Δασκάλες-Δάσκαλοι

Σεπ 2020 17

Κατόπιν της με αρ.πρωτ.  Α.Π: ΠΔΕ/ΔΠΠΑΤΑ/237062/987 απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας , την Παρασκευή 18/09/2020 δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων λόγω έντασης και επικινδυνότητας των μετεωρολογικών φαινομένων.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

Δεκ 2016 02

 

 

 

 

αρχείο λήψης (1)                               ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) θεσπίστηκε και τηρείται παγκόσμια από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992. Εορτάζεται σε όλον τον Πλανήτη προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Επιδιώκει την αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής. Η αρχική της ονομασία ήταν «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες» “.[1] Κάθε χρόνο εστιάζει σε διαφορετικό θέμα

 

images

 

 

 

αρχείο λήψης

 

 

SAM_0804

 

 

 

 

 

SAM_0802

 

 

 

 

 

 

SAM_0803

 

 

 

 

 

 

Οκτ 2016 04

Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, καθώς συμπίπτει και με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που για την Καθολική Εκκλησία είναι ο προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος

Με εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές του κόσμου – από τις Φιλιππίνες και τη Γερμανία μέχρι την Ελλάδα και τις ΗΠΑ – γιορτάζεται από το πρωί της Κυριακής η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Πολίτες και μέλη φιλοζωικών οργανώσεων παίρνουν μέρος σε δραστηριότητες, με κεντρικό σύνθημα «Τα ζώα έχουν ψύχη», στέλνοντας έτσι μήνυμα κατά της κακοποίησης ζώων – κατοικίδιων και αδέσποτων.

Σημειώνεται ότι η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων καθιερώθηκε το 1931 σε συνέδριο περιβαλλοντολόγων στη Φλωρεντία. Με αυτόν τον τρόπο οι συμμετέχοντες θέλησαν να ευαισθητοποιήσουν το κοινό αλλά και τους ειδικούς για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Βέβαια, από τότε, η γιορτή πλέον περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, καθώς συμπίπτει και με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που για την Καθολική Εκκλησία είναι ο προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

Πάντως, οι αριθμοί για την κακοποίηση κι εκμετάλλευση των ζώων από τον άνθρωπο είναι αποκαρδιωτικά: Το 80% των σκύλων και γάτων του πλανήτη είναι αδέσποτα ή παραμελημένα.
Εκατομμύρια άγρια ζώα σκοτώνονται ή πωλούνται παράνομα στη μαύρη αγορά κάθε χρόνο ενώ το συνολικό ποσό των παράνομων αγοραπωλησιών ξεπερνά τα 10 δις δολάρια.

Στη χώρα μας, παρόλο που ο νόμος για την κακοποίηση δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων έχει γίνει αυστηρότερος – με επιβολή προστίμων -, σχεδόν καθημερινά είναι τα κρούσματα θανάτωσης, κακοποίησης αλλά και παραμέλησης ζώων.

Με εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας, φορείς και φιλοζωικές οργανώσεις προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα κατά της κακοποίησης.

 

 

 

αρχείο λήψης (2)

Σεπ 2015 24

κλικ στην εικόνα

icom2

Σεπ 2015 24

Κλικ στην εικόνα

european-day-of-languages-2015-carousel-image

Μαρ 2015 08

stopbullying-620x330Το Bullying αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα.
Πολυπληθή τα κρούσματα του, σε παγκόσμιο επίπεδο. Και τα θύματά του είναι μικρά παιδιά.

