Καλώς ήλθατε!

Καλωσήλθατε στην σελίδα του σχολείου μας!!!

Στη σελίδα μας μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το σχολείο και οτιδήποτε άλλο αφορά  τη σχολική ζωή επιλέγοντας τα αντίστοιχα πεδία από το κεντρικό μενού στην κορυφή της σελίδας.
Καλή Πλοήγηση!!!

100_6158 100_6151

100_6148

Υποβολή αίτησης των μαθητών για συμμετοχή στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι/ες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους σχετική Αίτηση-Δήλωση εντός του μηνός Μαρτίου του έτους συμμετοχής τους.

Ειδικά για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ του 2020, θα ισχύσει διπλό σύστημα εισαγωγής, είτε με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα είτε με το ΝΕΟ σύστημα.

Οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ, εφόσον επιθυμούν πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, συμμετέχουν υποχρεωτικά με το ΝΕΟ σύστημα, ενώ οι απόφοιτοι μπορούν εναλλακτικά να επιλέξουν αν θα συμμετάσχουν με το ΠΑΛΑΙΟ ή με το ΝΕΟ σύστημα.

Οι παλαιοί απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν ειδικά και μόνο στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ 2020, μπορούν να επιλέξουν να συμμετάσχουν σε αυτές είτε

α) με τους όρους και προϋποθέσεις, που ισχύουν το σχολικό έτος 2019-2020, δηλαδή με το ΝΕΟ σύστημα, είτε

β) με τους όρους, προϋποθέσεις, εξεταστέα ύλη και διαδικασίες, που ίσχυσαν το σχολικό έτος 2018-2019 , δηλαδή με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα.

Η επιλογή θα γίνει κατά την περίοδο υποβολής της Αίτησης-Δήλωσης. Για όσους αποφοίτους επιλέξουν το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα, εκδίδεται ανάλογη εγκύκλιος.

Ως προθεσμία για την υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης των υποψηφίων που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ έτους 2020, ορίζεται το χρονικό διάστημα 30 Μαρτίου ως 9 Απριλίου 2020.

 

Δείτε στη σελίδα του υπουργείου την ανάρτηση για την υποβολή των αιτήσεων.

Εκεί υπάρχουν τα σχετικά βοηθητικά έγγραφα και το έντυπο της αίτησης.

https://www.minedu.gov.gr/exetaseis-2/to-thema-exetaseis

Η συμπληρωμένη αίτηση πρέπει να αποσταλεί από τους μαθητές στο mail του σχολείου:

mail@gym-alonn.mag.sch.gr

 

Στοιχεία επικοινωνίας μαθητών για εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Παρακαλούνται οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου – Λ.Τ. Αλοννήσου να συμπληρώσουν τα στοιχεία στη φόρμα του παρακάτω συνδέσμου:

 

https://drive.google.com/open?id=1h-XKU0hYMFCZxBRa-9ljuGd-jvzxopoNFyJYKSw0v7s

Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι – ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

Σας κοινοποιούμε το έγγραφο με Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι του ΕΟΔΥ.

Η υπευθυνότητα είναι το όπλο μας απέναντι στον ιό!

 

Αθλητικές διακρίσεις

Από τις 6 ως τις 8/12/2019 στην πόλη του Λουτρακίου πραγματοποιήθηκαν οι Πανελλήνιοι αγώνες  kick boxing, με τον αριθμό των αθλητών να ξεπερνά τις 3000.Ανάμεσα στους αθλητές  υπήρξαν και μαθητές μας που πήραν μέρος και διακρίθηκαν.

Αλεξίου Μαρία: Kick light κατηγορία 50 κιλά θέση

Light Contact κατηγορία 55 κιλά θέση

Καλογιάννης Βασίλης:  Light Contact  κατηγορία 57 κιλά θέση

Μαλαματένιος Κίμωνας:  Light Contact κατηγορία άνω των 69 κιλών  2η θέση

                           

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας!

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Στα πλαίσια του εορτασμού της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού πραγματοποιήθηκαν στις 29 Νοεμβρίου 2019 αθλητικές δράσεις στο σχολείο μας.

Με σύνθημα »Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ τη Υγεία μου» οι μαθητές ενεργοποιήθηκαν με τη συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες.

                                

                                                                     ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ανώμαλος δρόμος                         Ταχύτητα 60μ                                                    Πινγκ Πονγκ

1ος  Μαλαματένιας Χρήστος          1ος Λούμση  Αρμάντο                                                    Τελικός

2ος Χότζα Ρίμι                                   2ος Μαλαματένιας Χρήστος            Θεοδωρόπουλος Μάριος-Γιώργος Κιούκας

Σκιάνη Μαριαλένα                      3ος Μαθάς Γιάννης                                                       Νικητής

Θεοδωρόπουλος Μάριος

Ποδόσφαιρο

Πατάτες: Χότζα Ρίμι,Κότσι Τόνι,Μπέλλος Γιώργος,Μπενετάτος Κων/νος,Παπαδάκη Εβίτα.

Ερλίντο: Κοβάτσης Γιώργος,Μιράκα Νίκος,Ντρεβατάι Αλέξης,Δροσάκη Νίνα,Μαλαματένιας Γιάννης.

                                                      Αποτέλεσμα: Πατάτες-Ερλίντο 1-4

Βόλεϊ 

Σαύρες: Λούμση Αρμάντο,Ντινιακός Δημήτρης Ξυναροπούλου Μαρία,Ζαίμη Ειρήνη,Καλογιάννης Γιάννης

Δελφίνια: Γκιουλής Χρήστος,Κίστα Μπρούνο,Δροσάκη Νίνα,Χρήστου Αφροδίτη, Μιράκα Νίκος

                                                    Αποτέλεσμα: Σαύρες – Δελφίνια 2-0   (15-7) (15-6)

     

 

 

 

Τετραήμερη Εκδρομή Α΄ Λυκείου

Πρακτικό εκδρομή Α Λυκείου

Ανάθεση πραγματοποίησης τετραήμερης εκδρομής σε τουριστικό πρακτορείο

Στις 22 Μαρτίου 2018, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:00, συγκλίθηκε συμβούλειο προκειμένου να συγκροτηθεί επιτροπή για την αξιολόγηση των προσφορών για την τετραήμερη εκδρομή της Α΄ και Β΄ Λυκείου στο Ναύπλιο. Ύστερα από αξιολόγηση των προσφορών αποφασίστηκε η εκδρομή να ανατεθεί στο τουριστικό πρακτορείο ΟΘΡΥΣ TRAVEL.
Ακολουθεί έγγραφο με την απόφαση του πρακτικού:
praktiko ekdromhs

Διάκριση του Λυκείου Αλοννήσου

asteroskopio

Διάκριση για το Λύκειο Αλοννήσου στον εκπαιδευτικό διαγωνισμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών «Φτιάξε τον δικό σου σεισμογράφο». Ομάδα μαθητών της Β’ λυκείου του Γυμνασίου-Λυκειακών τάξεων Αλοννήσου, έλαβε ένα από τα βραβεία του διαγωνισμού και ξεχώρισαν με τον πρωτότυπο σεισμογράφο που δημιούργησαν: έναν σεισμογράφο εκκρεμές.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε χθες στο Τηλεσκόπιο Δωρίδη στο Θησείο.

Το πρόγραμμα για μαθητές γυμνασίου και λυκείου, διοργάνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Αγωγή. Ομάδες μαθητών, σε συνεργασία με τους καθηγητές τους, κατασκεύασαν έναν αυτοσχέδιο σεισμογράφο και κατέγραψαν την όλη διαδικασία σε μία παρουσίαση, που συνοδευόταν από φωτογραφικό και άλλο οπτικοακουστικό υλικό.

Υπεύθυνος του προγράμματος ήταν ο δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας, διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικoύ Ινστιτούτου Αθηνών. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «Τα σχολεία μελετούν τους σεισμούς».

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 25 σχολικές ομάδες με συνολικά 147 μαθητές και 39 εκπαιδευτικούς από γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας.

Μετά από αξιολόγηση διακρίθηκαν οι εξής ομάδες, οι οποίες και βραβεύθηκαν: Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις Αλοννήσου, 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, 2ο ΓΕΛ Σπάρτης, 1ο Γυμνάσιο Τρίπολης, 5o Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής, 1ο ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου, Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ευόσμου, Γυμνάσιο Αντιρρίου, 1ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής, Ειδικό Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων Πανοράματος, Μουσικό Σχολείο Χανίων.

Έναν σεισμογράφο-εκκρεμές δημιούργησαν μαθητές της Β’ τάξης των λυκειακών τάξεων Αλοννήσου που πήραν μέρος και διακρίθηκαν στο διαγωνισμό.

Τρεις μαθήτριες, οι Δήμητρα Αθανασίου, η Κατερίνα Μαμούρα και η Ντικέα Σινάνη, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή φυσικής του σχολείου, Δημήτρη Μαμούρα, δημιούργησαν τη δική τους πρωτότυπη κατασκευή: ένα εκκρεμές που αποτελείται από μία σφαίρα, μία ράβδο και ένα μαγνήτη. «Πρόκειται για τρία συστήματα: απόσβεσης, ταλάντωσης και καταγραφής. Τα συνδέσαμε σε υπολογιστή και καταγράψαμε τις κυματομορφές που δημιουργούνται από τις ταλαντώσεις που προκαλεί μία σεισμική δόνηση», εξηγεί ο κ. Μαμούρας.

Η κατασκευή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της επαγωγής που διδάσκονται οι μαθητές και όπως σημείωσε ο κ. Μαμούρας, οι μαθητές χάρηκαν με τη συμμετοχή τους στην πρωτότυπη εργασία αλλά και στο διαγωνισμό. «Ξεφεύγουμε από το γεωγραφικό μας περιορισμό», ανέφερε ο καθηγητής φυσικής.

«Θα ήθελα να συγχαρώ τον καθηγητή που ενέπνευσε και καθοδήγησε τους μαθητές, που με τη σειρά τους συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο πρόγραμμα. Παρόλο που είμαστε ένα μικρό σχολείο, δείχνουμε ότι όταν υπάρχει θέληση και μεράκι μπορούμε να φθάσουμε ψηλά», υπογράμμισε η διευθύντρια του σχολείου, κ. Μερώπη Μαχαιρίδου.

Προγραμμα μετρων εξατομικευμενης υποστηριξης μαθητων με αναπηριες ή/και ειδικες εκπαιδευτικες αναγκες

Στα πλαίσια της «Τήρησης Κανονισμών Πρόβολής και Δημοσιότητας στο πλάισιο των Πράξεων του ΕΣΠΑ» το σχολείο μας αναρτά το επόμενο κείμενο:

Πρόγραμμα Μέτρων Εξατομικευμένης Υποστήριξης Μαθητών με Αναπηρίες ή

Ενημέρωση από τον Ερυθρό Σταυρό

Στις 06/03/2015, οι μαθητές του Γυμνασίου και στις 12/03/2015, οι μαθητές του Λυκείου ενημερώθηκαν από τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού σχετικά με την παροχή Πρώτων Βοηθειών.

IMG_20150312_134645421  IMG_20150312_134614945 IMG_20150312_134421107IMG_20150312_134638490

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων