Σήμερα Παρασκευή 21/10/2022 το σχολείο μας επισκέφτηκε το οινοποιείο Τζιβάνη στη Ριτσώνα Αυλίδας. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να τρυγήσουν τα σταφύλια, να τα πατήσουν στο παραδοσιακό πατητήρι και να παράγουν μούστο για το σπίτι τους, για να φτιάξουν πετιμέζι, μουσταλευριά ή μουστοκούλουρα.
Έγινε συζήτηση για τα βιολογικά προϊόντα καθώς και την καλλιέργεια της αμπέλου, των διαφόρων τύπων αμπελιών και σταφυλιών, την επίδραση στην ποιότητα και τον χαρακτήρα του κρασιού από το κλίμα και το χώμα, το κλάδεμα κλπ
Επίσης επισκέφτηκαν το μουσείο και θαύμασαν τα ελαιοτριβεία, πρέσες, πιθάρια λαδιού, μοναδική συλλογή από ζυγαριές, βάρη ζύγισης, σίδερα σιδερώματος, και πολλά άλλα εκθέματα σποράς, υφαντουργίας, μουσικά όργανα, βιτρίνα με φιάλες και την πορεία τους στο πέρασμα του χρόνου, κλπ.
Ευχαριστούμε τον κο Τζιβάνη για την προσφορά του σε μούστο προς όλους αλλά και για τους φελλούς που μας δώρισε ώστε να γίνουν κατασκευές από τους μαθητές.

