ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ “ΜΑΖΙ”

Το Γυμνάσιο Δελβινακίου και το Γυμνάσιο Δολιανών συνέπραξαν, δημιουργώντας κοινή χορωδία, με πρωτοβουλία του εκπαιδευτικού μουσικής παιδείας και των δύο σχολείων,  κ. Σπύρη Γκέρκη, και παρουσίασαν πρωτότυπο τραγούδι με τίτλο ” Μαχητής της ζωής”, στο μαθητικό Φεστιβάλ “Μαζί”.

Πρόκειται για ετήσιο φεστιβάλ ενταγμένο στο πρόγραμμα “Κι αν ήσουν εσύ“,  που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η Ύπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες, με στόχο την ευαισθητοποίηση  της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας για τα ανθρώπινα δικαιώματα . Φέτος έλαβε χώρα, τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών στα Ιωάννινα.

Με όχημα το θέατρο, τη μουσική το χορό, το τραγούδι και οποιοδήποτε άλλο δρώμενο άπτεται θεμάτων που απασχολούν εν δυνάμει ενεργούς πολίτες,  οι μαθητές/ τριες εκφράζουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους και αλληλεπιδρούν αξιοποιώντας βιωματικές δραστηριότητες ,τεχνικές θεάτρου και καλλιτεχνικά δρώμενα.

Οι μαθητές/τριες  των σχολείων μας απόλαυσαν τις δημιουργίες συνομηλίκων τους, ένιωσαν ικανοποίηση από την υποδοχή του έργου τους από το κοινό και είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να εκφραστούν μέσω δημιουργικών και βιωματικών δραστηριοτήτων.IMG 525d99232162c4f239e02f1c950feb96 V censored