Πάτημα σταφυλιών & παρασκευή μούστου 29-09-2021

Ημέρα γιορτής το πάτημα των σταφυλιών. Αφού τα σταφύλια μαζεύτηκαν από το χωράφι, μπήκαν σε τελάρα και μεταφέρθηκαν στο σχολείο. Ένα μέρος πατήθηκε από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και τα υπόλοιπα μπήκαν στον κόφτη για τον τεμαχισμό και την παραγωγή μούστου.

Ο μούστος που βγήκε μεταφέρθηκε σε βαρέλι όπου γίνεται η ζύμωση  ενώ παράλληλα μετρήθηκε η οξύτητα του μούστου με γραδόμετρο. Στη συνέχεια για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε το μούστο σε άλλες παρασκευές (μουστοκούλουρα ή μουσταλευριά), τον «κόψαμε» με τον παραδοσιακό τρόπο δηλαδή με ασπρόχωμα.

Στην παραπάνω διαδικασία και στα πλαίσια της συνεκπαίδευσης πήραν μέρος τα τμήματα της ειδικότητας Τεχνικός Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου με τους εκπαιδευτικούς Ντούρμα Αικατερίνη, Τούτσης Λεωνίδας, Λυσαίος Ευάγγελος καθώς και τάξεις της Γενικής Παιδείας με τους εκπαιδευτικούς Γεωργίου Μαρία Φυσικής Αγωγής και Σφέτσιου Ευτυχία Χημικός.

Ευχαριστούμε θερμά τον κο Δημήτριο Τουλίτση (Βιδεμπορική) που μας δώρισε το βαρέλι για το κρασί καθώς και την κα Ακριώτου Κική (Οινολογικό εργαστήριο).