Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: 1/12/2016 – 1ο Γενικό Λύκειο Άργους

sxoleia_aidsΤην Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2016 στο 1ο Γενικό Λύκειο Άργους, μετά από πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού κ. Δήμητρας Μεγκλή και σε συνεργασία με τον Διευθυντή του σχολείου κ. Κων/νο Σωτηρόπουλο, υλοποιήθηκε η δράση: “Πρόληψη από τον ιό του ΗIV/AIDS” στο πλαίσιο του κύκλου δράσεων: “Ενημέρωση σε θέματα Αγωγής Υγείας” του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, από τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Γιάννη Γιατράκο.

Η δράση έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS (1η Δεκεμβρίου) και την παρακολούθησαν οι μαθητές/-τριες όλων των τάξεων του σχολείου.

Οι μαθητές/-τριες ενημερώθηκαν για τους τρόπους μετάδοσης του ιού και τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης και αντιμετώπισής του. Έγινε επίσης αναφορά στους ‘Μύθους’ και τις Αλήθειες για το AIDS που είναι συνέπεια της ελλιπούς ενημέρωσης, με στόχο την ευαισθητοποίησή τους σχετικά με τον στιγματισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό των οροθετικών ατόμων.

Τέλος παρουσιάστηκαν οι Κρατικές Δομές – Φορείς που δραστηριοποιούνται στην αντιμετώπιση του ιού και την στήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους.


Ευχαριστούμε τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Κων/νο Σωτηρόπουλο, την συναδέλφο που είχε την πρωτοβουλία να υλοποιηθεί αυτή η ενημέρωση και τον Σύλλογο των Καθηγητών για την βοήθεια που μας προσέφεραν.


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση