Διακήρυξη του σχολείου και σχέδιο δράσης ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό

IMG 0510

Στα πλαίσια του σχεδίου δράσης του σχολείου μας με τίτλο ¨Ενημερώνομαι-Συμμετέχω-Δημιουργώ ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό” κατά το σχολικό έτος 2022-2023, συντάχθηκε κατ αρχήν η  Διακήρυξη του σχολείου μας ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό  (μπορείτε να τη διαβάσετε πατώντας στα μπλε γράμματα) και εκπονήθηκε ένα πλαίσιο δράσης για τη διαχείριση κρίσεων που προκύπτουν από φαινόμενα ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού αλλά και άλλων κρίσεων που μπορεί να αντιμετωπίσει η σχολική κοινότητα. Στη σύνταξη της πολιτικής μας για τη διαχείριση κρίσεων σημαντικό ρόλο έπαιξε και η επιμόρφωσή μας από “Το χαμόγελο του παιδιού”,  στην οποία συμμετείχε ο Σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας. 

Η ομάδα εκπαιδευτικών του σχεδίου δράσης εστίασε στην πρόληψη φαινομένων σχολικής βίας και εκφοβισμού, με την ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών στην έγκαιρη αναγνώρισή τους, τη  συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών σε δράσεις και συνεργασίες  από κοινού και την ανάπτυξη της δημιουργικότητας των μαθητών και των μαθητριών σε ένα πνεύμα αποδοχής και εκτίμησης. Για το σκοπό αυτό οι εκπαιδευτικοί Ρίζου Κατερίνα,Τουρσουνίδου Μαρία, Παπούλια Κλεοπάτρα, Αδαμοπούλου Παναγιώτα και Καψάλης Κώστας που συμμετείχαν στο σχέδιο δράσης  σχεδίασαν, οργάνωσαν  και υλοποίησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς τις ακόλουθες δραστηριότητες: 

  • Οργάνωθηκαν ενημερώσεις μαθητών για την ασφάλεια στο διαδίκτυο από το “Χαμόγελο του παιδιού” και για το διαδικτυακό εκφοβισμό από τη Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.
  • Γιορτάστηκε η Ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας στις 6 Μαρτίου με παρακολούθηση ταινιών, με παρέμβαση μέσω του ψηφιακού σεναρίου “Ενσυναίσθηση”, με καλλιτεχνικές δημιουργίες των μαθητών -μία από τις οποίες ήταν και η δημιουργία του συνθήματος του σχολείου μας “Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι” σε έναν από τους εξωτερικούς  τοίχους του –  και με τη συμμετοχή 2 τμημάτων στο θέατρο των καταπιεσμένων.

                    ΒΙΑ                ΒΙΑ 2

  • Διοργανώθηκαν ενδοσχολικά πρωταθλήματα στο μπάσκετ και στο βόλλεϊ
  • Διδάχτηκαν και παρουσιάστηκαν δύο θεατρικές παραστάσεις : “Μυριοστόλιστη Σμύρνη, ματωμένα άγια χώματα”  και “Το Αλφαβητάρι της εφηβείας”.

IMG 20221215 122906          ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 3     IMG 20221215 130129     

IMG 20221215 122710

  • Μαθητές συμμετείχαν σε εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας Αγιοκάμπου σε συνεργασία με τη Μ.Κ.Ο ISea και ως εθελοντές στον 5ο Μαραθώνιο Κισσάβου

received 801747211511598

  • Οι μαθήτριες και οι μαθητές έμαθαν παραδοσιακούς χορούς, που χόρεψαν  σε γιορτές και παρουσιάσεις αλλά και στην αυλή του σχολείου την Τσικνοπέμπτη και την ημέρα που τελείωσαν τα μαθήματα, μαζί με τους καθηγητές τους,

ΧΟΡΟΣ 5 16 φεβρουαρίου 1 ΧΟΡΟΣ 4 ΧΟΡΟΣ2

  • Μαζί με την καθηγήτρια τεχνολογίας έφτιαξαν και διακόσμησαν με τις ζωγραφιές τους την καινούρια αίθουσα τεχνολογίας και δημιούργησαν εξαιρετικά έργα σε ομαδοσυνεργατικό κλίμα. https://blogs.sch.gr/gymagial/files/2023/05/1.png

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *