Στις 17-19 Νοεμβρίου 2023, διεξήχθη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων TAE KWON DO στις Σέρρες. Από το σχολείο μας συμμετείχαν 4 μαθητές του Γυμνασίου, αθλητές του Συλλόγου Αία – Αδένδρου. Η Τεληπορανίδου Αναστασία, η Φραντζούλη Κυριακή, ο Μούσης Αθανάσιος και ο Μπίμπα Βλάντιμιρ. Και συγκεκριμένα ο Μπίμπα Βλάντιμιρ και η Φραντζούλη Κυριακή κατέκτησαν την 3η Πανελλήνια θέση!
Είναι πολύ μεγάλη η χαρά και η υπερηφάνεια που νιώθουμε για τις διακρίσεις που έλαβαν οι μαθητές μας. Η Διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό τού Σχολείου μας συγχαίρει θερμά τους δύο μαθητές μας που προκρίθηκαν για την επιτυχία τους και τους ευχόμαστε πολλές ακόμα σημαντικές διακρίσεις. Τα θερμά μας συγχαρητήρια και σε όλους/ες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες για την προσπάθεια και τις επιδόσεις τους. Τα συγχαρητήριά μας είναι η ελάχιστη ανταμοιβή για τη δύναμή τους να συνεχίσουν να αγωνίζονται και να επιτυγχάνουν τους στόχους τους.

Στις 10 Νοεμβρίου 2023, 22 μαθητές από το τμήμα Γ1 του σχολείου μας, με συνοδούς τους εκπαιδευτικούς Παπαδόπουλο Αθ. ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής και Σαλμανλή Χαρ. ΠΕ04- Φυσικό, επισκέφθηκαν την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων. Εκεί ξεναγήθηκαν αρχικά, στο Βυζαντινό Καθολικό και εν συνεχεία στο Μουσείο της Μονής. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Ηγουμενείο της Μονής, όπου, μαζί με το παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα, τους υποδέχθηκε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, θεοφιλέστατος επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, ο οποίος τους καλωσόρισε στον χώρο της ιστορικής Μονής. Μαθητές και καθηγητές αναχώρησαν εντυπωσιασμένοι από το σημαντικό έργο το οποίο επιτελείται στη Μονή και στο Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών.

vl2 COLLAGE vl8 COLLAGE vl10 COLLAGE vl11 COLLAGE

Στις 10 Νοεμβρίου 2023, 29 μαθητές και μαθήτριες του Β1 και Β2 τμήματος του Γυμνασίου Αδένδρου επισκέφτηκαν το Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα « Γνωρίζω τις βυζαντινές σφραγίδες. Από τις βούλλες στις Ips». Με το πρόγραμμα αυτό, οι μαθητές και οι μαθήτριες έμαθαν για τη γραφή στο Βυζάντιο,την κατασκευή και τη χρήση των μολυβδόβουλλων και το σύστημα οργάνωσης της βυζαντινής γραφειοκρατίας. Επίσης, άσκησαν την κριτική τους αντίληψη, εντόπισαν ομοιότητες και διαφορές στο παρόν και στο παρελθόν και έμαθαν να διπλώνουν ένα βυζαντινό έγγραφο και να το σφραγίζουν με μολυβδόβουλλο από πηλό μέσω της ομαδοσυνεργατικής μεθόδου.

M1 COLLAGE

M4 COLLAGEM2 COLLAGEM3 COLLAGE

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής & Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων και Πρόεδρος του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, ο οποίος κατάγεται από το Άδενδρο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε το σχολείο μας.

Beige Minimalist Mood Photo Collage

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, πρόσφερε στον επίσκοπο μια τιμητική πλακέτα, ως ενδειξη σεβασμού και εκτίμησης για τη συμπαράσταση και αρωγή του στο Γυμνάσιο Αδένρου.  Ο Επίσκοπος, αφού συζήτησε με καθηγητές και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, μίλησε με απλά λόγια καρδιάς στους μαθητές, προτρέποντάς τα να απολαύσουν τα μαθητικά τους χρόνια. Τα χρόνια της ανεμελιάς και της αθωότητας. Τους ευχήθηκε υγεία και καλή πρόοδο και έδωσε την ευλογία του. Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την επίσκεψη στο Σχολείο, ενώ ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε στην Διευθύντρια και τους καθηγητές καλή δύναμη στο έργο της διαπαιδαγώγησης των παιδιών.

White and Brown Aesthetic Friend Photo Collage

Την Τρίτη 17/10/2023, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς,  η οποία τιμάται κάθε χρόνο την 16η Οκτώβρη,  μέλη της  ανθρωπιστικής οργάνωσης KIDS SΑVE LIVES – Tα Παιδιά Σώζουν Ζωές, υλοποίησαν το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “KIDS SAVE LIVES & iSAVElives for schools”, το οποίο πραγματοποιείται υπό την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

kids2

Οι μαθητές του Γυμνασίου Αδένδρου εκπαιδεύτηκαν στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση- ΚΑΡΠΑ και τις Πρώτες Βοήθειες σε περίπτωση πνιγμού ή πνιγμονής. Οι μαθητές βιίωσανς μια εκπαιδευτική διαδικασία άμεση, διαδραστική, ανθρωποκεντρική και γεμάτη αγάπη για τη ζωή και για τον συνάνθρωπο, συμμετέχοντας σε ένα πολύ σπουδαίο μάθημα, επένδυση για ολόκληρη τη ζωή τους. Οι εντυπώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών ήταν άριστες και σίγουρα θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές του Προγράμματος!!

kids1

 

Ευχαριστούμε από καρδιάς την εθελόντρια Χατζηαρχοντίδου Γαρυφαλιά και τη Ζωή Τσουγλίνη την Υπεύθυνη Νέων Εθελοντών & BLS Instructor – KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδία Σώζουν Ζωές του Προγράμματος.