Νίκη Σκουτέρη

Η Νίκη Σκουτέρη   είναι παντρεμένη κι έχει δύο παιδιά. Αριστούχος των εξής πανεπιστημίων: Παιδαγωγικό τμήμα Νηπιαγωγών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης,  Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Master of Science in Management of Educational Organisations), μετεκπαίδευση στις Επιστήμες της Αγωγής (Μαράσλειο Διδασκαλείο) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Γ’ Αθήνας.

Έχει πάρει  βραβεία,  επαίνους και τιμητικές διακρίσεις από διαγωνισμούς Παγκόσμιους και Πανελλήνιους τόσο στην ποίηση όσο και στην πεζογραφία. Ποιήματα και κείμενά της έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά  ενώ έχει συμμετάσχει και σε συλλογικά έργα.

Έχει γράψει τρία παραμύθια ebook: “Ο Ρεξούλης ο Τραγανούλης” που έχει πάρει το Α’ Βραβείο Κέφαλος στην κατηγορία Παραμύθι  2018 καθώς και το Β΄ Βραβείο Εικονογράφησης Βιβλίου στον εν λόγω διαγωνισμό, “O Αρλεκινοκλόουν κι ο Κλοουναρλεκίνος” και “Ο λουλουδόκηπος του Ντίνου”.

Το 2020 εκδόθηκε το  βιβλίο παιδικής λογοτεχνίας “Οι βοηθοί του Συρτούλη” εκδόσεων  Ωρίωνας ενώ υπό έκδοση βρίσκεται και η συλλογή ποίησης “150 Χαϊκού της καρδιάς και του μυαλού” των εκδόσεων Κέφαλος.

A. Ποιητική συλλογή: «150 Χαϊκού της καρδιάς και του μυαλού» – Βιβλιοκριτική Γρηγόρης Σκιαδάς

B. texnesonline.gr: Νίκη Σκουτέρη: «Θεωρώ την ποίηση πολύ σημαντική…

Σχετικά με Γρηγόρης Σκιαδάς

Γεννήθηκα στο Αγρίνιο και σπούδασα Αγγλική Γλώσσα & Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Γλωσσολογία, Τμήμα Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών. Φοίτησα Διοίκηση & Οικονομία στο Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας και στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής & Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην Πάτρα. Τα λογοτεχνικά ενδιαφέροντά μου εστιάζουν στην ποίηση. Ποιήματα και κριτικές μου έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και έχω συμμετάσχει σε παγκόσμιους, διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς ποίησης.


Περισσότερες πληροφορίες

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γρηγόρης Σκιαδάς →

Αφήστε μια απάντηση