Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο αρχαίο ελληνικό θέατρο με βιωματικές τεχνικές και θέμα ‘Η έλευση του ξένου’

epidaurus_theaterΗ Δ.Δ.Ε Αργολίδας δια του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, διοργανώνει σειρά δράσεων, οι οποίες ξεκινούν τον Μάρτιο σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του «Λυκείου Επιδαύρου».

Απευθύνεται σε ενήλικους, νέους και παιδιά με στόχο την επαφή τους και την εξοικείωσή τους με το περιεχόμενο και τη φόρμα των παραστάσεων του φεστιβάλ για το καλοκαίρι του 2017, με κοινό τίτλο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Κοινού στην Αργολίδα και την υποστήριξη των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Κοινού ως παράλληλη δράση του «Λυκείου Επιδαύρου», αφορά στην διενέργεια σύντομων θεατρικών εργαστηρίων πάνω σε κείμενα που πρόκειται να ανεβούν φέτος στην Επίδαυρο. Τα εργαστήρια αυτά απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και σε μαθητές/-τριες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, θα γίνονται από έμπειρους θεατροπαιδαγωγούς, θεατρολόγους και καλλιτέχνες, υπό την επιστημονική επίβλεψη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών και του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Η διάρκεια προγράμματος θα είναι από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο 2017. Τα κείμενα προς διερεύνηση είναι οι ‘Πέρσες’ του Αισχύλου για μαθητές/-τριες Λυκείου και η ‘Άλκηστις’ του Ευριπίδη για μαθητές/-τριες Γυμνασίου.

Αναλυτικότερα προβλέπονται τα εξής:

  • Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών (28 Μαρτίου 2017, 5:30μμ – 8:30μμ στο 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου). Απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς της Αργολίδας.

  • Παρεμβάσεις στα σχολεία (Απρίλιος – Ιούνιος 2017). Θα γίνουν παρεμβάσεις σε επιλεγμένα σχολεία της Αργολίδας. Οι παρεμβάσεις αφορούν τρεις δίωρες συναντήσεις στα επιλεγμένα σχολεία με τον συντονισμό δύο θεατροπαιδαγωγών και τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών. Οι συναντήσεις θα διενεργούνται στο χώρο του σχολείου τα Σαββατοκύριακα.

  • Κεντρική Δράση στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου, με τη συμμετοχή μαθητών/-τριών, εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών του Φεστιβάλ.

Όροι συμμετοχής σχολείων:
Οι εκπαιδευτικοί που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον καλούνται, σε πρώτο στάδιο, να συμμετάσχουν στη δράση εκπαίδευσης εκπαιδευτικών και, σε δεύτερο στάδιο, με την τάξη τους ή με την ομάδα μαθητών που θα συσταθεί στην εκάστοτε εκπαιδευτική μονάδα, να υλοποιήσουν τρία δίωρα εργαστήρια με τη συμμετοχή δυο έμπειρων θεατροπαιδαγωγών σε ώρες εκτός ωρολογίου προγράμματος. Στην Κεντρική δράση που θα πραγματοποιηθεί στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου, όποιος εκπαιδευτικός επιθυμεί με την ομάδα του μπορεί να παρουσιάσει ένα δείγμα από τις θεατρικές τους αναζητήσεις.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά στην: https://goo.gl/forms/YtvhbUFdVyjOWd0h2.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση