Μετακομίσαμε!

Επιτέλους η νέα μας ιστοσελίδα στον φιλόξενο διαδικτυακό χώρο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου είναι γεγονός! 

Τα νέα μας στο εξής θα αναρτώνται εκεί!

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/gymandro/2023/12/08/metakomisame/

Ολοκλήρωση εγγραφών Α’ Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2023-24

20230915 164032

Για την ολοκλήρωση της εγγραφής των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου για το τρέχον σχολικό έτος  οι γονείς / κηδεμόνες τους θα πρέπει να υποβάλουν στο στο σχολείο υπογεγραμμένα τα ακόλουθα δικαιολογητικά, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους:

  1. Ατομικά στοιχεία του μαθητή.
  2. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνεται η νομιμότητα άσκησης της κηδεμονίας και η αποδοχή της ηλεκτρονικής ενημέρωσης (μέσω email) για ζητήματα της πορείας φοίτησης του μαθητή/μαθήτριας.
  3. Υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης για τη μετακίνηση στο γυμναστήριο (που βρίσκεται σε απόσταση από το κτήριο της σχολικής μονάδας) καθώς και την λήψη και ανάρτηση φωτογραφιών/βίντεο στην Ιστοσελίδα του σχολείου.
  4. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ). Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) (αρ. πρωτ. Φ. 6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιος του ΥΠΠΕΘ) έχει ισχύ τριών ετών και κατατίθεται στην Α’  τάξη Γυμνασίου. (Πρέπει να προσκομιστεί το αργότερο ως τα τέλη του Σεπτέμβρη).
  5. Υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα με την οποία δηλώνει τη χιλιομετρική απόσταση της κατοικίας του μαθητή/μαθήτριας από το Εμπειρίκειο Γυμνάσιο Άνδρου και ζητά τη μεταφορά με τα σχολικά λεωφορεία. (Για όσους μαθητές μετακινούνται με το λεωφορείο).
  6. Υπεύθυνη δήλωση εγγραφής στο τμήμα ένταξης του σχολείου, εφόσον αυτό είναι επιθυμητό.
  7. Αλλοδαποί μαθητές (που δεν έχουν ελληνική ιθαγένεια), θα πρέπει να προσκομίσουν το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και επίσημη μετάφρασή του.

Παρακάτω επισυνάπτουμε τα σχετικά έγγραφα. 

Ευχόμαστε καλή πρόοδο στους νέους μας μαθητές!!! 😉 Λήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/gymandro/2023/09/16/oloklirosi-eggrafon-a-039-gymnasioy-gia-to-scholiko-etos-2023-24/

Αγιασμός Σχολικού Έτους 2023-24

R

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του σχολείου μας σας εύχεται μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Το καινούριο διδακτικό έτος ξεκινά για τους μαθητές μας με τον καθιερωμένο αγιασμό που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:00 π.μ.

Μετά τον αγιασμό οι μαθητές θα παραμείνουν στο χώρο του σχολείου ώστε να παραλάβουν τα βιβλία τους.

Για την εξυπηρέτηση των μαθητών που έρχονται από τα χωριά θα πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα για το σκοπό αυτό δρομολόγια του ΚΤΕΛ Άνδρου. Θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/gymandro/2023/09/07/agiasmos-scholikoy-etoys-2023-24/

Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση

αφίσα

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/gymandro/2023/06/12/apochairetistiria-ekdilosi/

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

dimos 1

Το Εμπειρίκειο Γυμνάσιο Χώρας Άνδρου,

σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

 και με την ευγενική συνδρομή του Δήμου Άνδρου

σας προσκαλούν στην Εκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα «Χτίζοντας την αυτοεκτίμηση των παιδιών μας»,

η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 13 Μαΐου 2023

 και ώρες 10:00-13:00

στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του

ΕΠΑΛ Άνδρου «Νικόλαος Αλεξάνδρου Καΐρης- ΕΠΑΛ Άνδρου».

Ομιλήτριες στην Ημερίδα:

Χάρις – Φωτεινή Κόντου, φιλόλογος

Χριστίνα Ρεσίτου, Ψυχολόγος στα ΕΠΑΛ

Άνδρου

Μαργαρίτα Χαλά, life coach

 

 

 

 

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/gymandro/2023/05/12/prosklisi-se-ekpaideytiki-imerida/

Προκηρύξεις διοργάνωσης εκδρομών του σχολείου μας

Αναρτώνται οι προκηρύξεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη διοργάνωση των ακόλουθων εκδρομών του σχολείου μας:

  1. Διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή των Β’ και Γ’ τάξεων στο νησί της Τήνου.
  2. Ημερήσια εκδρομή της Α’ τάξης  στον Όρμο Κορθίου Άνδρου.

 

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΜΑΪΟΥ 2023.Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

 

Επισημαίνεται πως η ημερήσια εκδρομή των Β’ και Γ’ τάξεων που είχε προγραμματιστεί για  την Τετάρτη 26/4/23 ματαιώθηκε λόγω διακοπής του βραδινού δρομολογίου επιστροφής από Τήνο προς Άνδρο. Για τον λόγο αυτό προχωρήσαμε στην προκήρυξη οργάνωσης νέας εκδρομής σε διαφορετική ημερομηνία και με τροποποιημένο πρόγραμμα.

Εκ της Διευθύνσεως

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/gymandro/2023/04/25/prokiryxeis-diorganosis-ekdromon-toy-scholeioy-mas/

Το πείραμα του Ερατοσθένη – 2023

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023, μία ημέρα πριν την εαρινή ισημερία, πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές της Γ’ τάξης του σχολείου μας το πείραμα του Ερατοσθένη που αφορά στη μέτρηση της ακτίνας της Γης.   Συγκεκριμένα χρησιμοποιώντας απλά υλικά (ράβδο ή ξύλινο καλαμάκι, μετροταινία, χαρτί) και βασικές γνώσεις από το πεδίο των μαθηματικών, της φυσικής και της γεωγραφίας, μετρήσαμε την περιφέρεια και την ακτίνα της Γης.

Η υλοποίηση του πειράματος έγινε σε δύο φάσεις. Αρχικά, στο εργαστήριο φυσικών επιστημών του σχολείου, ενημερώσαμε τους μαθητές για τη ζωή και το έργο του Ερατοσθένη, το ιστορικό του πείραμα και τα μυστικά της φυσικής και των μαθηματικών που «κρύβονται» σε αυτό. Επίσης προσδιορίσαμε τις γεωγραφικές συντεταγμένες του Γυμναστηρίου μας, την ώρα κατά την οποία ο ήλιος μεσουρανεί εκεί (12:27) και την απόστασή του από τον Ισημερινό.

era5 2

Επί το έργον

Στη συνέχεια, μετά το κουδούνι της 5ης ώρας δηλαδή πριν το ηλιακό μεσημέρι, μεταβήκαμε στο Γυμναστήριο όπου δημιουργήσαμε 7 ομάδες μαθητών. Κάθε ομάδα εφοδιάστηκε με τα απαραίτητα υλικά και το φύλλο εργασίας.  Αρχικά στρώσαμε το χαρτί μας στο πάτωμα, μετρήσαμε το ύψος κάθε ράβδου, τις στήσαμε ώστε να είναι κατακόρυφες και περιμέναμε τον ήλιο να μεσουρανήσει. Όταν το ρολόι μας έδειξε 12:27 ακριβώς, οι μαθητές κάθε ομάδας πήραν μετρήσεις της σκιάς της ράβδου τους.

Στις δύο εικόνες που ακολουθούν φαίνονται τα φύλλα εργασίας και οι υπολογισμοί μας.

Φύλλο εργασίας

Φύλλα Εργασίας

 

eratosthenis 2023

Υπολογισμοί

Υπεύθυνοι καθηγητές της δράσης ήταν η κ. Δουδουσάκη Δήμητρα και ο κ. Πιάγκος Λεωνίδας.

Περισσότερα στοιχεία για το πείραμα του Ερατοσθένη μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Στη δράση αυτή συμμετείχαν πολλά σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ολόκληρη την Ελλάδα υπό την καθοδήγηση του ΕΚΦΕ Σερρών στο οποίο ανήκει η πρωτοβουλία της συγκεκριμένης δράσης.

eratosthenis 2023 sxoleia

Χάρτης σχολείων που συμμετείχαν στη δράση

Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά της Γ τάξης για την άψογη συμπεριφορά και τη συνεργασία τους!!!

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/gymandro/2023/03/29/to-peirama-toy-eratostheni-2023/

Δωρεάν αποστολή εκπαιδευτικού υλικού από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Με ιδιαίτερη χαρά λάβαμε σήμερα Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό για το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας της Τήνου, το οποίο απέστειλε δωρεάν στο σχολείο μας το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς κατόπιν δικής μας σχετικής αίτησης.

20230327 134857

Το υλικό θα αξιοποιηθεί πριν την εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Β’ και Γ’ τάξης του σχολείου στο μουσείο.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαριστεί θερμά τους δωρητές για την ευγενική τους προσφορά.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/gymandro/2023/03/27/dorean-apostoli-ekpaideytikoy-ylikoy-apo-to-politistiko-idryma-omiloy-peiraios/

Υιοθεσία Αρχαίου Θεάτρου: πολιτιστικό πρόγραμμα

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε Πολιτιστικό Πρόγραμμα με τίτλο «Υιοθεσία αρχαίων Θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα».

Σε αυτό συμμετείχαν οι μαθητές του Γ1 τμήματος του σχολείου μας.

Υπεύθυνες καθηγήτριες ήταν η κ. Στεφανή Στέλλα και η κ. Δουδουσάκη Δήμητρα.

Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού αποφασίστηκε η δραματοποίηση στον χώρο του σχολείου κάποιων σκηνών από το έργο «Ελένη» του Ευριπίδη. Για τον σκοπό αυτό αξιοποιήθηκε το σχολικό εγχειρίδιο, έγινε επιλογή των σκηνών, μερική διασκευή τους και διαμόρφωση του χώρου του σχολείου. Ράφτηκαν κοστούμια για τις ανάγκες των ρόλων και παραγγέλθηκαν κοσμήματα “αρχαιοελληνικά και αιγυπτιακά” από το Διαδίκτυο. Ταυτόχρονα, μια ομάδα παιδιών συνέλεξε πληροφορίες για το Ηρώδειο. Η δραματοποίηση των σκηνών καθώς και οι πληροφορίες καταγράφηκαν σε βίντεο, το οποίο παρουσιάστηκε σε όλο το σχολείο την Πέμπτη 26-05-2022 μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/gymandro/2022/10/18/yiothesia-archaioy-theatroy-politistiko-programma/

Έκθεση εξωτερικής αξιολόγησης του σχολείου για το σχολικό έτος 2021-22

Προς ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων καθώς και των μαθητών μας, αναρτούμε την έκθεση εξωτερικής αξιολόγησης του Εμπειρικείου Γυμνασίου Άνδρου για το σχολικό έτος 2021 – 22.Λήψη αρχείου

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/gymandro/2022/10/18/ekthesi-exoterikis-axiologisis-toy-scholeioy-gia-to-scholiko-etos-2021-22/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση