To Φλασάκι

Μαθητικό Περιοδικό

Σοφία Στενού, Σωτήρης Γκολέμης (ηλεκτρονική έκδοση)

από τo 1o Γενικό Λύκειο Ναυπλίου

Σύντομη Περιγραφή
Έφτασε ο καιρός! Όπως και τις προηγούμενες χρονιές έτσι και φέτος δημιουργήσαμε το περιοδικάκι μας.Η νέα ανανεωμένη συντακτική ομάδα ασχολήθηκε με πολλά θέματα, πήρε συνεντεύξεις, γνώρισε ιδιαίτερα καλλιτεχνικά είδη, όπως το musical, παρακολούθησε τα σχολικά αθλητικά δρώμενα, προβληματίστηκε για το σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα, ευαισθητοποιήθηκε και αναζήτησε λύσεις σε θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία, διάβασε λογοτεχνία και πήγε σινεμά. Οι σκέψεις και οι εμπειρίες μας απ’όλες αυτές τις δράσεις έχουν αποτυπωθεί σ’αυτό το πλούσιο τεύχος που υπόσχεται να σας ενημερώσει, να σας διασκεδάσει, αλλά και να σας συγκινήσει…

Είναι γεγονός ότι η φετινή χρονιά ήταν δύσκολη όσον αφορά την ελληνική αλλά και τη διεθνή κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα. Γεγονότα όπως η φτώχεια, ο πόλεμος, η τρoμοκρατία και ο ξεριζωμός χιλιάδων ανθρώπων από τις πατρίδες τους, αποτελούν μια καθημερινή και βίαιη πραγματικότητα για τον σύγχρονο κόσμο. Όλα αυτά, αν και νιώθουμε αδύναμοι να τα αντιμετωπίσουμε, δεν μας αφήνουν απαθείς και αδιάφορους. Καταγράφονται μέσα μας ως βιώματα που συχνά αναζητούν τρόπους για να εκφραστούν, τρόπους πολλές φορές ασυνήθιστους, γιατί ο ανθρώπινος πόνος ούτε καταγράφεται, ούτε σχολιάζεται.

Βέβαια, εκτός από τα ειδικά αφιερώματα του τεύχους, το βάρος πέφτει αυτή τη φορά και στα προβλήματα της εφηβείας. Σκέψεις, συναισθήματα, καλλιτεχνική έκφραση, αγωνίες, φιλία και έρωτας έχουν την τιμητική τους σ’αυτό το ιδιαίτερα νεανικό τεύχος, στο οποίο πιστεύουμε ότι καταφέραμε να μεταφέρουμε την αλήθεια μας και τον αυθορμητισμό μας.

Το Φλασάκι είναι εδώ και περιμένει να το ξεφυλλίσετε. Καλή ανάγνωση.

Ευχόμαστε να το απολαύσετε!!!

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση