Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση για τη Βιώσιμη Διαχείριση των Απορριμμάτων

Με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας και την προστασία του περιβάλλοντος, το Γυμνάσιο Αδένδρου φιλοδοξεί να αποτελέσει πρωτοπόρο στην προώθηση της βιώσιμης διαχείρισης των απορριμμάτων στην τοπική μας κοινότητα. Με υπευθυνότητα και συνείδηση για το μέλλον, υποδεχτήκαμε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας τους εκπροσώπους του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας.

Αυτή η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποιείται στο σχολείο μας με τίτλο: «Προστάτες του Περιβάλλοντος: Ένα Πρόγραμμα Βιώσιμου Σχολείου για Ανακύκλωση, Επαναχρησιμοποίηση, Κομποστοποίηση και Μείωση των Απορριμμάτων» που αποσκοπεί στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και της βιωσιμότητας.

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τη σημασία της μείωσης των απορριμμάτων και της προστασίας του περιβάλλοντος. Οι εκπρόσωποι του Φορέα μας παρουσίασαν τις σύγχρονες πρακτικές διαχείρισης απορριμμάτων, επισημαίνοντας τη σημασία της ανακύκλωσης, της επαναχρησιμοποίησης και της μείωσης των αποβλήτων. Μέσω διανομής ενημερωτικού υλικού, παρείχαν πρακτικές συμβουλές για την ανακύκλωση, προτρέποντας τους μαθητές να αναλάβουν δράση και να ενσωματώσουν την προστασία του περιβάλλοντος στην καθημερινότητά τους.fodsa

 Το γυμνάσιο μας θέλει να ενθαρρύνει όλους τους μαθητές να αναλάβουν την προσωπική τους ευθύνη και να συμβάλλουν στη συλλογική προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος. Οι μαθητές μας είναι οι μελλοντικοί πολίτες και η συνειδητοποίηση της περιβαλλοντικής τους ευθύνης αποτελεί βασικό στοιχείο για τη δημιουργία μιας καλύτερης και πιο βιώσιμης κοινωνίας.