Ολυμπία Κανιώτη – «Φωτιάς Κομμάτια» – Ποιητική Συλλογή

Κανιώτη, Ο. (2019). Φωτιάς Κομμάτια. Θεσσαλονίκη: Ανάτυπο.

Η Ολυμπία Κανιώτη γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Είναι αστυνομικός ενώ το 2010 αποφοίτησε από τη σχολή Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Τμήμα Ψυχολογίας). Κατέχει πτυχίο Αγγλικών, Πληροφορικής και πιστοποιήσεις από το Υπουργείο Παιδείας στα Αγγλικά, Προχωρημένα θέματα Υπολογιστών και γνώσης Ποντιακής Διαλέκτου. Ποιήματα της έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά (Κέφαλος, Κελαινώ και Επύλλιον) καθώς και στις ποιητικές συλλογές (Κρυφό Σημειωματάριο Των Ποιητών/τεύχος 2ο, Ονειρικές Διαβαθμίσεις – Ποιητικό ημερολόγιο 2019 και Πνοές του Έρωτα / τεύχος 2ο των εκδόσεων Πνοές Λόγου και Τέχνης).

Σχετικά με Γρηγόρης Σκιαδάς

Γεννήθηκα στο Αγρίνιο και σπούδασα Αγγλική Γλώσσα & Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Γλωσσολογία, Τμήμα Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών. Φοίτησα Διοίκηση & Οικονομία στο Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας και στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής & Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην Πάτρα. Τα λογοτεχνικά ενδιαφέροντά μου εστιάζουν στην ποίηση. Ποιήματα και κριτικές μου έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και έχω συμμετάσχει σε παγκόσμιους, διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς ποίησης.


Περισσότερες πληροφορίες

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γρηγόρης Σκιαδάς →

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Ολυμπία Κανιώτη – «Φωτιάς Κομμάτια» – Ποιητική Συλλογή”

  1. Υπέροχος ο γλωσσικός πλούτος του στίχου της ποιήτριας σε συνάρτηση με τα βαθιά νοήματα τα οποία προβάλει καθώς και τις εικόνες που “χτίζει” ο λόγος της. Κάθε ανάγνωση αναδεικνύει στοιχεία που θαρρείς ότι δεν εντόπισες σαν αναγνώστης στην προηγούμενη μελέτη. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, κάθε ποίημα σε οδηγεί στην αναζήτηση παράλληλων δικών σου εμπειριών, ενώ βαθιά παραμένει η αίσθηση ότι κάποια ποιήματα περιγράφουν προσωπικές σου στάσεις, συναισθήματα ή δικές σου αγωνίες ζωής.

Αφήστε μια απάντηση