Πληροφοριακό υλικό για το περιεχόμενο της ενημέρωσης μαθητών/-τριών

Θέμα Ενημέρωσης: Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα Νοσήματα – ιός HIV/AIDS

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου που ιδρύθηκε με

το Νόμο 2071/92 και λειτουργεί από το 1992. Είναι άμεσα εποπτευόμενο και χρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Για το περιεχόμενο της ενημέρωσης δείτε το έγγραφο.


 

Θέμα Ενημέρωσης: Υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή για τους εφήβους

Εθνικοί Διατροφικοί Οδηγοί (http://www.diatrofikoiodigoi.gr), από το Ινστιτούτο Prolepsis.

Το υπουργείο Υγείας χρηματοδότησε μέσω ΕΣΠΑ το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis, για την υλοποίηση του Προγράμματος «Ευ Δια…Τροφήν» που είχε ως στόχο τη συγγραφή των Εθνικών Διατροφικών Οδηγών με την εποπτεία μεγάλου αριθμού ειδικών επιστημόνων και καθηγητών της Ιατρικής, καθώς και την ευρεία διάδοσή τους σε όλη τη χώρα.

Το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της Δημόσιας Υγείας από το 1990. Το Ινστιτούτο σχεδιάζει, οργανώνει και υλοποιεί ερευνητικά, εφαρμοσμένα και εκπαιδευτικά προγράμματα, στους τομείς της επιδημιολογίας, της περιβαλλοντικής και εργασιακής υγείας και της προαγωγής της υγείας, πολλά από τα οποία συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


 

Θέμα Ενημέρωσης: Κανόνες οδικής συμπεριφοράς

H Γενική Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εγκρίνει για το σχολικό έτος 2016-2017 την υλοποίηση ενημερωτικών παρεμβάσεων για την Ορθή και Ασφαλή Χρήση του Ποδηλάτου της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ACTIVE HELLAS».

Εχει τίτλο «ΠοδηλατίΖΩ με ασφάλεια» και θα υλοποιηθεί «σε Δημοτικά Σχολεία (τάξεις Δ’, Ε’ και Στ’), Γυμνάσια και Λύκεια, διάρκειας μιας (1) διδακτικής ώρας για την θεωρητική εκπαίδευση και μιας (1) διδακτικής ώρας για την βιωματική εκπαίδευση, για κάθε σχολικό τμήμα».


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση