Εκδήλωση στο πλαίσιο Πολιτιστικού προγράμματος – 1ο ΕΠΑ.Λ και 1ο Ε.Κ Άργους

Μια πανέμορφη εκδήλωση αφιερωμένη στο κορυφαίο μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καλαντζόπουλο πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 8 Μαρτίου, από τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου ΕΚ Άργους στην αίθουσα εκδηλώσεων, στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος που εκπονείται αυτή τη σχολική χρονιά.

Ο συνθέτης επισκέφθηκε το σχολείο και τον καλωσόρισαν ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Νίκος Τσιπιανίτης, ο Διευθυντής του Εργαστηριακού Κέντρου Νίκος Πιστεύος και ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Γιάννης Γιατράκος. Τίτλος της εκδήλωσης “Με τα μάτια κλειστά, ονειρεύομαι και ελπίζω”. Συντονίστρια της εκδήλωσης η καθηγήτρια Σωτηροπούλου Βίκυ.
Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος συνθέτης μουσικής και τραγουδιών που έχουν “ντύσει” ιστορίες για το θέατρο, για το γυαλί και το πανί, κατάφερε να μπει στην ουσία της μελωδικής μουσικής και εξελίχθηκε σ’ έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς της γενιάς του. Από το 90 μέχρι σήμερα, έγραψε μερικά από τα πιο μεστά κομμάτια της εποχής μας: “Με τα Μάτια Κλειστά”, “Λευκό μου Γιασεμί”, “Summertime in Prague”, “Ουρανία” που ερμήνευσαν μοναδικά η Γιώτα Νέγκα, η Έλλη Πασπαλά, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη κ.ά..

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση