Περιβαλλοντικές Δράσεις σχολικού έτους 2016 – 2017 (συνέχεια)

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016 στο ΓΕ.Λ. Ασκληπιείου υλοποιήθηκε η δράση: “Φωτογραφίζοντας τον τόπο μου” στο πλαίσιο του κύκλου δράσεων “Δράσεις για το περιβάλλον” του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, από τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Γιάννη Γιατράκο σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς Μαρίνα Καχριμάνη και Παναγιώτα Μποζονέλου.

Οι μαθητές/-τριες της Β τάξης που συμμετείχαν στη δράση, φωτογράφισαν τον τόπο τους, αποτύπωσαν με τον φακό τους στιγμές της καθημερινότητας, σχολίασαν τις φωτογραφίες τους, μοιράστηκαν τους προβληματισμούς τους και τις εμπειρίες τους. Σχολίασαν τις εντυπώσεις τους από τη δράση αυτή, τα συναισθήματα που τους γέννησε, τις επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας και τις μεταβολές που προξενεί στο περιβάλλον.

 

 Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016 στο Γυμνάσιο Ασκληπιείου υλοποιήθηκε η δράση: “Αγαπώ και προστατεύω το περιβάλλον” στο πλαίσιο του κύκλου δράσεων “Δράσεις για το περιβάλλον” του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, από τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Γιάννη Γιατράκο, σε συνεργασία με τον Διευθυντή Παναγιώτη Μάρα και τους εκπαιδευτικούς Εύη Αισώπου και Κωνσταντίνο Κοντογιαννόπουλο.

Οι μαθητές/-τριες των Β και Γ τάξεων που συμμετείχαν στη δράση, συνεργάστηκαν για τον καθαρισμό του προαύλιου χώρου του Σχολείου τους. Κατέγραψαν σε ειδικές φόρμες την ποσότητα και το είδος των απορριμμάτων και τα κατέταξαν σε ανακυκλώσιμα και μη.

Στη συνέχεια εκφράστηκαν εικαστικά, έγραψαν συνθήματα για την προστασία του περιβάλλοντος. Μίλησαν για την αξία της ανακύκλωσης και ζωγράφισαν κουτιά, στα οποία θα συλλέγουν τα ανακυκλώσιμα υλικά, θα τα γεμίζουν με διαχωρισμένα υλικά, όπως χαρτί, πλαστικό, καπάκια, αλουμίνιο και γυαλί.

Μέσα από παρόμοιες δραστηριότητες οι μαθητές/-τριες ευαισθητοποιούνται για τη μεγάλη αξία του περιβάλλοντος και της αειφορικής διαχείρισής του, την ευθύνη που έχουμε απέναντι σε αυτό και τις επόμενες γενεές, μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται το χώρο που ζουν και δραστηριοποιούνται.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση