Κέντρο Πληροφόρησης για τη χλωρίδα του Πάρνωνα

parnonas-620x420Το Κέντρο Πληροφόρησης για την Χλωρίδα του Πάρνωνα, είναι ένας χώρος αναφοράς για την ανάδειξη και την προβολή της πλούσιας χλωρίδας του Πάρνωνα, στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Βασκίνας στο Λεωνίδιο.

Το κτήριο αυτό θα αποτελέσει ένα χώρο αναφοράς για την ανάδειξη και προβολή της χλωριδικής αξίας του Πάρνωνα. Αξία διαπιστωμένη, που τεκμηριώνεται από την παρουσία πολλών και σημαντικών ειδών χλωρίδας και που κατατάσσει τον Πάρνωνα ανάμεσα στις πλουσιότερες χλωριδικά περιοχές της Ευρώπης.

Στους χώρους του Κέντρου θα λειτουργήσει Έκθεση Ερμηνείας Περιβάλλοντος, μέσω της οποίας ο επισκέπτης θα μπορεί να ενημερωθεί για τον χλωριδικό πλούτο της προστατευόμενης περιοχής του όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού.

Η έκθεση απευθύνεται σε διάφορες ομάδες επισκεπτών: στους μεμονωμένους/απλούς τουρίστες περιηγητές στην ευρύτερη περιοχή, στους οικοτουρίστες, στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, στις οργανωμένες ομάδες επισκεπτών, στους τοπικούς φορείς, στον τοπικό πληθυσμό και στους επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον οικοτουρισμό στην περιοχή.

egkainia_kentrou_plhroforhshs

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση