσω οργανωμένων δράσεων που περιλάμβαναν ενασχόληση με τη γεωπονία, την υφαντική, τη μαγειρική, τη μουσική και την αυτόνομη διαβίωση οι μαθητές μας χωρίστηκαν σε υποομάδες και στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο, κατασκεύασαν στολίδια, ζωγράφισαν και απόλαυσαν στο έπακρο κάθε στιγμή της όμορφης αυτής επίσκεψης.
ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας της 3ης Δεκεμβρίου, οι μαθητές του σχολείου μας επιδόθηκαν σε ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευβοίας Γεώργιου Κελαϊδίτη . Σκοπός ήταν η ευαισθητοποίηση, η ενσυναίσθηση, η καλλιέργεια του σεβασμού και τελικά η αποδοχή της διαφορετικότητας. Έτσι, δημιουργήθηκαν η ομάδα της τύφλωσης και η ομάδα των κινητικών προβλημάτων στις οποίες οι μαθητές μέσω βιωματικών ασκήσεων προσπάθησαν να κατανοήσουν την εμπειρία ατόμων με τέτοιες δυσκολίες. Αντίστοιχα, προβλήθηκαν ταινίες και βίντεο σχετικά με τον αυτισμό, την δυσλεξία, την αναπηρία. Τέλος, τα παιδιά κλήθηκαν να παίξουν βόλεϊ καθιστοί, χωρίς δηλαδή να μπορούν να σηκώσουν την λεκάνη τους. Μάλιστα, έγιναν συζητήσεις και αναλύθηκε ο βίος ανθρώπων με εγγενή ή επίκτητη αναπηρία που παρά τις δυσκολίες κατόρθωσαν να πετύχουν τους στόχους τους και έγιναν παραδείγματα προς μίμηση.