Παιδιά τα οποία υπόκεινται σωματική ή λεκτική βία, ή το συνδυασμό και των δύο, άνευ λόγου. Οι θύτες τους είναι συνήθως είτε συνομήλικοι, ή λίγα χρόνια μεγαλύτεροι συμμαθητές τους από το κοινό σχολικό τους περιβάλλον. Οι συνέπειες του bullying διόλου ευκαταφρόνητες μιας και μπορούν να διαταράξουν τη ψυχοσωματική υγεία των παιδιών, ακόμη και στην περίπτωση, που δεν υποστούν, οποιασδήποτε μορφής, άσκηση σωματικής βίας.Το σχολείο μασ συμετεχοντασ στον αγωνα εναντια στην σχολικη βία οργανωσε μια προβολη -ενημερωση των μαθητων μας ,

 

Μαρ 2015 08

untitledME ΣΥΝΘΗΜΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ Ε-ΣΤ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ  ΑΦΙΣΑΣ

 

Φεβ 2015 27

 

 

Η 27η Φεβρουαρίου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα της Πολικής Αρκούδας και με αφορμή αυτή, είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τους συμπαθείς αυτούς κατοίκους της Αρκτικής.

Αλήθεια, γνωρίζετε τα παρακάτω;

Οι πολικές αρκούδες ζουν στο Βόρειο Πόλο. Το «σπίτι» τους έχει εύρος που ξεπερνά τα 50.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και περιλαμβάνει πέντε κράτη μέσα στην αρκτική ζώνη: Γροιλανδία (Δανία), Νορβηγία, Ρωσία, ΗΠΑ (Αλάσκα) και Καναδά.

Είναι το μεγαλύτερο σαρκοφάγο ζώο της στεριάς, καθώς τα αρσενικά όταν είναι όρθια μπορούν να φτάσουν τα 3 μέτρα ύψος και ζυγίζουν συχνά πάνω από 600 κιλά!

Έχουν την ικανότητα να διατηρούν τη θερμότητα του σώματός τους χάρη στο λίπος και τη γούνα τους. Και μπορεί να μας φαίνονται λευκές λόγω της πυκνής άσπρης γούνας τους, όμως το δέρμα τους κάτω από αυτή στην πραγματικότητα είναι μαύρο.

Τρέφονται κυρίως με φώκιες, τις οποίες αιχμαλωτίζουν όταν αναδύονται στην επιφάνεια του νερού για να αναπνεύσουν, αλλά και στο κρησφύγετό τους στους πάγους, όπου φροντίζουν τα μικρά τους. Η πολική αρκούδα έχει πολύ ανεπτυγμένη όσφρηση και μπορεί να εντοπίσει το θήραμά της από απόσταση ενός χιλιομέτρου και μέχρι το ένα μέτρο κάτω από το χιόνι! Τις περιόδουςπου δεν βρίσκουν εύκολα τροφή, τα θηλυκά που εγκυμονούν μπορούν να επιβιώσουν μέχρι και 8 μήνες χωρίς φαγητό.

Κοιμούνται καθημερινά 7-8 ώρες την ημέρα και ζουν κατά μέσο όρο 30 χρόνια.

Εκφράζουν την αγάπη και τη φιλία τους με το να τρίβουν τις μύτες τους και όταν θέλουν να δείξουν ότι έχουν διάθεση για παιχνίδι, κουνάνε το κεφάλι τους δεξιά και αριστερά.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια τα αξιοθαύμαστα αυτά ζώα έχουν μπει στο μακροσκελή κατάλογο με τα απειλούμενα είδη του πλανήτη. Οι συνθήκες της ζωής τους γίνονται ολοένα και δυσκολότερες καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρές απειλές.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι πολικές αρκούδες έχουν γίνει το σύμβολο της κλιματικής αλλαγής λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της τήξης των πάγων, οι οποίοι κυριολεκτικά λειώνουν κάτω από τα πόδια τους.

Κινδυνεύουν επίσης από τους λαθροκυνηγούς, που τις κυνηγούν για το δέρμα τους. Ειδικά τη δεκαετία του ’60 και ’70, το ανεξέλεγκτο κυνήγι των πολικών αρκούδων είχε σαν επίπτωση να μειωθεί τόσο πολύ ο πληθυσμός τους, που λίγο έλειψε να εξαφανιστούν.

Ένας άλλος εχθρός για τις πολικές αρκούδες είναι η ρύπανση της αρκτικής φύσης από χημικά. Αν και κάποια από αυτά τα χημικά έχουν απαγορευτεί και δεν χρησιμοποιούνται πια, εξακολουθούν να παραμένουν στο περιβάλλον και να περνάνε στα ζώα μέσω της τροφικής αλυσίδας.Στις πολικές αρκούδες ειδικά,  συσσωρεύονται στο λίπος τους και σταδιακά βλάπτουν το ανοσοποιητικό και αναπαραγωγικό τους σύστημα κάνοντάς τις ευάλωτες σε ασθένειες και μειώνοντας την αναπαραγωγική τους ικανότητα.

 

 

Νοέ 2014 10

Τί είναι;

Πρόκειται για ένα εργαλείο web 2.0 με πολλές εικόνες που εγείρουν τη φαντασία των παιδιών και μας βοηθά να τις χρησιμοποιήσουμε με σκοπό τη δημιουργία του δικού μας παραμυθιού ή του δικού μας ποιήματος.

Πλεονεκτήματα

  1. Η εφαρμογή δεν απαιτεί εγκατάσταση, μιας και είναι διαθέσιμη online, και δίνει τη δυνατότητα αποθήκευσης και δημοσιοποίησης των εργασιών των μαθητών δωρεάν. Επίσης, όσοι μαθητές το επιθυμούν μπορούν να συνδεθούν και από το σπίτι τους .
  2. Αποτελείται απο χιλιάδες πανέμορφες εικόνες πολλών καλλιτεχνών. Μπορούμε να φτιάξουμε λογαρισμό της τάξης μας και να φτιάχνει ο κάθε μαθητής τη δική του ιστορία. Μπορούμε να δημοσιεύουμε τις ιστορίες στο ιστολόγιο του σχολείου μας.
  3. Το Storybird είναι ένα Web 2.0 εργαλείο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία με πολύ καλά αποτελέσματα. Το περιβάλλον εργασίας είναι απλό, εύχρηστο και διασκεδαστικό. Οι μαθητές σε σύντομο χρόνο είναι ικανοί να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες γεγονός που ενισχύει την αυτοπεποίθησή τους και τους γεμίζει ικανοποίηση. Επιπλέον, συμβάλει ουσιαστικά στην καλύτερη συνεργασία μεταξύ των μαθητών, δεδομένου ότι υποστηρίζονται και συνεργατικές λειτουργίες.
  4. Είναι πανεύκολο! Αφορά ηλικίες από 4-12 ετών.

Πώς μπορείτε να το βρείτε;

Μπορείτε να δημιουργήσετε λογαριασμό στη σελίδα http://www.storybird.com/

Πώς θα φτιάξετε τη δική σας ιστορία;

Αφού δημιουργήσετε το λογαριασμό σας, πατήστε create στο επάνω μέρος της σελίδας. Διαλέξτε την εικόνα που σας αρέσει και πατήστε use this art. Μπορείτε να πατήσετε στο view all για να δείτε όλες τις εικόνες του καλλιτέχνη ή να γράψετε τη λέξη κλειδί που ψάχνετε στο tags. Όταν ερωτηθείτε πώς θα χρησιμοποιήσετε την εικόνα -σαν βιβλίο, ποίημα ή μονόφυλλη ιστορία- πατήστε αυτό που σας ενδιαφέρει. Μεταφέρεστε τώρα σε ένα μενού με εικόνες. Φτιάχνετε το εξώφυλλο, διαλέγετε εικόνες και γράφετε δίπλα το κείμενο, πατώντας κάθε τόσο το save. Το κείμενο μπορεί να γραφτεί και σε άλλα σημεία,όπου εσείς διαλέγετε. Στο τέλος, πατάμε από το μένού save and close και κλείνουμε την εφαρμογή.

Δοκιμάστε το γρήγορα!!!!

Μαρ 2014 29

Νέο ελεύθερο λογισμικό αξιολόγησης-μάθησης Fast Quiz.
Κατεβάστε το από την ιστοσελίδα http://freeteachingtools.wix.com/e-school